Ubisoft byr på unik krigsfortelling

Valiant Hearts: The Great War følger fem skjebner under Første verdenskrig.

Ubisoft har annonsert Valiant Hearts: The Great War, et spennende spill som forteller historien om fem personer som deltok i den første verdenskrigen. Handlingen finner sted på vestfronten, som er mest kjent for den forferdelige skyttergravskrigen der tusenvis av menneskeliv gikk tapt uten at frontene flyttet seg mer enn noen meter.

De fem hovedpersonene er en fransk krigsfange som skreller poteter for de tyske soldatene, en frivillig amerikansk soldat som kjemper til ære for sin døde kone, en kvinnelig feltlege omgitt av gjørme og blod, en britisk pilot som løy da han ble spurt om han kunne fly, og en tysk soldat som midt i krigens elendighet har klart å bli hodestups forelsket i datteren til den franske fangen.

Ubisoft forteller at hovedpersonene vil oppleve vennskap, kjærlighet og tragedier sammen, og at de også følges gjennom eventyret av menneskets beste venn.

Krigsfangen får en ny venn.

Inspirert av ekte historier

Valiant Hearts er inspirert av ekte brev sendt og postkort fra soldater under krigen, inkludert brev fra bestefaren til spillprodusent Yoan Fanise hos Ubisoft Montpellier. I motsetning til vanlige krigsspill vil det ikke by på realistisk, tredimensjonal grafikk. I stedet benytter det den todimensjonale UbiArt-motoren fra Rayman Legends og skilter med en tegnefilmaktig stil.

Hver figur skal ha ulike egenskaper, og spillet byr på en blanding av hjernetrim og eventyr.

– I forbindelse med at vi hundreårsjubileet for den første verdenskrigen nærmer seg følte vi at dette var riktig tid å utforske en så unik og nesten glemt periode i historien vår. UbiArt-motoren tillater oss å benytte oss av en sterk «art direction» og storslagen, karakterdrevet historiefortelling, for å både underholde og engasjere spillerne følelsesmessig, forteller Ubisofts kreative sjef Paul Tumelaire i en pressemelding vi har fått tilsendt.

Spillet kommer til Windows og både dagens og neste-generasjons konsoller, og lanseringen skal etter planen finne sted i løpet av første kvartal neste år. Du kan se en trailer under artikkelen.

Les også: – Child of Light skal være en motvekt til storspillene

Et uvanlig krigsspill.

Siste fra forsiden