Civilization VI er annonsert

Strategiseriens neste storspill er nærmere enn du tror.

Det ser ut til å bli et eksepsjonelt spennende spillår for strategene der ute. Ikke bare lanserte Paradox Interactive Stellaris for noen dager siden, men samme studio slipper Hearts of Iron IV 6. juni og Creative Assembly kan friste med Total War: Warhammer 24. mai. Nå kom det enda noe å glede seg over.

Hva tror du denne fraksjonen heter?
2K Games

Onsdag kunne 2K Games annonsere at deres neste spill i den kritikerroste strategiserien Civilization er på vei. Sid Meier's Civilization VI er tittelen, og ser ut til å bli en mer direkte oppfølger til Civilization V enn det Civilization: Beyond Earth var, da sistnevnte ikke tok utgangspunktet i historiske perioder og nasjoner. Utgivelsesdatoen er satt til 21. oktober i år, og blir tilgjengelig på både Windows, Mac og Linux.

Et Civilization for alle

Ifølge 2K kommer Civilization VI med en rekke nye mekanikker og forbedringer. I Civilization VI kommer byene dine til å spre seg utover kampanjekartet, tilsynelatende på en mer organisk måte enn tidligere. Spilleren skal også kunne tilpasse bydelene sine som man ønsker. Hvordan dette kommer til å fungere utover den vanlige byutviklingen er for øyeblikket usikkert, men det er ikke usannsynlig å i det minste forvente en oppdatert versjon av hva vi har sett fra de tidligere spillene.

Slik ser coveret ut.
2K Games

Som alltid skal du bruke oppdagere og enhetene dine for å utforske kampanjekartet, men nå skal du også ha mulighet til å ha flere enheter per kartflis. Har du tidligere vært redd for å sende en gruppe oppdagere ut på tur uten beskyttelse, kan du nå sette dem sammen med en gruppe krigere. Senere i spillet vil man også kunne sette anti-stridsvogn-kanoner sammen med infanteri.

Andre nyvinninger er et forbedret diplomatisystem der mulighetene for hva som kan bli diskutert endrer seg med tiden og teknologi, en forbedret flerspillerdel med flere moduser for korte spilløkter, og bedre opplæring for nykommere.

Det er nok ikke noe dumt valg å gå tilbake til røttene etter å ha utforsket fremmede planeter i Civilization: Beyond Earth. Spørsmålet er om 2K klarer å ta opp mantelen etter sitt eget Civilization V.

Siste fra forsiden