Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Copenhagen Wolves trekkes fra øverste divisjon av Telenorligaen

Klarte ikke stille lag i to serierunder på rad.

Ruben «Rubino» Villarroel og laget hans blir ikke å se i Telenorligaen resten av sesongen.
Adela Sznajder/Dreamhack

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G. Nærmere 3000 spillere deltar og det spilles mer enn 500 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og statistikk for de enkelte spillene:

Arrangøren av Telenorligaen bekrefter mandag at Copenhagen Wolves er trukket fra 1. divisjon etter at laget unngikk å møte opp i to av kampene sine denne høsten.

I reglementet for ligaen står det at et «lag som uteblir fra seriespill uten gyldig grunn skal – med mindre særlige forhold tilsier noe annet – utelukkes fra fortsatt spill i inneværende sesong og alle lagets kamper annulleres».

– De skulle vært utelukket allerede etter kampen mot Partyastronauts, men vi vurderte det som «særlig forhold» at de de hadde vært på Dreamhack Stockholm og lot de delta videre, men med 0-2-tap, forteller e-sportansvarlig Stein Wilmann i Gamer.no.

Før dette fikk laget utsatt oppgjøret mot London Conspiracy, også på grunn av deltakelse i Dreamhack Stockholm. I følge turneringsforsiden skal utsatte kamper spilles før påfølgende serierunde.

– Så kommuniserer de ikke med London Conspiracy om ny kamptid og viser generelt ingen til liten interesse for å spille resterende kamper, og jeg refererer til manglende respons på kampsiden, til administratorer, samt spiller Morten «Zeves» Vollans egne uttalelser på Skype om at de ikke bryr seg om Telenorligaen, forteller Wilmann.

LES OGSÅ: Slik avgjøres Telenorligaen denne høsten

Manglet en nordmann på laget

Lagleder Ruben «Rubino» Villarroel forklarer hva som har skjedd:

– Når det gjelder kampen mot Partyastronauts så var vi fortsatt på vei hjem fra reise i ni dager. Skal jeg være ærlig så er ikke PC det første man tenker på når man kommer hjem.

– Kampen mot London Conspiracy ble utsatt fordi vi først reiste til Dreamhack London og direkte videre til Dreamhack Stockholm. Etter det har vi manglet en femtemann som spiller med oss.

Joakim «jkaem» Myrbostad er nå Gamers2-spiller.

Nordmannen Joakim «jkaem» Myrbostad gikk nylig fra Copenhagen Wolves til Gamers2. Siden reglene i Telenorligaen sier at det må være minst tre spillere med norsk statsborgerskap i alle lag, måtte laget finne en ny nordmann for å kunne fortsette i det norske seriespillet.

– Vi hadde lyst til å delta i Telenorligaen, for det er et supert initiativ, og vi håpet på å finne en rask erstatning for Jkaem for det formålet. Etter å ha mistet ham var det dessverre andre temaer som var mer trykkende og ble prioritert over det å delta i Telenorligaen, forklarer Katrine Lyngaas, assisterende manager for Copenhagen Wolves til Gamer.no.

Les også
Norske klubber er positive til e‑sport på videregående skole

Rubino synes det er leit at det gikk som det gikk, men tar det hele pent.

– Selvfølgelig synes vi at det er kjipt, men det er ingenting vi kan gjøre med det nå. Førsteprioritet nå er å finne ut innad i laget hva vi skal gjøre og hvem som skal spille, før man gjør noe mer.

– For mye fokus på hvordan andre norske lag prioriterer

Han reagerer imidlertid på at arrangøren ikke tar nok hensyn til norske lag med internasjonale ambisjoner.

Tabellen i Counter-Strike-delen av Telenorligaen etter fem av syv ordinære serierunder:

Vis mer

1) BX3 - 10 poeng
2) Oslo Lions - 10 poeng
3) London Conspiracy - 7 poeng
4) Demise - 5 poeng
5) GamersLeague - 5 poeng
6) Badger - 2 poeng
7) Partyastronauts - 1 poeng
8) Copenhagen Wolves (diskvalifisert)

– Jeg må være ærlig og si at jeg synes det blir satt for mye fokus på hva alle andre gjøre i Norge. Man kan ikke argumentere med at alle andre i Norge har tid til å prioritere det hele tiden, når alle vet at vi er eneste lag i landet som faktisk reiser internasjonalt. Det virker som det blir sett ned på, hevder Rubino.

Stein Wilmann i Gamer.no mener denne kritikken er urimelig.

– Jeg stiller meg helt uforstående til dette. Copenhagen Wolves har alltid fått utsatt kamper uten problemer der de deltar på internasjonale arrangement. Gamer.no har i stor grad vært imøtekommende, men vi har også en liga å arrangere og kan ikke fokusere på ett av 386 lag. De blir ikke holdt til noen høyere standard enn andre lag.

Resultatet av å bli trukket er at Copenhagen Wolves må spille i 2. divisjon neste sesong. Dersom de ikke ønsker denne plassen går den til et annet lag som rykker opp fra 3. divisjon. Alle kampene i nåværende sesong blir strøket, og tabellen vises som om laget aldri deltok.

Siste fra forsiden