Telenorligaen

Copenhagen Wolves kan innta Telenorligaen denne høsten

Regelendring i den norske ligaen åpner døren for den danske organisasjonen.

Pål «Polly» Kammen (i midten) er ute av LGB, men tre av de andre gutta blir den nye Counter-Strike-satsingen til Copenhagen Wolves.
Helena Kristiansson/ESL

Slik blir lagoppstillingen til Copenhagen Wolves:

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel

Joakim «jkaem» Myrbostad

Morten «zEVES» Vollan

Erik «zende» Sundeqvist

Simon «twist» Eliasson

Tirsdag ble det kjent at de norske LGB-spillerne Ruben «RUBINO» Villarroel, Joakim «jkaem» Myrbostad og Morten «zEVES» Vollan har meldt overgang til danske Copenhagen Wolves.

Sammen med svenskene Erik «zende» Sundeqvist og Simon «twist» Eliasson skal de tre nordmennene hjelpe den danske organisasjonen tilbake til rampelyset.

Kaptein «RUBINO» ser frem til å spille for det nye laget:

– Copenhagen Wolves er et større varemerke og tilbyr flere muligheter enn det er i LGB per dags dato, sier han til Gamer.no.

Både Copenhagen Wolves og LGB eSports eies av Diglife, som har tilrettelagt for overføringen av spillerne. Pål «Polly» Kammen var allerede løst fra sin kontrakt med LGB etter eget ønske, mens Martin «cENTRYZ» Brandal kun spilte i en prøveperiode. Det betyr at LGB i praksis står igjen uten en eneste spiller.

Åpning for at Copenhagen Wolves kan delta i den norske ligaen

Telenorligaen hadde inntil nylig et krav om minst fire spillere med norsk bostedsadresse. Reglene er nå endret til «minimum tre personer med norsk statsborgerskap.».

«RUBINO» står som lagleder og eier av LGB eSports i 1. divisjon av Telenorligaen. Det betyr at han i praksis kan hente inn de to svenskene, sparke ut de andre spillerne og omdøpe LGB til Copenhagen Wolves slik at de kan være med å kjempe om en førstepremien til en verdi av 80 000 kroner.

Morten «zEVES» Vollan og to andre LGB-spillere blir å se i Copenhagen Wolves-drakter fremover.

– Vi har ikke tatt stilling til dette enda og tar diskusjonen med arrangøren ved et beleilig tidspunkt, fortalte Hicham Chahine, direktøren i Diglife til Gamer.no tirsdag da vi vi spurte om dette kan bli et scenarie, eller om det kommer nye norske spillere som skal overta for LGB i ligaen.

Chahine forsikret at de er på utkikk etter en ny oppstilling for LGB, men utelukker ikke at Copenhagen Wolves overtar plassen til LGB i den norske ligaen.

– Ettersom Diglife eier begge organisasjoner vil ikke en løsning der laget spiller i ligaen under Copenhagen Wolves være utenkelig. Vi er på jakt etter et nytt lag til LGB og om dette blir en norsk line-up er foreløpig uavklart. Det er derfor naturlig at vi spiller med Copenhagen Wolves lineupen dersom arrangøren tillater at vi har to svenske spillere i ligaen, forteller han til Gamer.no.

E-sportansvarlig på Gamer.no, Stein Wilmann, bekrefter at det nå er en åpning for Copenhagen Wolves i Telenorligaen.

Les også
– Vanir bør velge et par Riddle-spillere på Fantasy

– Siden LGB ikke er oppført i Brønnøysundregistrene som foretak beholder ikke organisasjonen plassen. Da tilfeller rettighetene spilleren som innehar lederstatus i klubben i vår database, forteller Wilmann.

Regelendring etter forespørsel fra flere

– Er det tilfeldig at regelendringen om antall nordmenn i Telenorligaen kommer akkurat nå?

– Prosessen med å endre regelen som regulerer deltakelse basert på nasjonalitet ble startet for to uker siden. At selve endringen kom denne uken er rett og slett fordi vi måtte fullføre kvalifiseringsturneringene først. Det er også lagt inn andre endringer basert på erfaringer fra helgens turneringer, sier Wilmann.

– Det hele begynte med at et lag fra 4. divisjon hadde problemer med å stille. De var fem nordmenn, men to av dem bodde i Sverige. Deretter kom det enda flere lag fra lavere divisjoner med samme problem, blant annet to som studerte i Danmark. Derfor bestemte vi oss for å endre dette for en uke siden.

Hele 356 norske Counter-Strike-lag er meldt på Telenorligaen denne høsten. Det er ny rekord i norsk sammenheng. Lørdag ble det avholdt kvalifisering for 3. divisjon, og fredag 21. august går arrangøren ut med hvem som havner i hvilke divisjoner.

Siste fra forsiden