Om infokapsler
Fra fjorårets turnering i Spodek Arena, Katowice.
E-sport
Fra fjorårets turnering i Spodek Arena, Katowice. (Bilde: Helena Kristiansson/ESL)

Counter-Strike: GO / ESL One Katowice

Vår vurdering av lagene som deltar i helgens viktige ESL-kvalifisering

16 lag skal kjempe om ledige plasser Katowice-mesterskapet i mars.

Dette er ESL One Katowice-kvalifiseringen

16 lag fra hele verden som deles opp i to grupper. Gruppe A spiller kampene sine på lørdag, mens gruppe B spiller sine kamper på søndag. De fire beste lagene fra hver gruppe går direkte videre til hovedturneringen for å kjempe mot de åtte forhåndsinviterte lagene. De forhåndsinviterte lagene er:

Polen  Virtus.Pro
Tyskland  Penta SPORTS
Sverige  Ninjas in Pyjamas
Sverige  fnatic
Ukraina  Na`Vi
Europa  HellRaisers
Frankrike  EnVyUs
Danmark  Team SoloMid

 

Lørdag og søndag denne uka starter en av de viktigste kvalifiseringene som har blitt avholdt i Counter-Strike: GO sin historie. Det er klart for lokalkvalifisering i Polen der lagene skal kjempe seg til de åtte resterende plassene før årets ESL One Katowice som går av stabelen den 12. mars. Forandringene er mange i år, da den avgjørende kvalifiseringen blir holdt lokalt i Polen for å forhindre juks og for å gjøre det hele mer rettferdig.

Det som også gjør det hele mer spennende for oss nordmenn er at vi har et norsk lag med i kvalifiseringen som har gode sjanser til å kvalifisere seg. Ved siden av norske LGB eSports er det et par lag som kan regnes som klare favoritter til å kvalifisere seg, samtidig som det er noen uskrevne blad med som vi er litt usikre på hvordan klarer seg.

Slik ser du turneringen

Turneringen kan du se på ESLs Twitch-kanal via GamerTV. De viser utvalgte kamper hele lørdag og søndag. Hvis du ønsker å se på noen av de kampene som ikke strømmes så vil de naturligvis bli vist på alternative kanaler, uten at man kan garantere for språk og kvalitet på dette. Tidsskjema for kampene finner du nederst i artikkelen.

Kampene på ESL sin hovedkanal kommenteres av

Trofeet det skal kjempes om i hovedturneringen.
Trofeet det skal kjempes om i hovedturneringen. Bilde: Helena Kristiansson/ESL
 • England Leigh «Deman» Smith
 • USA Jason Kaplan
 • England Lauren «Pansy» Scott
 • Danmark Anders Blume

Usikker på hvordan en Counter-Strike-kamp spilles?
Her er alt du trenger å vite om det populære skytespillet »

Kartene

Kartene som skal spilles under turneringen: 

 • Dust2
 • Inferno
 • Nuke
 • Mirage
 • Cache
 • Overpass
 • Cobblestone

Deltakerlagene kommer fra hele fire forskjellige kontinenter, og det er knyttet stor spenning til hvordan lagene fra Sør-Amerika og Australia kan hevde seg mot de mindre kjente europeiske lagene.

Gruppene og lagene

Lagene er delt opp i to grupper på åtte lag hver. Gruppene spilles i dobbel eliminasjon, med sluttspill internt i hver gruppe. Taper et lag to kamper, er de ute. Vinner et lag to kamper er de videre. 

I gruppeoppsettet har vi markert favorittene til å ta seg videre med fet tekst.

Gruppe A
Frankrike Titan
Norge LGB eSports 
USA Team Liquid 
Polen Gamers2 
USA Counter Logic Gaming 
Ukraina Flipsid3 Tactics 
Danmark Copenhagen Wolves 
Russland Piter 
Gruppe B
USA Cloud9
Danmark dignitas 
Finland 3DMAX 
Brasil KaBuM.TD 
Tyskland mousesports 
Australia Vox Eminor 
Danmark ESC Gaming 
Polen INSHOCK 

Titan

Titan

Frankrike Kenny «KennyS» Schrub
Belgia Kevin «Ex6tenZ» Droolans
Frankrike Dan «apEX» Madesclaire
Sveits Quiquerez «Maniac» Mathieu
Frankrike Cédric «RpK» Guipouy

Det franske storlaget har floppet gang på gang i de store turneringene, og har faktisk kun vunnet én turnering i løpet av 2014. De var nokså nære i den nylige finalen mot Ninjas in Pyjamas i ASUS ROG-turneringen som ble holdt i starten av februar, men de står fortsatt uten en stor tittel. Laget spiller masse rundt stjernen sin, «KennyS», som blir beskrevet som verdens beste AWPer. Disse er klart favoritter til å kvalifisere seg foran alle andre lag.

LGB eSports

LGB eSports

Norge Ruben «RUBINO» Villarroel
Norge Håvard «rain» Nygaard
Norge Pål «Polly» Kammen
Norge Joakim «jkaem» Myrbostad
Norge Morten «zEVES» Vollan

Norges store håp i denne turneringen, LGB eSports, har vist seg godt frem i internasjonale turneringer de siste ukene og anses som en av favorittene til å kvalifisere seg. De spilte godt mot lag som EnVyUs og Fnatic nylig, og har slått HellRaisers som er forhåndsinvitert til turneringen to ganger i best av tre-kamper i løpet av samme tidsperiode. «rain» og «jkaem» vil bli viktige brikker, da disse to er norges desidert mest treffsikre spillere.

Team Liquid

Team Liquid

Kanada Damian «daps» Steele
USA Eric «adreN» Hoag
USA Jacob «FuGly» Medina
Kanada Keith «NAF-FLY» Markovic
USA Nick «nitr0» Cannella

Dette er et relativt nystartet amerikansk lag med en ny organisasjon i ryggen som har vist lovende resultater den siste tiden, men dette har kun vært i USA. Det blir spennende å følge om disse spillerne klarer å hevde seg når de skal møte flere meget gode lag i Europa.  Laget vil nok være for uerfarent og nytt til å klare å ta seg til hovedturneringen og vil nok havne blant de fire dårligste i gruppen. Men med en veteran som «adreN» i startoppstillingen så kan de potensielt overraske.

Gamers2

Gamers2

Polen Grzegorz «szpero» Dziamalek
Polen Pawel «innocent» Mocek
Polen Mikolaj «mouz» Karolewski
Polen Jacek «minise» Jeziak
Polen Karol «rallen» Rodowicz

Tidligere ESC-Gaming, har nylig signert en ny avtale med organisasjonen Gamers2, var med i gruppespillet i DreamHack Winter og ble derfor invitert til denne turneringen. De har sterke spillere på laget som kan utfordre enhver av de store spillerne i turneringen, og er derfor en av favorittene i gruppe A til å ta en av de fire plassene tilgjengelige. Usikkerheten ligger dog i at de har fått en ny organisasjon etter en del mistanke om kampfiksing den siste tiden, men forhåpentligvis har laget ristet av seg dette og stiller sterkt i hjemlandet.

Counter Logic Gaming

Counter Logic Gaming

Kanada Pujan «FNS» Mehta
USA Steve «reltuC» Cutler
USA James «Hazed-» Cobb
USA Tarik «tarik» Celik
USA Peter «ptr» Gurney

Nok et forholdsvis nytt amerikansk lag med unge fremadstormende spillere. De spilte meget bra i MLG X-Games-turneringen i januar mot flere gode europeiske lag, og ventes å spille ganske bra i denne turneringen. Storspilleren «ptr» overrasket mange under MLG-turneringen med sitt solide AWP-spill, og vil nok være tungen på vektskålen skal CLG klare å ta seg videre her. Vurderes som et lag som er for svakt til å ta seg videre, men spiller de slik de gjorde i januar så har de absolutt muligheter i denne turneringen også.

Flipsid3 Tactics

Flipsid3 Tactics

Ukraina Andrey «B1ad3» Gorodenskiy
Ukraina Vladyslav «bondik» Nechyporchuk
Russland George «WorldEdit» Yaskin
Ukraina Yegor «markeloff» Markelov
Russland Vadim «DavCost» Vasilyev (reserve)

Tidligere dAT team har byttet ut to spillere før denne turneringen, og stiller meget sterkt med veteranen «markeloff» som kan gjøre det umulige mulig. De stiller dog med en reservespiller da «s1mple» er utestengt fra alle ESL-turneringer, men har likevel imponert i kvalifiseringen til Polen og slo ut blant andre LGB eSports. De har enkeltspillere som på gode dager utfordrer verdenseliten når det gjelder som mest, og vil ganske greit klare å komme seg med til hovedturneringen. 

Copenhagen Wolves

Copenhagen Wolves

Danmark Mathias «MSL» Lauridsen
Danmark Danni «smF» Dyg
Danmark Nicolai «HUNDEN» Petersen
Danmark Asger «Acilion» Larsen
Danmark Michael «Friis» Jørgensen

Laget tidligere kjent som unu.AiN ble hentet inn til Copenhagen Wolves-organisasjonen like før denne turneringen, og har spilt meget bra i det siste. Men vi tror nok at denne gruppen blir for sterk for det lille laget fra danmark. De har mange unge talenter i oppstillingen sin, og kan på gode dager overraske, så de skal absolutt ikke avskrives, men det må definitivt meget godt spill til før de skal klare å kvalifisere seg.

Piter

Piter

Russland Alexander «spikerzor» Ivanov
Russland Saveliy «jMqA» Bragin
Russland Nikita «waterfallZ» Matveev
Russland Dimitryi «facecrack» Alekseev
Finland Yan «waylanderrrr» Rahkonen

Det minst kjente laget i hele kvalifiseringen finnes det meget lite informasjon om. De har spilt en del kamper i det siste der de har møtt mindre lag, med varierende resultater. Men de klarte å kvalifisere seg til turneringen, og vil nok derfor klare å kjempe med de andre å gi de kamp. De får det nok tøft og vi tror de ender på en sisteplass i gruppen sin. Men de kan ta med seg erfaringen fra denne turneringen videre å bygge på den.

Cloud9

Cloud9

USA Jordan «n0thing» Gilbert
Kanada Mike «shroud» Grzesiek
Kanada Kory «semphis» Friesen
USA Sean «sgares» Gares
USA Shahzeb «ShahZaM» Khan

Cloud9 blir regnet som det beste nord-amerikanske laget innen miljøet, og vil nok ha som krav å kvalifisere seg til hovedturneringen. De har dog hatt spillerbytter siden DreamHack Winter, og det knyttes stor spenning til om dette kan ha noe å si. De har også desverre skuffet sine amerikanske fans og gått ut relativt tidlig i de fleste store turneringene og ønsker naturlig nok å vise seg frem her. Anses som en av favorittene til å gå videre fra gruppe B.

Dignitas

Dignitas

Danmark Jacob «pimp» Winneche
Danmark Markus «Kjaerbye» Kjærbye
Danmark Nicolaj «Nico» Jensen
Danmark Philip «aizy» Astrup
Danmark Hendrik «FeTiSh» Christensen

Dignitas mistet nettopp sitt gamle lag som gikk over til Team SoloMid, og derfor plukket de opp Copenhagen Wolves-laget sine spillere forut for denne turneringen. De har en del store navn i oppstillingen, men regnes som en klar nummer to i Danmark bak de største. Et par meget unge og spennende talenter er med i laget, og på gode dager kan gi de fleste en hard kamp. Regnes som en av favorittene til å gå videre til hovedturneringen.

3DMAX

3DMAX

Finland Jesse «KHRN» Grandell
Finland Taneli «disturbed» Veikkola
Finland Mikko «xartE» Väilimaa (reserve)
Finland Aleksi «allu» Jalli
Finland Tom «stonde» Glad

Finnenes håp stiller også til start i kvalifiseringen, og var laget som egentlig skulle møte LGB eSports om den siste plassen. Kampen ble aldri noe av og begge lag ble sendt videre etter kampfiksingsskandalen som Epsilon var innblandet i. De spilte godt mot lagene de møtte på hjemmebane i Asus ROG-turneringen, og vil være en av de lagene som skal klare å ta seg videre etter gruppespillet er ferdig. De spiller med en reservespiller da «natu» ikke kan være med på grunn av eget bryllup.

KaBuM.TD

KaBuM.TD

Brasil Gabriel «FalleN» Toledo
Brasil Fernando «fer» Alvarenga
Brasil Lucas «Steel-» Lopes
Brasil Caio «zqk» Fonseca
Brasil Ricardo «Boltz» Prass

Det brasilianske håpet i turneringen klarte så vidt å komme seg med, og startet en innsamling av penger for å klare å komme seg med i kvalifiseringen. Både spillere fra Fnatic og ESEA hjalp de på veien mot pengesummen de trengte, og ESL sendte de invitasjon til kvalifiseringen. Det blir meget spennende å følge disse, da de ses på som kongene av Mirage etter X-Games-turneringen der de spilte meget godt på det kartet. Det ventes at de blir en sterk utfordrer til en av plassene videre, men kommer mest sannsynlig til å ende blant de siste lagene.

Mousesports

Mousesports

Serbia Nikola «LEGIJA» Ninic
Nederland Chris «chrisJ» de Jong
Tyrkia Fatih «gob b» Dayik
Tyskland Tobias «Troubley» Tabbert
Tyskland Michele «zonixx» Köhler

Også kjent som «onlinesports» da de aldri har klart å hevde seg på lokale turneringer, kun på nett. Et nylig bytte i lagoppstillingen, med retur av Counter-Strike 1.6-legenden «gob b» som leder, gjør at laget har spilt ganske godt på nett i det siste. Det er knyttet stor spenning til taktikkene til «gob b» som var kjent for å kunne spille de fleste motstanderlag i senk med taktikkene sine. De kommer til å kjempe i toppen, og havner mest sannsynlig blant de fire beste og kvalifiserer seg.

Vox Eminor

Vox Eminor

Australia Luke «Havoc» Paton
Australia Aaron «AZR» Ward
Australia Azad «TopguN» Orami
Australia Iain «SnypeR» Turner
Australia Chad «SPUNJ» Burchill

Det australske innslaget i turneringen har erfaring fra ESL One-turneringer tidligere, da de deltok på ESL One Cologne i fjor høst. Den turneringen ble de slått ut ganske greit, men tok med seg verdifull erfaring derifra, og med et halvår til på baken så blir det spennende å følge de. Uansett så er nok laget for svakt, og med trening mot mindre australske lag som eneste innslag siden i høst vil nok laget komme til kort i denne turneringen.

ESC Gaming

ESC Gaming

Danmark Rasmus «raalz» Steensborg
Danmark Sune «crZy» Hansen
Danmark Morten «coloN» Johansen
Danmark Nikolaj «EXR» Therkildsen
Danmark Jesper «TENZKI» Plougmann

ESC Gaming spilte tidligere under navnet «se mi puta» som naturlig nok ikke var tillatt, og byttet derfor til et midlertidig navn. De ble plukket opp av organisasjonen tidligere denne uka, og er nok ivrig på å vise seg frem i denne turneringen. Vi tror de vil komme til kort, da dette vil være det dårligste danske laget som stiller til start, og de får det sikkert hardt mot storlagene som kjemper om å komme seg videre. De kan overraske på gode dager, men i denne sammenhengen blir nok motstanderne for sterke.

INSHOCK

INSHOCK

Polen Damian «Furlan» Kislowski
Polen Pawel «RED-» Szymanski
Polen Bartosz «Hyper» Wolny
Polen Mariusz «Loord» Cybulski
Polen Michal «MICHU» Müller

Det andre polske innslaget i turneringen er et nokså ukjent lag. De har spilt en del kamper på nett i det siste, med varierende resultater. Gutta i INSHOCK vil nok være en av de svakeste lagene i gruppa, men det blir spennende å se hvordan de spiller mot topplagene siden de er så relativt ukjente. Fordelen av hjemmebane i Polen kan være noe å tenke på, så om de kan utfordre en plass i hovedturneringen er ikke utenkelig.

Alle kampene kan du se på ESLs Twitch-kanal via GamerTV. Der vises utvalgte kamper hele lørdag og søndag.

Lørdag 14. februar

Tid Hjemmelag   Bortelag
11:00 Frankrike Titan vs. Russland Piter 
11:00 Polen Gamers2  vs. USA Counter Logic Gaming
12:30 Vinner kamp #1 vs. Vinner kamp #2
13:45 Eliminasjonskamp #1
15:00 Norge LGB eSports vs. Danmark Copenhagen Wolves 
16:30 USA Team Liquid  vs. Ukraina Flipsid3 Tactics
17:45 Vinner kamp #3 vs. Vinner kamp #4
17:45 Elminiasjonskamp #2
19:15 Gruppefinale #1
20:30 Gruppefinale #2

Søndag 15. februar

Tid Hjemmelag   Bortelag
11:00 USA Cloud9 vs. Polen INSHOCK 
11:00 Brasil KaBuM.TD  vs. Tyskland mousesports
12:30 Vinner kamp #1 vs. Vinner kamp #2
13:45 Eliminasjonskamp #1
15:00 Finland 3DMAX  vs. Australia Vox Eminor
16:30 Danmark dignitas vs. Danmark ESC Gaming
17:45 Vinner kamp #3 vs. Vinner kamp #4
17:45 Eliminasjonskamp #2
19:15 Gruppefinale #1
20:30 Gruppefinale #2 

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen