Telenorligaen / Counter-Strike: GO

Counter-Strike-klubb i 2. divisjon av Telenorligaen innrømmer kampfiksing

Leverte kamprapport for et oppgjør som aldri ble spilt.

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november og førstepremien i Counter-Strike: GO er en sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner.

Mens Tien Len allerede er sikret opprykk fra 2. divisjon i Telenorligaen har det vært en innbitt kamp mellom tre andre Counter-Strike-lag om hvem som skal slå følge opp til den øverste divisjonen neste sesong. Både Acapella, Aposis Gaming og Expert Gaming hadde i teorien mulighet til å spille seg opp.

Forfalsket kamprapporten

Mandag tok opprykksdramaet en ny vending i det Aposis innrømmet kampfiksing i en av kampene som kunne blitt avgjørende for sluttresultatet i det nest høyeste nivået av Telenorligaen.

Det er Stein Wilmann, e-sportansvarlig for Gamer.no og arrangør av Telenorligaen, som bekrefter dette.

– Styret i Aposis Gaming har innrømmet at oppgjøret mot Zodiacs Dragons aldri ble spilt, selv om det ble rapportert inn et resultat og et kampforløp, sier han.

Stein Wilmann er leder for e-sporten på Gamer.no og arrangør av Telenorligaen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Aposis tapte egentlig denne kampen på walkover, ettersom de ikke møtte opp til avtalt tid. Senere ytret Aposis ønske om å likevel spille kampen, noe Zodiacs gikk med på. I kamprapporten skal Zodiacs ha rapport om et tøft og morsomt oppgjør, der Aposis vant 16-13 på Cobblestone og 16-11 på Inferno.

I realiteten ble denne kampen altså aldri spilt. Det foreligger ingen skjermbilder og ingen demoer fra oppgjøret.

Aposis Gaming skulle egentlig møte Tien Len i siste runde, men styret i Aposis har allerede besluttet å gi seieren til Tien Len og kvitte seg med alle fem spillerne. Den eneste som nå står oppført som spiller i databasen på Gamer.no er styreleder Luis «GurgeL» Benitez Ruiz.

Han forteller til Gamer.no at klubbledelsen tar avstand fra det som nå har skjedd.

– Vi i styret er i sjokk over at spillere i vår organisasjon har tenkt at valget som ble tatt var greit. Kampfiksing er noe vi anser som veldig grovt og er ikke noe vi i Aposis Elektroniske Sportsklubb ønsker å assosiere oss med.

– Vi har på bakgrunn av tilståelsen, og det at spillere i hovedlaget har valgt å lyve for Gamer.no og styret i Aposis, valgt å fjerne hele lagoppstillingen i Aposis.Main med umiddelbar virking. Resterende kamper er registrert som walkover-tap allerede.

Luis «GurgeL» Benitez Ruiz er styreleder i Aposis Gaming.
Les også
Onsdag startet kvalifiseringen til FaceIt Major London

Lagoppstillingen som nå er sparket fra Aposis er fersk og rakk kun å delta i to ligakamper for klubben, oppgjørene mot Zodiacs Dragons og Acapella.

– Klubbledelsen har vært samarbeidsvillig

Adminstratorene i Telenorligaen vurderer nå hva slags straff spillerne i Aposis Gaming og Zodiacs Dragons skal få, men mye tyder på det ikke får noen direkte konsekvenser for klubbene.

– Jeg vil understreke at ledelsen i Aposis har vært veldig behjelpelige med å innhente informasjon og avklare situasjonen. Dette hadde vært en mye vanskeligere prosess uten klubbledelsens samarbeid. Så vidt vi er bekjent, har ikke ledelsen hatt noe med kampfiksingen og gjøre, sier Wilmann.

Laglederne hos Aposis og Zodiacs forteller sin historie:
– Helt feil og utrolig urettferdig å si at Aposis innrømmer kampfiksing

Siste fra forsiden