Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike-laget Fnatic er i oppløsning

Mister ikke bare tre av sine mest meritterte spillere, men også plassen sin i den neste Major-turneringen.

fnatic-laget dominerte tidligere i år.
fnatic.com

I kveld kom den sjokkerende nyheten om at storlaget Fnatic har byttet ut tre av sine spillere. Robin «flusha» Rönnquist, Freddy «KRIMZ» Johansson og Jesper «JW» Wecksell pakker ned tastaturet og flytter til organisasjonen GODSENT, som ble opprettet av tidligere Fnatic-spiller Markus «pronax» Wallsten. Her får de godt selskap av Andreas «znajder» Lindberg som selv spilte under fnatic-banneret fra sent 2013 til midten av 2014.

Haltende resultater

Det som nå er det tidligere Fnatic-laget, har vært kjent for sitt gode samspill. Ved hjelp av det har de lenge dominert i Counter-Strike: Global Offensive-miljøet, men den siste tiden har de slitt med å produsere toppresultater. Etter en imponerende rekke førsteplasser tidligere i år har de hovedsakelig måtte nøye seg med 3. og 4. plass de siste månedene. Nå kan det virke som de håper å finne tilbake til suksessen, ved å gjenforene den aktuelle trioen med to gamle Fnatic-spillere i GODSENT.

– Dagen jeg aldri trodde skulle komme har nå kommet - min avreise fra Fnatic. Resultatene våre i det siste har ikke vært gode nok, noe som har lagt press på vennskapene innad i laget. Vi er sikre på dette kan bli starten på en ny æra, sammen med to av våre gode venner, skriver Jesper «JW» Wecksell i en uttalelse på fnatic.com.

Spillerbyttet får flere konsekvenser

GODSENT sin nye spillerstall

Vis mer

Markus «pronax» Wallsten

Andreas «znajder» Lindberg

Jesper «JW» Wecksell

Robin «flusha» Ronnquist

Freddy «KRIMZ» Johansson

Alexander «rdl» Redl (trener)

Det overraskende spillerbyttet får også andre resultater enn nye laglister. Med seg til GODSENT tar de tidligere Fnatic-spillerne også kvalifiseringen til den neste Major-turneringen ettersom hele tre av de fem spillere som sikret plassen nå har byttet lag.

Heldigvis for Fnatic beholder de likevel plassen sin i ESL Pro League, ettersom dette er noe som følger organisasjonen. Allerede i kveld spilte GODSENT sin første kamp - en kvalifiseringskamp til nettopp ESL Pro League, men kom til kort mot Vitus.pro med et skuffende 2-0 tap (16-11 og 16-12). En dårlig begynnelse for det nye laget.

Mye å leve opp til

Det nye Fnatic-laget:

Vis mer

Olof «olofmeister» Kajbjer

Dennis «dennis» Edman

John «wenton» Eriksson

Simon «twist» Eliasson

Jonas «Lekro» Olofsson

Viktor «vuggo» Jendeby (trener)

Trioen fra fnatic blir erstattet av Simon «twist» Elliason, Jonas «Lekr0» Olofsson, begge to tidligere GODSENT-spillere, og John «wenton» Eriksson. Nå gjenstår det å se om det nye laget kan leve opp til navnet, som lenge har stått for det ypperste innenfor CS:GO.

Siste fra forsiden