Om infokapsler
E-SPORT: Fire europeiske lag skal til ESL One Cologne
E-sport
(Bilde: Rikard Söderberg/DreamHack)

CS:GO / ESL One Cologne 2015 EU Qualifiers

Fire europeiske lag skal til ESL One Cologne

Helseproblemer for LGB og et Kinguin uten trener kan gjøre kvalifiseringen vanskelig for de norske deltakerne.

ESL One Cologne EU Qualifiers

Kvalifiseringsspill til årets ESL One-turnering i Köln 22.-23. august. 16 lag deltar, hvor de fire beste går videre til studiospill i Köln 20.-21. august for å kjempe mot to lag fra den asiatiske og to fra den amerikanske regionale kvalifiseringen, samt åtte forhåndsinviterte lag. Lagene fordeles på fire grupper, hvor de to beste fra hver gruppe går videre til finalespillet i Lanxess Arena i Köln, med over 2.000.000,- i premiepenger.

Lørdag 25. juli starter den europeiske kvalifiseringen til årets ESL One Cologne. Kampene spilles i MMC Studios i Köln, hvor 16 lag skal bli til fire etter to dager med best av én-kamper fordelt på to dobbeleliminasjons-braketter. De fire gjenværende lagene går videre til studiokampene som spilles 20. til 21. august, hvor åtte inviterte lag og åtte kvalifiserte fordeles på fire grupper hvor de to beste fra hver gruppe går videre til finalespillet i Lanxess Arena i Köln 22. til 23. august.

De inviterte lagene er Fnatic, Keyd Stars, mousesports, Na'Vi, NiP, EnVyUs, TSM og Virtus.pro. De australske lagene Renegades og Immunity vant den asiatiske kvalifiseringen, og fire europeiske og to amerikanske lag skal fylle de restrerende plassene etter de regionale kvalifiseringskampene.

Gruppene i den europeiske kvalifiseringen:

Gruppe A Gruppe B
Danmark Team Dignitas Samveldet av uavhengige stater HellRaisers
Spania OverGaming Norge LGB eSports
Sverige Team Property Finland Epiphany Bolt
Russland PiTER Polen eBettle
Ukraina Flipsid3 Tactics Finland ENCORE
Tyskland KILLERFISH eSports Ungarn ex-Rock
Europa Team Kinguin Polen Gamers2
Tyskland PENTA Sports Frankrike Titan

LGB mister RUBINO

Helseproblemer hindrer Ruben «RUBINO» Villarroel i å delta på helgens ESL-kvalifisering.
Helseproblemer hindrer Ruben «RUBINO» Villarroel i å delta i helgens ESL-kvalifisering. Bilde: Helena Kristiansson/ESL

Norske LGB eSports er blant lagene som deltar i den europeiske kvalifiseringen. Lørdag forrige helg annonserte LGB at Ruben «RUBINO» Villarroel ikke vil delta på helgens kvalifisering. Grunnen er i følge en reddit-post fra LGB at spilleren sliter med et alvorlig helseproblem, og at legene hans fraråder ham fra å reise fordi han må komme tilbake for flere prøver og fordi tilstanden kan forverres. Spilleren selv skriver at han har hatt problemer med magen i flere år, og at han lar være å reise så legene kan finne ut hva problemet er en gang for alle.

RUBINOs erstatter blir den tidligere LGB-spilleren Kristoffer «Mystic» Michelsen, som nylig ble en del av London Conspiracys nye CS:GO-oppstilling. Han deltar sammen med Pål «Polly» Kammen, Joakim «jkaem» Myrbostad, Morten «zEVES» Vollan og Martin «cENTRYZ» Brandal. LGBs første kamp er mot SUS-laget HellRaisers.

Kinguin deltar uten trener

Håvard «rain» Nygaard står uten trener og IGL før helgens ESL-kvalifisering.
Håvard «rain» Nygaard står uten trener og lagleder. Bilde: Adela Sznajder/DreamHack

Med i kampen om kvalifisering er også Håvard «rain» Nygaards Team Kinguin, som viste gode tendenser under forrige helgs FACEIT-finaler, blant annet med en sjokkerende 16-0-seier over Virtus.pro.

Hvorvidt laget fortsetter å prestere gjenstår å se, for torsdag denne uken annonserte Kinguin at de har gitt Danniel «Dalito» Morales sparken som trener. Den tidligere Lemondogs-spilleren ble knyttet til en Steam-konto som ble VAC-bannet kort tid etter at Dalito deltok i Copenhagen Games 2014. ESL forbyr tidligere bannede spillere å delta i sine arrangementer, enten de deltar som spillere eller som en del av lagets støtteapparat, så Kinguin er nå på utkikk etter en ny trener.

Dalitos avskjedigelse har også ført til at Kinguin mangler en lagleder. Laglederen gir instruksjoner om hvilke strategier laget skal benytte seg av, hvordan spillere skal posisjonere seg og hvordan laget skal tilpasse seg kampens utvikling. Med svært få unntak fylles denne rollen av en spiller, men siden Kinguins tidligere lagleder Alexander «SKYTTEN» Carlsson forlot laget har de eksperimentert med å la treneren stå for strategiske instrukser.

Kinguin har i skrivende stund ikke anskaffet en ny trener eller annonsert hvem som skal fylle rollen som lagleder under helgens kvalifisering.

Traileren for årets ESL One Cologne.

Kommentarer (0)

Forsiden akkurat nå

Til toppen