Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077-presentasjonen utsettes på grunn av demonstrasjonene i USA

– Det skjer viktigere diskusjoner nå, og vi vil at de skal bli hørt, sier utvikleren.

CD Projekt RED

I en Twitter-melding har CD Projekt RED kunngjort at den nært forestående, nye presentasjonen av Cyberpunk 2077 blir utsatt. Den nye datoen er 25. juni.

Presentasjonen skulle opprinnelig avholdes den 11. juni, så det er riktignok ikke snakk om den helt store forsinkelsen. Årsaken til utsettelsen er de pågående urolighetene i USA.

– Vi ser fremdeles frem til å dele ny informasjon om Cyberpunk 2077, men akkurat nå pågår det viktigere diskusjoner, og vi vil at de skal bli hørt. Vi står helhjertet mot rasisme, intoleranse og vold, skriver utvikleren.

Ikke alene

CD Projekt RED er ikke de første i spillbransjen som har valgt å utsette arrangementer for å uttrykke sympati med demonstrantene i USA. For litt siden utsatte Sony sin PlayStation 5-presentasjon med samme begrunnelse, og den nye datoen er ennå ikke kjent.

CD Projekt RED

Demonstrasjonene i USA, som har utviklet seg til å bli voldelige i deler av landet, startet etter at 46 år gamle George Floyd døde som følge av en arrestasjon i byen Minneapolis. Politibetjentene som utførte arrestasjonen ble senere avskjediget.

Cyberpunk 2077-presentasjonen som skal avholdes den 25. juni har fått navnet Night City Wire, og det er ennå ikke klart akkurat hva den vil by på.

Global Community Lead hos CD Projekt RED, Marcin Momot, la ut en egen, sparsom Twitter-melding hvor han kan opplyse at «stuff will be shown», som kan tolkes som at vi vil få overvære aspekter ved spillet som hittil ikke er delt.

Cyberpunk 2077 lanseres den 17. september i år, etter at utvikleren kunngjorde at spillet ville bli forsinket i januar.

Les også: Activision flytter ukas store Call of Duty-oppdatering »

Siste fra forsiden