Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 utsettes igjen

Slippes nå 10. desember.

CD Projekt Red

CD Projekt Red forteller tirsdag kveld at de har valgt å utsette Cyberpunk 2077 en siste gang. Spillet slippes nå til PlayStation 4, Xbox One, Windows og Stadia 10. desember.

I vant stil kommer utvikleren med den nedslående beskjeden i en bildemelding på Twitter. Du kan selv se beskjeden nedenfor.

Dette er den tredje gangen spillet utsettes, etter at en slippdato først ble kunngjort. Først var planen å slippe spillet 16. april. Så ble spillet utsatt til 17. september tidlig i 2020. Datoen flyttet seg ytterligere til 19. november i sommer, før denne siste utsettelsen kom nå.

Grunnen til utsettelsen skal være at det har vært trøblete å klargjøre 9 versjoner av det store spillet innen 10. november. Spillet slippes i utgangspunktet på PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One og Xbox One X, Windows og Stadia i første omgang, men basert på meldingen behandler utviklerstudioet de bakoverkompatible PlayStation 5- og Xbox Series X/S-versjonene som egne versjoner som må testes.

Fullverdige versjoner som drar full nytte av PlayStation 5 og Xbox Series X skal slippes i løpet av 2021.

– Vi vet at det kan virke urealistisk når noen sier at 21 ekstra dager med utvikling kan utgjøre en forskjell for et så stort og komplisert spill, men de dagene gjør det, skriver CD Projekt RED-leder Marcin Iwiński og Adam Badowski.

Cyberpunk 2077 skal være noe litt annet enn The Witcher-spillene, med mer fokus på frihet, både for spilleren og utvikleren. Dette blir lettere, siden Cyberpunk 2077 ikke er knyttet like sterkt til en eksisterende fiksjon med definerte figurer som suksesserien er.

Dette blir også det første spillet CD Projekt RED prøver seg på utenfor The Witcher-fiksjonen. Her er det mer fokus på kybernetiske modifikasjoner og høyteknologiske våpen, men i likhet med studioets nyeste spill er fremtidsvisjonen plassert i sandkasse- og rollespillsjangeren.

I sommer og utover høsten har utviklerne vist frem mer av spillet, slik som da de i juni presenterte nye deler av hva man kan forvente å gjøre i den urbane sandkassen.

Siste fra forsiden