Intervju

«Radifaction» snakker ut

– Da spillerne i laget prøvde å påvirke arbeidstiden, ble dette ignorert og overkjørt av tillitsvalgt

«Radifaction» forteller om grunnene til at han og Nordavind gikk hver sin vei tidligere i høst.

Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Tidligere denne sesongen ble det kjent at Nordavind og Haakon «Radifaction» Tholo skulle gå hver sin vei, etter lang tids samarbeid. Tholo var av mange sett på som lagets største stjernespiller, og kanskje en av Norges beste spillere.

Da spilleren og laget gikk hver til sitt var det et sjokk for mange. Tholo forteller i et eksklusivt intervju til Gamer.no at det egentlig var mange grunner, og at mye startet allerede tidlig i 2018.

– En av grunnene til at jeg følte meg lite motivert var på grunn av en dårlig tilrettelagt timeplan. Det var flere dager der vi kunne begynne 10:00, og fortsette utover kvelden til 20:00. Da spillerne i laget prøvde å påvirke arbeidstiden, ble dette ignorert og overkjørt av tillitsvalgt, så det ble vanskelig å ta ting opp, når man vet dette ikke blir tatt seriøst, forteller Tholo.

I tillegg til vanskelige arbeidstider, ble det ikke iverksatt noen form for lengre pauser, selv om dette var ønsket av fire av seks personer i laget.

– Fra perioden januar til midten av august hadde vi kun fire sammenhengende dager fra den 17. mai til 20. mai der vi holdt oss borte fra datamaskinen. Igjen så uttrykte spillerne at vi var klare for en pause, spesielt etter at vi hadde spilt veldig mye før og under minor-kvallifiseringen. Det å ikke holde det nivået vi forventet av oss selv var også naturligvis en motivasjonsdemper, sier Tholo.

Ny taktisk leder - noen endringer

Tholo forteller om endringen som kom da Morten «zEVES» Vollan kom inn i laget. Her var det både positive og negative endringer, ifølge Tholo.

– Det ble en forbedret timeplan etter at «zEVES» kom inn i laget. Men han kan være vanskelig å spille med, spesielt når ting ikke går den rette veien. Han hater å tape og det kan gå utover lagmoralen i lengden. Det er ingen tvil om at han er den personen i Norge som har mest peiling på det å lede et lag. Så alt er okei mellom meg og han nå. Det som har skjedd har blitt ordnet opp i.

– Vil du utdype litt om hva som har skjedd mellom dere?

– Ikke offentlig på nåværende tidspunkt. Kanskje jeg tar det opp på streamen min, men det ikke noe jeg ønsker å ta opp nå. Vårt forhold er normalisert. Enkelte ganger når «zEVES» tar opp situasjoner, kunne dette blitt gjort på en mer konstruktiv måte.

Videre forteller Tholo om et lag som mistet helt fokus på spillet og samhold.

– Det ble feil fokus i laget. Hvem som hadde skylden for ting ble et stort fokus, og det ble også et fokus på å påvirke andres personlige forhold og vaner. Det gikk utover meg og min hverdagsglede. Jeg kom til tider for sent til treninger, ofte nok til at det ble et irritasjonsmoment for lagkameratene mine og det beklager jeg. Grunnen til at dette skjedde var at jeg naturligvis var misfornøyd med veldig mange ting, og jeg kunne bli kjørt litt ekstra hardt i form av tilbakemeldinger.

Tholo snakker om en ubehagelig følelse mens laget spilte sammen.

– Det kunne bli uhyggelig noen ganger og noen dager var det virkelig ikke kjekt å spille i det hele tatt. Alle tidligere lag jeg har spilt i og de lagene jeg har spilt i nylig utenom Nordavind, har ikke dette vært et problem. Jeg er ikke en person som tar mye plass. Jeg oppfører meg ikke nedverdigende mot lagkamerater ved å være spydig.

– Min oppfatning er at visse personer hadde et problem med din daværende kjæreste. Stemmer dette?

– Det stemmer. Enkelte mennesker mente at hun tok vekk mitt fokus fra Counter-Strike, og så på henne som en hindring i å forbedre meg. Det var flere i laget som mente forholdet var et hinder, men det var kun en enkeltperson som aktivt gjorde det vanskelig. Jeg ønsker ikke å nevne navn.

Ikke bitter på klubben

Tholo sier at han ikke er bitter på klubben, men at det bør ryddes internt.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Tholo sier at selv om det var mye rot, dårlige arbeidstider og til dels opphetet stemning, at han ikke er sint på klubben. Han peker heller ut enkeltpersoner.

– Nordavind som organisasjon har jeg ikke mye dumt å si om. Mer enkeltpersoner jeg spilte sammen med, og noen av dem fikk litt mye unødvendig innflytelse.

– Er disse personene fortsatt i klubben?

– Ja, sier Tholo før han legger til.

– Noe jeg også ønsker å nevne er at alle tidligere spillere som har spilt for Nordavind har følt at vi ikke kunne stole på vår tillitsvalgt. Ting som ble bedt om eller ting som ble sagt, ble satt ut av proporsjon og styret i Nordavind kunne bli feilinformert om viktig informasjon som gjorde at det ble vanskelig å skape tillit.

Tholo har også noen tanker om hva Nordavind bør gjøre for å rydde opp internt.

– Kanskje endre litt roller innad i laget. Helt ærlig vet jeg ikke helt. Nordavind er en bra klubb, og de gjør det bra på nærmest alle andre fronter så vidt jeg vet. Noe må endres i Counter-Strike-avdelingen, avslutter Tholo.

Nordavind ønsker han lykke til videre

Jasmeet «RoSeY» Gill.
Sindre Stien/Nordavind

Jasmeet «RoSeY» Gill i Nordavind synes mye av det Tholo sier stemmer, men understreker at noe av det er sterkt overdrevet eller misforstått.

– Jeg forstår hvor Haakon kommer fra. Men han må nok ta en del selvkritikk for situasjonen vi alle havnet i. Det ble etterhvert ett irritasjonsmoment for samtlige i laget når en spiller ikke klarer å komme på jobb tidsnok og viser null interesse for det vi holder på med. Eksempelvis som å tabbe ut under treninger, snakke med kjæreste under offisielle kamper og være fraværende på trening er ikke noe som hører hjemme i et seriøst lag, forteller Gill før han fortsetter.

– Haakon slet også med å opprettholde en normal døgnrytme og komme tidsnok til trening, som ikke burde være for mye å be om, spesielt når man får lønn for dette. Irritasjonsmomentene var også noe lagkameratene kommuniserte misnøye med og samtlige av medspillerne ønsket en endring. Det ble gitt gjentatte advarsler, samt oppfølging fra organisasjonen hva det angår helse men det ble ikke noe bedring.

Til slutt forteller Gill at de anser saken som avsluttet.

– I etterkant så tror jeg nok begge parter var urutinerte og tålmodigheten tok slutt på begge sider. Vi har lært fra situasjonen og tar med nyttige erfaringer til fremtiden. Per i dag anser vi saken som historie og ser fremover samtidig som vi ønsker Haakon lykke til videre.

Siste fra forsiden