Damene får endelig bli med i FIFA 16

For første gang blir det landslagsoppgjør for begge kjønn.

Tyskland vandrer ut på banen i FIFA 16.
EA

Electronic Arts annonserte i dag at man vil kunne spille som 12 kvinnelandslag i FIFA 16. Årets utgave av den kjente fotballspillserien markerer dermed første gang damene får innpass siden dens oppstart i 1993. Dette melder EA i en pressemelding sendt ut torsdag.

De 12 landslagene er Australia, Brasil, Canada, Kina, England, Frankrike, Tyskland, Italia, Mexico, Spania, USA og Sverige. Selv om våre nabokvinner får være med, ser det dermed ut som om de norske jentene må stå over i denne puljen. Til sammenligning var over 600 mannlige klubblag og 47 landslag representert i fjorårets FIFA 15.

Alex Morgan fra USA er blant de som får innpass nå.

– Det å få med noen av de beste kvinnelige spillerne og lagene i verden er en stor begivenhet for EA Sports, og vi er minst like glade for å gi millioner av fans en ny måte å spille på, forteller nestleder i EA Sports, David Rutter, i pressemeldingen.

Kvinnelandslagene vil være tilgjengelig i modiene «Kick Off», «Match Day», offline-turneringer, «Skill Games» og vennekamper på nett. Ifølge Polygon er det ingen «Ultimate Team»-modus eller karrieremodus for kvinnelandslagene.

Jobber for autentisitet

For å sikre en så autentisk opplevelse som mulig har EA brukt noen av de samme teknologiene for å ta opp spillere som de har gjort med de mannlige spillerne de siste årene. Et utvalg av kvinner har blitt scannet for å få en så detaljert modell som mulig, mens mange er basert på fotografier, ifølge Polygon.

Ved å fange bevegelsene til Sydney Leroux, Abby Wambach, Alex Morgan, og Megan Rapinoe fra USAs landslag har utviklerne laget et eget visuelt bevegelsessystem for kvinnene i spillet, med egne animasjoner for gåing, løping, sprinting og horisontale bevegelser.

Denne autentisiteten strekker seg også over til virkeligheten på en annen måte; kvinner kan ikke spille mot menn.

FIFA 16 kommer til Windows, Xbox One, PlayStation 4, samt PlayStation 3 og Xbox 360 25. september.

FIFA er ikke den eneste serien som begynner å åpne opp for kvinneavatarer.
I Assassin's Creed: Syndicate får du spille som en kvinne »

Se den første traileren for FIFA 16.

Siste fra forsiden