Darwin Project trengte flere spillere – nå gir utvikleren det bort gratis

Scavengers Studio

Darwin Project, et ambisiøst spill som kombinerer elementer fra overlevelses- og battle royale-sjangeren, koster nå kroner null å laste ned og spille på PC. Spillet har kun vært ute i Early Access på Steam i halvannen måned, men i et forsøk på å lokke til seg flere spillere satser Scavengers Studio nå på «free-to-play».

Darwin Project kombinerer overlevelse og battle royale.
Scavengers Studio

– I det siste har spillere meldt om lengre ventetider på kamper og det har blitt vanskeligere å finne kamper på mindre populære servere. For å hente inn nye spillere og opprettholde aktivitet på et nivå som sørger for at spillere får det meste ut av Darwin Project, har vi bestemt å gjøre spill lettere tilgjengelig ved å fjerne prislappen, forklarte spillsjef Simon Darveau på Darwin Projects Steam-side.

Scavengers kunngjorde overgangen i helgen, og gjennomførte endringene med øyeblikkelig virkning. Alle som har lyst kan dermed finne spillet på Steam og laste det ned gratis nå.

Har du allerede betalt for spillet vil du kompenseres med en «Founder's Pack» – en tilleggspakke stappfull av diverse kosmetiske gjenstander. De som heller vil få tilbake pengene sine, kan be Steam om refusjon dersom de oppfyller nettbutikkens normale krav.

Spillenes svar på The Hunger Games

Darwin Project ble opprinnelig avduket på E3 i fjor, og kom til Early Access for PC og Xbox One 9. mars. Spillet lener seg tungt på klassiske overlevelseselementer – med sanking av ressurser, jakt og bygging i snødekte omgivelser – og plasserer det hele i en battle royale-setting der én spiller får styre kamputviklingen.

Darwin Projects direktør bestemmer hvordan kampen utvikler seg. (Video: Scavengers)

Akkurat som i The Hunger Games sitter det en såkalt Show Director utenfor kampen og trekker i alle trådene. Han eller hun har bestemmer hvilke områder av spillbrettet som stenges av i tur og orden og kan sende atombomber eller kaotiske tyngdekraftstormer mot spillere.

Samtidig kan Show-direktøren hjelpe spillere etter skjønn, ved å helbrede skader eller hjelpe dem å holde varmen. Darwin Project integrerer også støtte for Twitch og andre strømmetjenester, slik at tilskuere kan hjelpe direktøren med å bestemme hvem som får leve og hvem som får dø.

Darwin Project er ifølge utvikleren så godt som ferdig, og er kun i Early Access for å teste ulike systemer og gjøre balanseendringer om nødvendig. Planen er å lansere spillet for PC til sommeren.

Battle royale-sjangeren har kommet for å bli.
Som vi fant ut med Radical Heights er ikke det nødvendigvis en god ting »

Siste fra forsiden