Dataspill gir bedre visuelle ferdigheter

Det finnes gode indikasjoner på at dataspill forbedrer de motoriske evnene og øye-hånd-koordinasjonene, men nå er det også bevist at de visuelle ferdighetene blir forbedret ved dataspilling.

I en studie, bestilt av det amerikanske nasjonale helseinstituttet, kommer det frem at intense førsteperson-skytespill som Counter-Strike forbedrer oppmerksomheten til mennesker betraktelig. Den dataspillene andelen av testpanelet hadde nærmere 30-50% bedre reaksjonstid enn de som ikke spilte.

De som ikke spilte dataspill til vanlig, ble deretter delt opp i to grupper. Den ene ble satt til å spille Medal of Honor, mens den andre delen spilte det klassiske puslespillet Tetris i 10 dager. Reaksjonstiden ble betraktelig forbedret blant de som spilte førsteperson-skytespillet, men Tetris gav ingen merkbare resultater.

Forskerne skriver i sin rapport, som nylig ble publisert i vitenskapsbladet Nature, at actionspill presser grensene for tre ganske forskjellige typer visuell oppmerksomhet. De konkluderer videre med at dataspilling kan virke rimelig bortkastet, men likevel kan aktiviteten faktisk endre den visuelle oppmerksomheten radikalt.

Siste fra forsiden