E3 2019 - The Legend of Zelda: Link's Awakening

The Legend of Zelda: Link's Awakening ankommer Switch i september

Skilter med overhalt grafikk og en ny grottebygger.

Nintendo sparket i gang 2019 med å kunngjøre en omfattende overhaling av det klassiske The Legend of Zelda: Link's Awakening. Etter planen skulle spillet komme en gang i år, og nå er den endelige lanseringsdatoen satt.

20. september kan du utforske Link's Awakening og bygge dine egne grotter. Bilde: Nintendo

20. september 2019 er dagen da spillet blir tilgjengelig for Nintendo Switch. Det bekreftet utvikleren via sin årlige E3 Direct-sending på tirsdag. 

Stor oppgradering

Fra den opprinnelige kunngjøringen vet vi at Switch-versjonen byr på en stor visuell oppgradering fra spillets opprinnelige Game Boy-utgave.

8-bit-grafikken er byttet ut med mer moderne 3D-grafikk, og spillet benytter seg også av en kontekstbasert kameravinkel som bytter mellom ovenfra-og-ned og vanlig sideskrolling. 

Under sendingen avslørte Nintendo også en helt ny funksjon for spillet – nemlig en grottebygger. Etter hvert som spillere utforsker spillets grotter, vil de lagres i en slags database. Deretter kan man hente dem ut og sette dem sammen i hvilken som helst rekkefølge, og så kjempe seg gjennom dem for å vinne nye belønninger.

Link's Awakening ble opprinnelig lansert på Game Boy i 1993, og forteller historien om en Link som blir fanget på den monsterbefengte øya Koholint – der man blant annet støter på skurker fra Mario-universet, som Goomba og Chain Chomp.

Spillet var det første i Zelda-serien som foregikk utenfor kongeriket Hyrule, og foruten protagonisten selv og prinsesse Zelda er de fleste av seriens faste figurer ikke med.

Du finner flere E3-nyheter på vår samleside for messa »

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen