The Super Mario Bros. Movie 2

Datoen for neste Super Mario-film er klar

Nintendo og Illumination gjør seg klare for The Super Mario Bros. Movie 2.

Universal Studios

Søndag ettermiddag bekrefter Nintendo og animasjonsstudioet Illumination at en ny Super Mario Bros.-film er på vei. Planen er å slippe filmen 6. april 2026.

I likhet med The Super Mario Bros. Movie fra 2023 produseres filmen av Chris Meledandri i Illumination i tandem med Mario-pappa Shigeru Miyamoto. Regissørene Aaron Horvath og Michael Jelenic vender også tilbake, sammen med manusforfatter Matthew Fogel.

Annonseringen kom som en del av den årlige 10. mars-feiringen til Nintendo – en dag som har blitt en slags PR-konstruert Mario-dag på grunn av at måneden pluss dagen kan leses som «Mar10».

Ellers er det knapt med detaljer. Vi vet for eksempel ikke om rollegalleriet fra den forrige filmen – med blant annet Chris Pratt som Mario, Charlie Day som Luigi, Anya Taylor Joy som Peach og Jack Black som Bowser – dukker opp igjen. Sannsynligheten er nok likevel stor.

I skrivende stund har ikke studioet begynt animeringen av filmen ,men produsent Chris Meledandri forteller at arbeidet begynner straks.

The Super Mario Bros. Movie ble en braksuksess for Illumination og Nintendo. Faktisk ble filmen den største som er basert på et spill noensinne, og slo en rekke andre rekorde i lanseringsåret.

Vår anmelder synes filmen byr på nydelige animasjoner og solid bruk av Mario-universet. Men selv om han påpeker at filmen først og fremst er for de yngste, hadde han noen ting å plukke på.

– Filmen bærer likevel preg av sin nokså korte spilletid ved at det generelt går litt for fort hele tiden, noe både dialog og figurutvikling lider som følge av. Det føles for eksempel aldri naturlig at Mario brått blir en sentral del av den langvarige konflikten mellom Bowser og Soppriket, og jeg rekker aldri å bli grepet av det personlige forholdet mellom de to brødrene, skrev han i sin anmeldelse.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av The Super Mario Bros. Movie »

Siste fra forsiden