The Super Mario Bros. Movie

Mario-filmen slår rekorder! Har tjent mest av alle kinofilmer i 2023

Er også den største animasjonslanseringen noensinne, og den største filmen basert på et spill.

The Super Mario Bros. Movie slår rekorder.
Universal Studios

Etter fem dager på lerrettet har The Super Mario Bros. Movie greid å karre til seg en nye rekorder. Det melder Variety.

Den animerte filmen basert på det velkjente spilluniverset har så langt sopt inn 5,1 milliarder kroner. Dette gjør at den er den mest innbringende kinofilmen i 2023 så langt på global basis, og den største filmen som er basert på et spill noensinne.

LES OGSÅ: Mario-filmen fra 1993 var derimot et fyrverkeri av en drittfilm

Knuste Frozen 2 på fem dager

I løpet av de fem første dagene sanket filmen 3,9 milliarder kroner, og ble dermed allerede da den største lanseringen for en animert film noensinne. Den rødkledre rørlegeren snapper rekordtrofeet fra Frozen 2 som har hatt rekorden med 3,7 milliarder kroner i samme tidsrom tidligere.

Kritikerne har ikke vært helt enige i at filmen treffer helt blink, og akkurat nå sitter filmen med 58 prosent positive anmeldelser fra kritikerstanden hos Rotten Tomatoes, mot 96 prosent positive anmeldelser fra brukerne.

Vår anmelder synes filmen byr på nydelige animasjoner og solid bruk av Mario-universet. Men selv om han påpeker at filmen først og fremst er for de yngste, hadde han noen ting å plukke på.

– Filmen bærer likevel preg av sin nokså korte spilletid ved at det generelt går litt for fort hele tiden, noe både dialog og figurutvikling lider som følge av. Det føles for eksempel aldri naturlig at Mario brått blir en sentral del av den langvarige konflikten mellom Bowser og Soppriket, og jeg rekker aldri å bli grepet av det personlige forholdet mellom de to brødrene, skrev han i sin anmeldelse.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av The Super Mario Bros. Movie

Se trailer til Mario-filmen.

Siste fra forsiden