David Braben med politisk thriller

Mannen bak Elite er jobber med neste-generasjonstittelen The Outsider, som beskrives som en innovativ politisk thriller.

I følge en rapport på Computer & Video Games kommer The Outsider til å tilby en dyp historiefokusert spillopplevelse hvor tradisjonelle, lineære historiefortellingsteknikker byttes ut med en mye mer dynamisk opplevelse skapt av komplekse, simulerte spillfigurer (hver med sine egne mål og motivasjoner).

Spilleren får rollen som en CIA-agent som havner i en situasjon hvor han plutselig blir utpekt som nasjonens fiende nummer én. Nå må han prøve å renvaske navnet sitt, og dette kan han gjøre ved hjelp av et stort arsenal bestående av våpen og teknologiske dippedutter, eller gjennom manipulasjon av ulike skyggefulle organisasjoner.

Frontier forteller at du får ekte frihet til å forandre historien på måter som ikke tidligere har vært mulig. Videre hevder de at The Outsider vil modernisere det frie gameplayet fra spill som Elite, og sier at spillet benytter seg av gameplayteknikker vi aldri tidligere har sett.

Handlingen foregår i dagens USA, og du får utforske steder som CIA sitt hovedkvarter på Langley, Andrews Air Force Base og Newport News Naval Dockyard. Spillet kommer etter alt å dømme til Xbox 360 og PS3, og utviklerne lover svært avansert grafikk og detaljerte spillmiljøer. For mer informasjon kan du sjekke spillets nettsted (som forhåpentligvis snart legges ut).

Siste fra forsiden