Telialigaen - Counter-Strike

– De får fortsette å fokusere på det psykiske spillet i forkant, så kan vi fortsette å vinne kampene

Apeks sikret sitt sjette seriemesterskap på rad etter 2-0 mot Oilers lørdag kveld.

Pål «Polly» Kammen (trener).
Sindre Stien/Good Game

Finalen i Telialigaen ble en jevn affære, selv om det bare ble spilt to kart. Begge var jevnspilt, men etter at begge var ferdigspilt var det Apeks som kunne juble for sin sjette strake tittel.

LES OGSÅ: – Denne gangen ender Apeks sin seiersrekke og jeg driter i hvem som står i veien

Pål «Polly» Kammen (trener).
Sindre Stien/Good Game

Apeks-trener og reserve i sluttspillet, Pål «Polly» Kammen forteller til Gamer.no at de var fornøyd med kampen.

– Kampen ble jevn som forventet, er vanskelig for oss som i stor grad er mix og spille et helt clean map mot et lag som har lagt ned mye tid, men vi følte aldri at vi var nære å tape på noen av kartene.

I forkant av finalen meldte Oilers, og spesielt deres kaptein veldig hardt i sosiale medier. Kammen mener at de er vant til dette.

– Folk liker jo å fyre opp litt fra begge leirene, så det må vi tåle. D– De får fortsette å fokusere på det psykiske spillet i forkant, så kan vi fortsette å vinne kampene der det gjelder.

LES OGSÅ: Ekspertene uenige om utfallet

Se kampen i opptak på TV 2 Sumo »

Liker rivaleriet

DISSE SPILTE FOR APEKS

Vis mer

Sander «Grus» Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman
Pål «Polly» Kammen
Fredrik «FREDDyFROG» Gustafsson

Før sluttspillet, og underveis var det mange diskusjoner og ganske hett rundt flere spillere. Kammen liker rivaleriet som har oppstått, og mener det vil gjøre produktet mer interessant.

– Det virker som det begynner å brygge seg opp litt rivalerier rundt omkring, kanskje spesielt mellom 777 og Oilers, noe jeg tror er veldig bra for utviklingen. Så har jo alle en felles fiende i Apeks som de kan samle seg mot når de trenger det. Tror det er utelukkende positivt for utviklingen av norsk Counter-Strke at det er mye følelser og mye som står på spill i matchene ihvertfall.

LES OGSÅ: Apeks er mer sårbare enn noen gang - fredag starter Counter-Strike-sluttspillet

Les også
Norske «Mrofficer88» ledet Cowana til toppen av Rainbow Six Siege
Ole «Marcelious» Langan bidro til seieren lørdag. Nå skal han tilbake på benken.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Dessverre for Apeks blir det en noe begrenset feiring.

– Feiringen blir spesiell, vi er jo fortsatt under ganske strenge tiltak, pluss at mange av spillere våre befinner seg over grensa, så vi får bare kose oss med oppmerksomheten og så er det tilbake til å jobbe videre med hovedlaget i morgen.

Nok en gang måtte altså Apeks ty til treneren sin for å fullføre et sluttspill. Kammen sier det er greit, men foretrekker trener-rollen.

– Det er naturligvis gøy for meg å spille og kunne bidra til at vi vinner, samtidig som jeg synes det begynner å bli på tide at det ikke skal være mulig å spille med coach fortsatt vinne hele greia. Men vi merker at det begynner å bli tøffere hvertfall og det er et godt tegn for Norge.

LES OGSÅ: Alt klart for nok et dramatisk Rocket League-sluttspill i Telialigaen

Ingen ferie

Man har blitt vant til å se Apeks løfte trofeet. Selv med forskjellige lagoppstillinger. Her fra høstsesongen 2019.
Sindre Stien/Good Game

Apeks hviler ikke etter seieren. Mandag skal de allerede i gang med nye turneringer for hovedlaget.

– Det blir nok ingen ferie, hovedlaget har nye turneringer allerede fra mandag, så vi fortsetter å jobbe for å nå de målene vi har satt oss internasjonalt.

Nok en gang ble sluttspillet preget av covid-19. Kammen forstår det, men krysser fingerene for høstens sluttspill.

– Det har jo vært online-sluttspill tidligere, og det er bare noe vi må akseptere sånn som verden fortsatt er. Man får ikke det samme adrenalinet og kicket av å spille online, så vi liker jo såklart mye bedre å spille offline, men sikkerhet og folks helse er viktigere enn at vi skal få den luksusen. Forhåpentligvis er vi nærmere normalen til høsten så det lar seg gjøre å avholde sluttspillet offline igjen, avslutter en fornøyd Kammen.

LES OGSÅ: Telialigaen avlyser League of Legends-sluttspillet

Siste fra forsiden