Her er PSP Minis

De første minispillene

Den første haugen minispill for PSP inkluderer Pinball Fantasies, BreakQuest og Fieldrunners.

PSP Minis er en ny kategori nedlastbare spill for PSP. Disse skal være billige småspill, perfekt for litt rask spilling i pauser og på bussen. I dag lanserer Sony den første haugen med minispill.

Først ut er Aleksey Pajitnovs klassiske hjernetrimmer, Tetris. Dette er vel strengt tatt ikke et spill vi trenger å introdusere, men en advarsel kan vi jo komme med: Tetris er avhengighetsskapende, og utvilsomt helsefarlig.

Fieldrunners.

Deretter har vi Fieldrunners, et Tower Defence-spill som har fått svært god kritikk på andre plattformer. Her må du forsvare basen din mot inntrengere, ved hjelp av kanontårn.

Amiga-klassikeren Pinball Fantasies har også fått seg en PSP-versjon. I dette flipperspillet får du fire veldesignede bord fulle av utfordringer. Artig historisk faktum: Dette var det andre spillet utviklet av Battlefield-skaperen Digital Illusions.

Neste spill er Vempire, en blanding av hjernetrim og strategi der du må rotere blokker og kjempe deg gjennom ti verdener. Spillet ser ut til å minne litt om Puzzle Quest.

Brainpipe er tidenes ondeste spill, i følge utviklerne. Her er målet å oppnå en høyere form for bevissthet, ved å låse opp ditt indre romvesen. Hvordan gjør du det? Ved å styre deg gjennom en serie psykedeliske tunneller.

Ut som spill nummer seks er Puzzle Scape Mini, et hjernetrimspill der du må få fargede blokker til å eksplodere ved å kombinere dem.

Så har vi Alien Havoc, et actionspill der du får rollen som et romvesen ute etter å bortføre kyr (slik folk fra andre planeter har en tendens til å gjøre). Uheldigvis prøver bøndene som eier de firbeinte melkemaskinene å hindre deg.

Prøv å si navnet Bloons høyt. Da skjønner du sikkert hva dette actionspillet handler om, nemlig ballonger. De må poppes, og det litt raskt.

Kahoots.

Neste spill på listen er Fortix, som ser ut til å bygge på arkadeklassikeren Qix. Her må du erobre land ved å dele opp skjermen, samtidig som du passer deg for fiendene og deres katapulter. Spillet blir også lansert for PC i dag.

Funky Punch er spill nummer ti. Dette er et slåssespill i Street Fighter-stil, med tolv forskjellige slåssekjemper. Alle er selvsagt veldig funky.

Kahoots beskrives som en blanding av Lemmings og Zoo Keeper, noe som ærlig talt høres ganske genialt ut. Her må du manipulere spillmiljøet for å hjelpe søte små vesener gjennom 50 forskjellige brett.

Hero of Sparta er et forsøk på å ta det halsbrekkende actioneventyr-gameplayet fra God of War til miniformat. Her får vi massevis av fiender som må drepes, i full 3D selvsagt.

Sist, men definitivt ikke minst, er BreakQuest. Dette fantastiske Arkanoid-aktige spillet har vært tilgjengelig på PC i noen år. Målet er å renske blokker fra 100 skjermer, ved hjelp av en ball og en plate. Realistisk fysikk sørger for unike utfordringer.

Siste fra forsiden