Sluttspillet i Telenorligaen - League of Legends

– De har for mange nybegynnere og kommer antakeligvis til å knekke under presset

Nordavind-kaptein Omid «Touch» Rosander er selvsikker før lørdagens finale mot Riddle i Telenorligaen League of Legends.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Lørdag 24. november skal det endelig avgjøres: Hvem er høstsesongens beste League of Legends-lag? Du kan se kampen direkte fra kl 17:30 på VGTV eller møte opp selv på Maihaugsalen i Lillehammer.

Her finner du informasjon rundt sluttspillets program, billettsalg og reise »

Høstsesongens finale blir en best av fem-kamp mellom Nordavind og Riddle. Begge lagene har hatt en god sesong, men på ulike måter. Mens Riddle har seilt litt på jevnt gode prestasjoner gjennom hele høsten, har Nordavind bygget seg opp gjennom sesongen. På lørdag er derfor spørsmålet om Riddle sin jevne prestasjonevne overgår Nordavind sin nåværende formtopp?

Kampen ser du på VGTV lørdag klokken 17:30 »

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League med 300 000 kroner i rene pengepremier høsten 2018.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de ti beste i landet. Etter ni serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Begge lag trener hardt opp mot finalen, men Nordavind får nok absolutt utnyttet tiden best frem mot toppoppgjøret. De befinner seg nemlig på kontorene til Vålerenga i hele fire dager før finalen skal spilles.

LES OGSÅ: Vi har kåret sesongens League of Legends-spillere

Nordavind-kapteinen tror på sin tredje Telenorliga-seier

– Det blir travle dager her i Oslo. Først frokost, så drar vi på treningstudio også være på plass på kontoret her før 13:00 og kjøre to runder med treningskamper, for så å studere videoer. Det skal vi gjøre i fire dager før vi spiller finalen, forklarer Omid «Touch» Rosander (23) fra Kristiansand. Han er Nordavinds taktiske leder og kaptein.

Rosander har tidligere vunnet Telenorligaen to ganger med andre klubber. Først i 2014 og deretter våren 2018. Han er også en av få nordmenn som har spilt League of Legends utenfor Norge - og at-på-til deltatt i verdensmesterskapet. En annen nordmann som har konkurrert på lignende nivå som han, fyller nå top-lane/mid-lane rollen på hans lag under finalekampene.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Isak «Energy» Fjell har mye erfaring og med han på laget blir vi veldig fleksible. Vi kan bytte mellom top-lane og mid-lane om hverandre, og blir derfor veldig utfordrende for dem å hanskes med i heltevalgfasen, sier Rosander.

I tillegg til å være kjent for å ha spilt utenfor Norge, er Rosander også kjent for å satt sammen en rekke gode og konkurransedyktige lag. Han har nemlig deltatt i Norgestoppen siden 2013. Det er kanskje også en av grunnen til at han får mye ansvar.

– Jeg sitter egentlig med hele ansvaret for lagoppstillingen og det er jeg som finner spillerne som skal være med på laget. Jeg vet for det meste hvem som er gode fra før, det var for eksempel jeg som kontaktet Isak «Energy» Fjell og fikk han med midt i denne sesongen.

Les også
«Dacreq» hentes inn som ekspertkommentator i Telialigaen

En av fordelen en klubb har dersom de har Rosander som kaptein på laget, er at han også tar ansvar for å finne nye og spennende talenter.

– Noen ganger finner jeg også helt nye spillere. Det var det jeg gjorde forrige sesong, med vår forrige top-laner. Da fant jeg en god top-laner, tok han inn på laget, sa han skulle høre på meg og ba om å la laget gjøre mye av jobben. Spillere man henter rett ut fra solospill er ikke gode for så mye annet.

Rosander har tro på overkjøring i finalen, og spår selv at han og Nordavind vil vinne 3-0 over Riddle.

– Jeg tror vi kommer til å spille bedre enn dem over hele kartet fordi vi er bedre enn dem som et lag. De har bare tatt inn et par dansker for å løfte dem til seier i Telenorligaen, men de har for mange nybegynnere og kommer antakeligvis til å knekke under presset.

LES OGSÅ: – Lite sannsynlig at Riddle holder seg på toppen løpet ut

– Å importere en dansk trener, er bedre enn å importere to danske spillere

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Isak «Energy» Fjell (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Nordavinds danske trener, Lasse «Fykling» Sleby (22), støtter kapteinen i hans tro på seier. Han har også en forklaring på hvorfor de vil gå seirende ut av finalen:

– Å importere en dansk trener, er bedre enn å importere to danske spillere, sier Sleby og ler.

Han har også en advarsel til Riddle sine to danske spillere.

– Jeg tror altså at vi vinner. Deres to danske spillere må også passe seg for ikke å få for stort ego. Det er ikke mye forskjell på vårt og deres ferdighetsnivå, så det er altfor lett for dem å gå i fella hvor de tror de tror de bare kan komme å vinne Telenorligaen fordi de individuelt er bedre og høyere rangert.

Sleby kom inn som trener for laget tidlig i sesongen, og har siden den gang jobbet mye med å gi laget en bedre forståelse for macro-spillet i League of Legends. Han føler at de gradvis har fått en mye bedre forståelse for dette gjennom sesongen, og nå vil han derfor bruke bootcampen å jobbe enda mer konkret opp mot deres motstander i finalen.

– Vi har fire dager på å finpusse detaljene i spillet vårt, og det skal vi gjøre. Vi skal fortsatt tenke pro-aktivt og spille på egen hånd, samtidig som vi skal øve inn noen uortodokse helter og strategier de umulig kan forberede seg på. Vi kommer til å vinne fordi vi er bedre som et lag, avslutter Sleby som har reist fra København til Oslo for bootcamp og finale.

LES OGSÅ: Slik trener profesjonelle e-sportutøvere

Riddle vil også være fleksible mid- og top-lane

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Espen «espen5b» Drange Jensen (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Andreas «yupwulf» Brustad(Mid)
Noman «Jankova» Ahmad (ADC)
Daniel «Wendelbo» Wendelbo (Support)

Mens Nordavinds kaptein og trener har troa på overkjøring i finalen, tenker Riddle sin top-laner og kaptein Espen «espen5b» Drange Jensen (22) at hans lag vil stikke av med seieren – bare med en noe knappere margin. Han tror nemlig resultatet blir 3-2 i Riddle sin favør.

– Jeg tror nok vi kan tape et game, eller i verste fall to, på grunn av uortodokse eller uheldige heltevalg, men jeg tror vi går seirende ut. Måler du spiller mot spiller, så har de mer erfaring og er sterke, de har også vært i flere finaler før, men jeg tror vi er bedre som lag, sier Jensen.

I likhet med deres motstander, leker også Riddle med muligheten for å flytte spillere mellom top- og mid-lane under finalen. Jensen hadde nemlig en storhetstid i mid-lane, hvor han på en sesong gikk fra å være Silver til Diamond 1 ved å spille denne rollen.

– Det er helt klart mulig at jeg havner i mid-lane under finalen, vi er også fleksible der. Det var i mid-lane jeg kom til master tier første gang, og jeg er relativt komfortabel der. Vår mid-laner er også ganske god i top-lane og er generelt flink til å kommunisere, så det avhenger egentlig mest av hvordan Nordavind velger å gjøre det med heltevalget, forklarer Jensen.

Han har også en tanke om hvilke spillere som er det svakeste leddet hos motstanderen.

«Espen5b» legger opp etter finalen.
Privat

– Jeg tror kanskje Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas og Omid «Touch» Rosander er svakest, men det samme kan gjelde Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen på en dårlig dag. Alt hander om hvilke helter de ender opp på.

– Deres top-lane og marksman-spillere Mathias «Tide» Kruse og Isak «Energy» Fjell er klart lagets mest solide spillere og har med med mest fleksibilitet.

Når det gjelder hvordan de skal stikke av med seieren, så er også planen klar.

– Vi må bare fortsette å spille aggressivt og pro-aktivt, samtidig som vi har god informasjonsflyt. Det har fungert veldig fint for oss så langt denne sesongen, og jeg tror faktisk at alle på laget kan ha runder i finalen hvor de virkelig skinner.

LES OGSÅ: VG inngår nytt samarbeid med Telenorligaen

– Finalen I Telenorligaen blir det siste jeg spiller

For Jensen sin del, står det også ekstra mye på spill i finalen på Maihaugsalen i Lillehammer. Dette blir nemlig hans siste serie som League of Legends-spiller i Telenorligaen. Han tenker legge opp etter kampen uavhengig av resultat.

– Finalen i Telenorligaen blir det siste jeg spiller på dette nivået i League of Legends. Jeg vil bruke mer tid fremover på å være sosial og å heller kanskje tre inn i trener- eller analytiker-rolle for lag hvis jeg i det hele tatt skal involvere meg. Det har jeg allerede fått tilbud om, men jeg tviler på at jeg kommer til å gjøre det, forteller Jensen som tenker han heller vil spille for moro skyld fremover.

Han håper derfor å avslutte sitt første – og siste – sluttspill med å heve en pokal:

– Dette er første sluttspillet jeg er med i, så det blir mer press, men det er selvfølgelig også veldig kult. Den høyeste plasseringen jeg har hatt tidligere er en femteplass, så det hadde vært gøy å avslutte karrieren med en seier i Telenorligaen foran et publikum og direktesendt på VGTV, avslutter Jensen.

Siste fra forsiden