Feature

Telialigaen - Rocket League

– De nyter at det snakkes om at de ikke har tapt på to år

Etter nok en ubeseiret sesong sikter Nordavind mot en ny Rocket League-triumf.

Sindre Stien/Good Game

– Det er Jørgen «Jwols» Olsen, det er Casper «Al Dente» Vissing og det er Tormod «Reganam» Lien. Mer er det ikke å si.

Lovordene flommer idet Telialiga-kommentator og ildsjel Anders «Exuses» Skjulestad får spørsmål om Nordavinds vanvittige grep om norsk Rocket League. I fem sesonger på rad har han sett Oslo-klubben klatre til toppen av podiet, og med nok et sluttspill i sikte ligger historien an til å gjenta seg.

Med noen uker igjen til gutta inntar bilfotballbanen for enda en semifinale setter vi oss ned med lagets norske radarpar – «Jwols» og «Reganam» – for å høre hva de synes om sesongen som har vært, hvordan de holder motivasjonen oppe og om sjansen for å heve nok et trofé.

Laget som aldri taper

«Jwols» tar ikke av selv om Nordavind går ubeseiret gjennom en hel sesong.
Sindre Stien/Good Game

Ved endt seriespill i Telialigaens vårsesong 2020 troner Nordavind alene på topp, et hode høyere enn de nærmeste konkurrentene. 24 poeng på åtte kamper betyr nok en perfekt sesong for laget som ikke har røket på tap siden 22. mars 2018.

– Sesongen har vel vært ganske grei egentlig. Vi fortsatte å ikke tape og spilte brukbart, konstaterer Olsen nøkternt.

«Ganske grei» og «spilte brukbart» høres kanskje ikke ut som utsagn fra noen som ikke har tapt en eneste kamp gjennom hele vårsesongen. For Nordavind har eviglange seiersrekker imidlertid blitt en del av hverdagen – en del klubben sjelden lager mye oppstyr rundt, men som «Reganam» innrømmer at er stas å ha.

– Det er definitivt morsomt å holde den statistikken i live. Hvis det ikke er så mye å spille for i en kamp, så bruker vi det som motivasjon.

«Exuses» strekker den enda lenger, og hevder at seiersrekken betyr mye mer enn hva Nordavind-spillerne viser utad. Han mener også at laget har sett mye sterkere ut i vår, sammenlignet med tidligere sesonger.

– De snakker ikke så mye om det, men den seiersrekken betyr ganske mye for dem. Jeg tror de nyter det skikkelig godt når folk snakker om at de ikke har tapt på to år. Denne sesongen har gutta vært mye sterkere enn for eksempel i fjor, da vi så tendenser til at noen av de andre lagene kunne ha tatt dem.

– Viktigste ingrediensen er det å vinne

Nettopp det å vinne dukker stadig vekk opp i samtalene med «Jwols» og «Reganam», og faktisk virker det å være svaret på de fleste spørsmålene man måtte ha om Nordavind.

Hvordan har dere for eksempel klart å unngå spillerbytter – som skjer med stor hyppighet i e-sportverdenen – siden «Reganam» ble hentet inn til klubben i februar 2018?

Les også
Anmeldelse: Rocket League

– Den viktigste ingrediensen er vel det å vinne. Det er lettere å takle feil og ting som skurrer hvis man møter opp og vinner på kampdagen. Jeg synes det er veldig hyggelig å spille med de to andre også, så det er ikke bare det, men jeg ser for meg at det er lettere å holde sammen når man vinner, forklarer Olsen.

«Reganam» har det like moro med Rocket League i dag som da han ble med Nordavind for to år siden.
Sindre Stien/Good Game

Og hva med motivasjonen; hva er det som bringer dere tilbake sesong etter sesong når sluttresultatet alltid er det samme?

– Jeg har alltid likt å konkurrere, og det blir ikke noe mindre morsomt av å vinne. Har også vært heldig nok til å spille med gode lagkamerater og bra stemning hver eneste sesong, som gjør det morsomt å spille, sier Lien.

Skal vi tro «Exuses» kommer «Jwols», «Reganam» og «Al Dente» til å herje i Telialigaen frem til den dagen de taper. Om gutta har tanker om noe annet kan de bare glemme det, melder kommentatoren bastant.

– Jeg har sett Nordavind vinne Telialigaen i Rocket League gang på gang, og jeg skal fortsette å se dem vinne helt til den dagen de taper. Det er ikke snakk om å legge opp uten at vi først har kronet en ny mester.

– Mister en av våre store fordeler

«Al Dente», også kjent som Superdansken, vet knapt hva det betyr å tape i Telialigaen.
Sindre Stien/Good Game

Første sjanse til å finne en ny mester kommer 10. mai, da Rocket League-vårens fire beste lag møtes til det som blir et sluttspill langt utenom det vanlige. Med restriksjonene som er på plass for å hindre spredning av covid-19 må kampene nemlig spilles over Internett i stedet for på scene.

– Jeg synes det er kjedelig. Gleder meg til sluttspill hver sesong for å dra og treffe folk. Det blir rart med online-sluttspill, men jeg tror vi skal komme godt forberedt til det, mener Olsen.

«Reganam» tror på sin side at endringen potensielt kan gi en fordel til konkurrentene.

– Jeg tenker at vi mister en av våre store fordeler, som er å ha scene og publikum. Å sitte hjemme i kjente omgivelser vil nok føles tryggere for de som er litt mindre rutinert enn gamle travere som oss.

Som vinner av seriespillet fikk Nordavind som vanlig velge sin motstander til semifinalen. Valget falt på Gemini, ganske enkelt fordi det var laget som endte på fjerdeplass, forteller «Jwols». Samtidig får gutta kvittet seg med en av sine antatt tøffeste konkurrenter i Razzle Dazzlers og Granit, som møtes i den andre semifinalen.

– Jeg tror den andre semifinalen kan bli jevn. Razzle vant vel oppgjøret i seriespillet, så det kommer litt an på hvor mye de trener i forkant. Jeg har møtt og slått Razzle Dazzlers i alle finalene vi har spilt, så sånn sett er vi nok veldig selvsikre på den. Men det hadde vært gøy å slå Granit også, så for min del betyr det ikke så mye hvem vi møter, konkluderer Olsen.

Spår nok en Nordavind-triumf

Både «Jwols» og «Reganam» går inn mot sluttspillet med tro på nok en seier. «Reganam» melder imidlertid om et høyere nivå blant konkurrentene enn tidligere sesonger.

Rocket League-kommentator Anders «Exuses» Skjulestad både gleder og gruer seg til den dagen Nordavind taper.
Sindre Stien/Good Game

– Jeg vil si at dette er det høyeste nivået så langt. Alle virker å ha blitt litt bedre, i tillegg til at vi har sett noen enkeltspillere utvikle seg siden sist sesong.

Den vurderingen sier «Exuses» seg enig i. Likevel tror han vi må vente minst en sesong til før vi får se noen velte Nordavind av tronen, rett og slett fordi ingen kan matche Nordavinds rutine.

– Når de spiller er man aldri redd for at motstanderen skal score. I stedet går man bare og venter på at «Jwols», «Reganam» eller «Al Dente» skal finne den magiske touchen som skaper mål andre veien, sier Skjulestad og fortsetter:

– «Trex» og «Enlid» fra Granit er morgendagens stjerner, men de mangler nok litt erfaring. Razzle Dazzlers er vel de som kan matche ferdighetene til Nordavind, men de svekkes av at de ikke spiller sammen utenom Telialigaen.

Hvordan sluttspillet utarter seg får vi altså se om en drøy uke. Basert på spådommene ligger Nordavind imidlertid an til å måtte rydde plass i troféskapet enda en gang.

Spådommer treffer selvfølgelig ikke alltid.
Her ser du hva våre eksperter tippet før vårens Rocket League-sesong »

Siste fra forsiden