Ferske nettutgivelser

De siste ukenes utgivelser

Her er de siste ukenes spillutgivelser på nettet.

Velkommen til årets første artikkel om ferske nettutgivelser. Siden det er en stund siden forrige artikkel ble publisert har det kommet ganske mange utgivelser (spesielt fra Nintendo og på PC), så det er begrenset hvor mye vi kan skrive om hvert spill denne gangen.

Matt Hazard: Blood Bath and Beyond (Xbox 360 og PS3).

Xbox 360

På Microsofts konsoll har det "heldigvis" ikke skjedd veldig mye. Vi har fått tre spill, nemlig Matt Hazard: Blood Bath and Beyond, Polar Panic og 0 Day Attack on Earth. Førstnevnte er et sideskrollende actionspill som kan minne litt om Shadow Complex og Bionic Commando: Rearmed. Her loves vi flott grafikk, mye action og massevis av humor. Spillet er også lansert til PS3.

Polar Panic (Xbox 360).

Polar Panic er spillet for deg som ikke får nok kulde i virkeligheten (er du syk?). Her må du hjelpe en isbjørn gjennom 50 forskjellige nivåer med hjernetrim og action. I tillegg til tre forskjellige enspillermoduser ("story", "puzzle" og "survivor") har spillet flerspiller for opp til fire spillere.

0 Day Attack on Earth (Xbox 360).

0 Day Attack on Earth er et actionspill av den gamle skolen, hvor du styrer et lite romskip og må forsvare jordkloden mot invaderende romvesener i skrollende miljøer. Spillet foregår over ekte byer, og vi loves lekker 3D-grafikk (selv om gameplayet finner sted i et todimensjonalt plan). Samarbeidsmodus får vi også.

PSN

Military Madness: Nectaris (Xbox 360 og PS3).

Sony har lansert litt mer i siste ukene. Matt Hazard: Blood Bath and Beyond er allerede nevnt i denne artikkelen (se Xbox 360-delen), så vi går videre til Military Madness: Nectaris. Dette er en ny versjon av et klassisk turbasert strategispill for for opp til fire spillere. Originalen kom i 1989, og nyutgaven har oppdatert grafikk, onlinespilling, en ny kommandør-enhet og en samarbeidsmodus. Spillet finnes også på 360

Hustle Kings (PS3).

Neste spill er Hustle Kings, et biljardspill som skilter med svært realistisk fysikk og pen 3D-grafikk. Spillet har en historiemodus og onlinebasert flerspiller. I tillegg har spørrespillet TV Show King og actionspillet Tank Battles blitt tilgjengelige som prøveversjoner.

Sony har også lansert noen klassiske PlayStation-spill, som kan spilles på PSP og PS3. Vagrant Story er det mest spennende av disse; et episk rollespill som har mange tilhengere. Men vi har også fått det todimensjonale slåssespillet Guilty Gear, flipperspillet Extreme Pinball og filmspillet Monsters Inc: Scare Island.

Les også
Ti tonn med spill
Cubixx (PS3 og PSP).

Til slutt har vi Minis-utgivelsene, som også kan spilles på PS3 (med nyeste oppdatering) og PSP. Først ut er This is Football Management, hvor du får leke manager. Så har vi International Snooker (som minner litt om biljard), hjernetrimmeren Cubixx og brett/strategispillet Tiger Trouble.

For alle PSN-detaljene kan du sjekke PlayStation-bloggen.

The Mystery of Whiterock Castle (Wii).

Wii og DSi

Nintendo har hatt mye å by på de siste ukene, så vi går kjapt gjennom utvalget. The Mystery of Whiterock Castle er et "skjult objekt"-spill hvor du må lete etter haugevis av ting og tang i et skummelt slott. I motsetning til de fleste spillene i sjangeren kan det skilte med flerspiller - du kan enten konkurrere eller samarbeide med en venn.

TV Show King 2 er, som forgjengeren, et spørrespill hvor spørsmålene er hentet fra underholdningens verden. Her får du over 8000 spørsmål fordelt på tolv kategorier, og det er selvsagt mulig å konkurrere med andre.

Tomena Sanner (Wii).

Så har vi Happy Hammerin', et fargerikt festspill for hele familien med en haug sleggerelaterte minispill. Neste spill på listen er Tomena Sanner, et merkelig sideskrollende actionspill som ikke kunne vært laget noen andre steder enn i Japan. Spillet kontrolleres kun ved hjelp av én knapp.

Litt racing får vi også, i Stunt Cars. Her får du seks forskjellige biler og muligheten til å slå deg løs på 24 ville baner, med halsbrekkende hopp og stunts.

Stop Stress: A Day of Fury (Wii).

Sist ut for Wiiware er Stop Stress: A Day of Fury, hvor du spiller en galning som ikke takler hverdagens kjas og mas, og velger å straffe omgivelsene for sin egen utilstrekkelighet. Ødelegg alt du kommer over, i bygater, kontorer og mye mer.

Virtual Console-systemet har bare fått ett spill, nemlig Shadow Dancer: The Secret of Shinobi. Har dere glemt klassikerne nå, Nintendo? Uansett, dette er et sideskrollende actionspill der du styrer en ninja og hans beste venn, en hund.

Me and My Dogs: Friends Forever (DSi).

DSi har fått en mengde småutgivelser. A Little Bit of... Magic Made Fun: Mind Probe er noen "magiske" triks som lar deg leke tankeleser. Art Academy: First Semester forsøker å lære deg å tegne, og du får også prøve å kopiere klassiske mesterverk. Når du er ferdig kan du prøve Art Academy: Second Semester, som lærer deg mer avanserte teknikker. Me and My Dogs: Friends Forever er et spill for deg som elsker hunder men ikke kan ha dem i virkeligheten. Tre søte valper venter på eier.

Så har vi en ny utgave av plattformspillet Rayman, komplett med DSi-spesifikke nyheter som utnyttelse av pekeskjermen og kameraet. Kameraet får du også bruk for i Sparkle Snapshots, som lar deg manipulere fotografiene dine. I High Stakes Texas Hold'em spiller du poker mot datamotstandere eller opp til fire venner.

Miami Nights: Life in the Spotlight (DSi).

I Dragon's Lair spiller du en patetisk ridder som må redde en barmfager prinsesse i et mørkt slott. Spillet skilter med tegnefilmaktig grafikk laget av Don Bluth. Miami Nights: Life in the Spotlight er en livssimulator der du får stor frihet til å leve drømmelivet i Miami.

Sokomania er en variasjon av den tradisjonsrike hjernetrimmeren Sokoban, hvor du må flytte bokser i små labyrinter. Mer hjernetrim får du i Move your Brain: Rollway Puzzle, hvor du styrer en ball i labyrintaktige miljøer.

PC

Som vanlig er det kommet mengder av spill på PC, inkludert to som strengt tatt burde vært å finne i spillbutikkene, og ikke bare på nettet.

Wings of Prey (PC).

Først ut er Wings of Prey, et flyspill som sender deg tilbake til andre verdenskrig, hvor nazistene og de allierte kjemper så fillene flyr. Vi får delta i seks store slag, og fly over femti oppdrag i med både kampfly og bombefly. De seks er Stalingrad, Ardennes, Berlin, Sicilia, Korsun og slaget om Storbritannia. Wings of Prey er basert på konsollspillet IL-2 Sturmovik: Birds of Prey.

PT Boats (PC).

Det andre av julens store PC-utgivelser henter også sin inspirasjon fra andre verdenskrig. PT Boats: Knights of the Sea fokuserer på små og raske torpedobåter som kan gjøre stor skade på flåter med større krigsskip, men samtidig er svært sårbare grunnet sin nette størrelse og lette panser. Du får lede flåter med disse båtene på dristige tokt mot digre skip, og i tillegg ta direkte kontroll over enkeltbåter. Dermed er det bare å la nazistene unngjelde.

Bob Came in Pieces (PC).

Fra Sverige har vi fått noe helt annet, nemlig Bob Came In Pieces. Dette er et actionspill med hjernetrimelementer, hvor du styrer et lite romskip gjennom fargerike huleganger. Dette romskipet kan du ombygge fullstendig, ved hjelp av deler du plukker opp. Realistisk fysikk og massevis av intelligente nøtter er noe av det Bob Came in Pieces har å by på.

Three Cards to Dead Time (PC).

Så har vi litt episodebasert eventyr, denne gangen fra franske Kheops Studio. De har lansert første del av The Fall Trilogy, som har fått navnet Separation. Spillet blander utfordrende nøtter med "skjult objekt"-gameplay, og foregår i et glemt tempel i Asia. Three Cards to Dead Time følger en lignende oppskrift; her presenterer Tex Murphy-skaperne Aaron Conners og Chris Jones nok et overnaturlig mysterium med Jess Silloway, hvor du må lete etter skjulte ting og løse mystiske nøtter.

Aqualux (PC).

Mer dedikert hjernetrim får vi i Chromania, hvor en eller to spillere kan mikse fargeblokker og lage kombinasjoner. Så har vi Aqualux, som følger den gode, gamle Pipemania-oppskriften. Her må du legge rørledninger under stadig større press.

Neste spill på listen er Millennium: A New Hope, et rollespill i klassisk japansk stil. Hadde du det moro med japanske rollespill på SNES er dette verd en titt. Så har vi Labyrinthica, fra et selskap med det morsomme navnet Pompi Pompi. Dette spillet skal være inspirert av såkalte "roguelike"-rollespill, men bruker formelen for å lage et actionspill med fokus på nærkamp i stedet for et avansert rollespill.

Starters Orders 4 (PC).

Starters Orders 4 lar deg være manager for en stall med veddeløpshester. Dette er et avansert strategispill med tonnevis av funksjoner og statistikk.

Zombielution snur zombiekonseptet på hodet, og gir deg rollen som lederen for en sint gruppe vandøde som må skape død og ødeleggelse i ekte omgivelser (basert på satelittbilder). Spillet finnes også på Mac.

Odd Society (PC).

Sist ut denne gangen er Odd Society, et strategi/bybyggerspill der små, merkelige vesener trenger din hjelp for å få et velfungerende samfunn.

For mange flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisutgivelser

Liker du nettleserspill kan du teste Castle of Heroes, et Heroes of Might & Magic-aktig strategispill hvor du må lede hærer i turbasert kamp, i et fantasiunivers med stygge orker, riddere i skinnende rustninger og damer med store pupper.

Invaders! Possibly from Space! (PC).

Husker du den morsomme sekvensen i Futurama hvor et angrep på jordkloden ble utspilt som i Space Invaders? Invaders! Possibly from Space! gjenskaper denne sekvensen på PC.

Mer Space Invaders-aktig moro får vi i Genetos, et spenstig romskytespill som lar deg kjempe deg gjennom ulike faser i den populære sjangerens utvikling.

Genetos (PC).

Ta også en titt på Sunshine, et eksperimentelt spill fra en av World of Goo-skaperne, hvor du spiller en plante.

Og helt til slutt: Gamasutra laget en stor liste over det de mener er de beste gratisspillene fra 2009. Absolutt verd å sjekke.

Det var det. Vi er tilbake med mer spill neste uke, og husk også å ta en titt på forrige artikkel om du ikke fikk gjort det i førjulstresset.

Siste fra forsiden