Anmeldelse

Dead to Rights

Har du noensinne drømt om å ta rollen som Steven Seagal, Sylvester Stallone eller noen av de andre heltene som er tøffere enn toget på film? De fleste av oss har vel det, på et eller annet tidspunkt. Namco gir oss muligheten til å slippe løs denne siden av oss i "Dead to Rights".

Side 1
Side 2
Side 3

Her tar du på deg rollen som den hardbarkede politimannen Jack Slate. Navnet minner mistenkelig om Jack Slater, som var navnet på rollefiguren Arnold Swarzenegger spilte i action-parodien "Last Action Hero". Spillet baserer seg uansett ikke på en spesiell film, men heller på et dusin eller to av dem.

Det er to faktaopplysninger som gir en god indikasjon om hva slags spill dette er. "Dead to Rights" (heretter DtR) er basert på en tegneserie. Ønsker du å besøke hjemmesiden til spillet på Internett, må du oppgi alderen din før du slipper inn. DtR utgir seg for å være et røft spill, og det overlates ikke mye til fantasien her. Introen er av den typen som vil få bestemor til å snu seg bort fra skjermen, dekke for øynene og si "Uff da!". Vi presenteres for en kald og hjerteløs storby, som går under navnet Grant City. Et samlingspunkt for den type mennesker en helst ønsker bak lås og slå.

Disse menneskene befinner seg på begge sider av loven. Jack Slate befinner seg et sted i midten, på mer enn en måte. Pistoler avfyres, og skuddene hviner rundt ørene. Bomber truer med å eksplodere, mens de ubønnhørlig tikker ned. Det er som om en har snublet inn i en kinosal, under det store oppgjøret. Videosekvensen er både lang og pen å se på, samtidig som den er totalt unødvendig. Den gir oss ingen informasjon om hovedpersonen eller bakgrunnshistorien, men fungerer i stedet som en liten appetittvekker. Bakgrunnshistorien til DtR er like enkel som den er velbrukt. Jack Slate er en politimann, som tydeligvis er tilhenger av ideen om at pistol er det enkleste. Jack er anklaget for en forbrytelse han ikke har begått.

Dersom du ikke synes at dette er grunn god nok til å gå amok i byen, bør du holde deg unna dette spillet. Det er ved nærmere ettertanke ikke fullt så enkelt. Jacks far er blitt myrdet, og Slate junior bestemmer seg for å ta hevn. Skurkene skal få betale, og valutaen som gjelder her er blod. Jack Slate er så tøff, kald, selvsikker, kynisk og rå at det halve kunne vært nok. Han slenger rundt om seg med halvdårlige kommentarer, som i beste fall får deg til å trekke litt på smilebåndet. Jack er selvfølgelig et offer for omstendighetene. Gudene skal vite at alt han ønsker er litt rettferdighet.

Så fort introen er over, får du en opplæring av hvordan Jack Slate styres enten du liker det eller ikke. Denne opplæringen er integrert i begynnelsen av spillet, på en enkel og effektiv måte. Kameravinkelen fryses med jevne mellomrom, og instruksjoner om hvilke knapper som gjør hva spretter opp på skjermen. Så fort du har lest disse, er det bare å trykke dem vekk for deretter å umiddelbart prøve det ut i praksis. Det tar ikke særlig lang tid å sette seg inn i kontrollsystmet til DtR, og før du vet ordet av det herjer du som bare det.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden