Counter-Strike: GO / Dreamhack European Minor

Deadweight er videre til elimineringsrunden for Dreamhack-billett

Slo ut Panters i den avgjørende kampen.

DreamHack Open Zowie i januar.
Adela Sznajder/Dreamhack

Ni norske Counter-Strike-lag deltok i lørdagens åpne kvalifisering til Dreamhack European Minor. 512 lag skulle bli til åtte, som deretter møter åtte inviterte lag i en lukket elimineringsrunde søndag. De fire vinnerne får billetter til hovedturneringen i Frankrike 14.-16. mai. Der ligger det over 400 000 kroner i premiepotten i tillegg til to plasser til offline-kvalifiseringen for ESL One Cologne.

Helnorsk oppgjør i den avgjørende kampen

DISSE ER DIREKTE INVITERT TIL ELIMINERINGSRUNDEN:

Vis mer

Team Dignitas
HellRaisers
Team AGG
Lounge Gaming
GODSENT
E-frag
SK Gaming
Preparation

1. divisjonslagene Lions, GamersLeague og BX3 røk ut av kvalifiseringen en etter en, og heller ikke Epiphany kom særlig langt. Til slutt stod Deadweight og Panters igjen som Norges to håp. Og det var nettopp disse to lagene som møtte hverandre i den avgjørende sekstendedelsfinalen.

Deadweight vant overlegent 13-2 på antiterrorsiden på Mirage, men da de to norske lagene byttet side holdt ting på å gå galt for Morten «zEVES» Vollan og kompani.

– Mirage er et kart vi har trent mye på og føler oss veldig selvsikre på, men da vi byttet over til terrorsiden begynte ting å gå litt galt. Vi begynte å stresse, noe som gjorde at folk ble nervøse og gjorde unødvendige feil, forteller kapteinen.

Han legger til at kampen ikke var fullt så jevn som det så ut til for de som fulgte med på tekstoppdateringene til HLTV.

Morten «zEVES» Vollan med Copenhagen Wolves på Dreamhack Open London i 2015.
Adela Sznajder/Dreamhack

– Det var mange situasjoner som endte opp i en-mot-en-dueller, og de gikk i deres favør. Det endret helt på kampens resultat. Til slutt fikk vi roet ned spillet, samlet oss og avgjort kampen 16-12.

Får dårligste seed i elimineringen

Vollan er naturligvis fornøyd med å kvalifisere seg til den lukkede turneringen med minimalt med trening i forkant.

– Så langt har det gått veldig bra! Vi gikk inn i denne turneringen uten så mye trening eller forberedelser, men målet vårt var likevel å kvalifisere oss til den lukkede kvalifiseringen. Det oppnådde vi med seieren over Panters.

DISSE SPILLER FOR DEADWEIGHT:

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Henrik «Becker» Becker
Jørgen «cromen» Robertsen
Khoi «BLU3» Pham*
Erik «zotka» Øygarden

* På prøvespill

Kvalifiseringsturneringen fortsatte etter at lagene var sikret plass i den lukkede turneringen. Dette for at arrangøren skal kunne seede lagene korrekt i elimineringsrunden på søndag.

Les også
Apeks er mer sårbare enn noen gang - fredag starter Counter-Strike-sluttspillet

– Er det noen spesielle lag blant de inviterte som dere håper å møte?

– Nå endte det jo opp med at vi gikk på en smell mot finske ENCE i kvartfinalen, noe som gjør at vi kommer til å få det laveste seedet. Vi vet ikke hvem som får høyt eller lavt seed av de invitere lagene, selv om vi kanskje har noen formeninger om hvem det kan være. I utgangspunktet så håper jeg personlig på og møte SK-Gaming eller E-Frag.net, og unngå mine venner i Team Dignitas, et lag som gjør det knallbra akkurat nå, avslutter Vollan.

Elimineringsrundene starter søndag klokken 15:00. Alle oppgjørene spilles som best av tre.

Oppdatering 23. april: Deadweight møter svenske Godsent i første runde. Godsent kom på 3./4. plass under Dreamhack Masters Malmø for kort tid siden.

Oppdatering 24. april: Deadweight tapte 2-1 mot Godsent etter tre jevnspilte kart og overtid på Inferno.

Lagene som røk ut denne helgen får en ny mulighet til å kvalifisere seg lørdag 30. april. Den siste elimineringsrunden holdes søndag søndag 1. mai. Denne gangen er invitasjonene basert på resultatene fra første kvalifiseringsrunde. Fire lag går videre herfra, slik at man til slutt står med totalt åtte lag som skal kjempe i sluttspillet i Frankrike.

LES OGSÅ: Målet til «zEVES» er å finne og utvikle norske talenter som kan ta det neste steget, som «Jkaem» og «Rain»

Siste fra forsiden