Delta i et av tidenes blodigste slag

Verdun sender oss tilbake til første verdenskrig.

M2H og Blackmill

Verdun er et førstepersons flerspillerskytespill inspirert av slaget om Verdun under første verdenskrig. Utviklerne gjør et poeng av at spillet har mange historisk korrekte elementer, slik som autentiske våpen, uniformer og utstyr.

Trailer som viser de nye funksjonene.

I tillegg er spillmiljøene laget ved hjelp av historiske kart, hentet fra både Frankrike og Belgia.

Spillet dreier seg i stor grad om skyttergravskrigen som i ettertid har preget vår oppfatning av den første verdenskrigen. Spillet handler i stor grad om lagtaktikk, og underveis i spillets hovedmodus vil frontene flytte seg avhengig av hva som skjer på kartet.

Verdun har lenge vært tilgjengelig i «early access»-form, og nå har det fått den siste store «early access»-oppdateringen før det sier farvel til tilværelsen som uferdig spill. Denne inkluderer nye tropper og våpen, et helt nytt kart og inklusjonen av et av de mest grusomme våpnene fra den første verdenskrigen, nemlig giftgass.

Den endelige lanseringen av Verdun vil finne sted senere i høst.

Hvis du vil spille i fargerike miljøer er ikke et spill om slaget om Verdun noe for deg. (bilde: M2H og Blackmill Games)

Et verdenskjent slag

Slaget om Verdun i Frankrike er et av de mest kjente fra første verdenskrig, og varte i nesten et helt år – fra februar til desember 1916.

I løpet av kamphandlingene flyttet frontene seg frem og tilbake over de samme områdene, og landsbyen Fleury skiftet for eksempel eierskap hele 16 ganger.

Ødeleggelsene var så store, og omgivelsene var så forurenset av lik, gift og ammunisjon, at det var umulig å gjenoppbygge byen, og i dag er det en skog der den en gang var. Flere andre landsbyer fikk samme skjebne under slaget, og regnes offisielt som «byer som døde for Frankrike».

I gjennomsnitt døde 70 000 mennesker hver måned så lenge slaget varte, og totalt regner man at 714 231 mistet livet.

Første verdenskrig har ikke vært veldig populær blant spillutviklere, men vi skrev for ikke så lenge siden en stor artikkel om de spillene som er tilgjengelig (krever Ekstra-medlemskap). Ubisofts Valiant Hearts er et av de mest interessante.

Siste fra forsiden