Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Demise går seirende ut av Telenorligaen

Slo BX3 i en svært spennende Counter-Strike-finale.

Demise er norsk seriemester våren 2016. Her er laget avbildet under The Convention 2016, som de også vant.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Etter et seriespill pågått siden februar og et sluttspill mellom de fire beste lagene søndag, er det nå klart at Demise er vinner av Telenorligaen våren 2016. De slo BX3 2-1 i den avgjørende finalen.

Counter-Strike-laget stikker dermed av med 50 000 kroner og retten til å kalle seg Norges beste lag, mens BX3 vant 30 000 kroner. Semifinaletaperne Panters og Oslo Lions får 10 000 kroner hver.

Svært jevn finale

DISSE SPILTE FOR BX3:

Vis mer

Samuel «zyppe» Martinsson
Michael «m1kkis» Sokki
Markus «pronax» Wallsten
Markus «maak» Karlsen
Håkon «hk0n» Kvande

DISSE SPILTE FOR DEMISE:

Henrik «neto» Kristengård
Jon Thomas «DaY» Rudstrøm
Kristian «KORN» Hokland
Anders «aNdz» Kjær
Aleksandr «jayzaR» Zarkovic

– Det var veldig nervepirrende for oss som spilte, så jeg tipper seerne var veldig fornøyde også. Det var rett og slett en fantastisk måte å runde av sesongen på, forteller kaptein Anders «aNdz» Kjær i Demise til Gamer.no.

– Dette var også en lagseier, vi gjør sakene våre veldig godt og ingen prøver å være helten ved å ture rundt alene.

Finalen startet på Train, hvor BX3 som terrorister startet best før Demise fikk i gang et momentum med seks strake runder. BX3 utlignet etterhvert, men anti-terroristene satte resultatet til 9-6 ved sidebytte. Dessverre for Demise var ikke forspranget godt nok, for da BX3 inntok den samme rollen hentet de seg raskt inn. Fra 11-11 bølget det hele frem og tilbake frem til BX3 bestemte seg for å avslutte det hele med en 16-13-seier.

– Train var strengt tatt akkurat som forventet. Det er et kart vi ikke har spilt en eneste gang med «jayzaR», så det gikk som det burde. Det var jevnt en stund, men BX3 hadde en bedre dybde i spillet enn oss, det var et par avgjørende clutch-runder og runder hvor vi ikke var helt synkroniserte mot slutten der som avgjorde kartet, mener Kjær.

Anders «aNdz» Kjær i Demise.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Deretter bar det videre til Cache. BX3 fikk en knapp ledelse før Demise våknet med fem på rad som terrorister. Som anti-terrorister fikk BX3 etterhvert veldig lite penger å jobbe med og halvveis stod det 10-5 i favør Demise. Kjær og kompani fikk ytterligere to runder før BX3 sikret seg tre på rad på terrorsiden. Da bestemte Demise seg for at nok er nok, og rodde det hele fint i land med resultatet 16-9.

– BX3 kjørte en veldig annerledes «veto» enn de pleier ved å velge bort Inferno først. Det gjorde at vi fikk spilt Cache, som er et godt kart for oss og egentlig det dårligste kartet til BX3. Her gikk ting veldig smurt, vi er ekstremt solide som terrorister når vi får til «slow play»-et vårt. I dag hadde vi alle samme tankesett, så vi fikk virkelig vist hva vi kan som et lag.

Michael «m1kkis» Sokki hos BX3 bekrefter at det ikke var så lurt å velge bort Inferno, men han mener alternativet hadde vært enda verre.

– Vi har egentlig ønsket Cache og Inferno bort i majoriteten av kampene vi spiller, rett og slett fordi vi føler oss helt verdiløse på de kartene kontra andre. Vi visste egentlig før veto at de kom til å velge Cache om vi fjerna Inferno, men Inferno er vårt desidert verste kart så vi tok ingen sjanser på å la det stå i fred, forteller han til Gamer.no.

«DaY» fikk Demise tilbake i kampen

Les også
nDurance henter spillere fra utlandet
Michael «m1kkis» Sokki i BX3.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Det hele skulle altså avgjøres på Mirage. På stillingen 4-7 var økonomien helt ødelagt for Demise, men Jon Thomas «DaY» Rudstrøm holdt spenningen i live ved å ta ut fire mann med sin CZ75A. Dette var blant årsakene til at han kåres til kampens beste spiller.

– «DaY» spilte veldig godt, og satt noen helt ville hodeskudd. Den CZ-runden betydde så utrolig mye, da vi egentlig var helt ute av kampen. Så fører han oss inn i kampen igjen med en helt syk runde. Slikt endrer momentum, og den runden har kraft flere runder etterpå, mener Kjær.

Ved halvspilt på Mirage stod det 6-9 i favør BX3 etter en flott clutch av Sokki.

– Vi hadde kjempebra kontroll på Mirage helt til vi byttet over til anti-terrorister. Der raknet så og si alt. Vi mistet vi åpningene vi i hovedsak var ute etter, og til slutt kollapset pengesystemet og deretter kampen, forklarer han.

SLIK ENDTE TELENORLIGAEN VÅREN 2016:

Vis mer

1) Demise (50 000 kroner)
2) BX3 (30 000 kroner)
3/4) Panters / Oslo Lions (10 000 kroner)
5) Tien Len
6) Celestial
7) GamersLeague
8) aNimus

* De to nederste lagene rykker ned til 2. divisjon.

Henrik «neto» Kristengård hadde fortsatt ikke drept en eneste en på dette tidspunktet. Demise tar pistolrunden og de tre påfølgende rundene som terrorister, og har dermed tatt over ledelsen. Deretter var det ekstremt jevnt en stund, men på stillingen 12-10 våkner omsider «Neto», og når «DaY» også redder dagen med en 2-1-clutch går det hele mot en trygg 16-10-seier til Demise.

– «DaY» er i alle fall ikke for gammel, det kan vi slå fast, smiler Kjær.

– Mirage var en veldig verdig avslutning. Vi har egentlig en helt ufattelig dårlig anti-terrorside, og BX3 spilte knallbra som terrorister. Vi mistet likevel aldri motet, fordi vi vet hvor gode vi er til å slå tilbake, samt hvor solid vi er som terrorister. Når vi først tok føringen så vi oss aldri tilbake, og det var en utrolig følelse å vinne.

Dette er andre gangen Anders «aNdz» Kjær og hans lagkamerater vinner Telenorligaen. Han var med å vinne vårsesongen 2015 som Temp.no, og har også vunnet både The Convention og HadeLAN for Demise i vinter.

Opptaket av hele finalesendingen ligger på Twitch »

Siste fra forsiden