Den engelske kirke raser mot Sony

Den engelske kirke føler seg svært støtt av skytespillet Resistance: Fall of Man.

Den engelske kirke er rasende på Sony. Grunnen er at Manchester-katedralen figurerer i PlayStation 3-spillet Resistance: Fall of Man. Ja, det blir sågar avfyrt skudd inne i kirken.

Skjermbilde fra Resistance: Fall of Man.

Manchester har et alvorlig problem med våpen i byen, og den lokale biskopen er sjokkert over katedralens rolle i spillet.

– Det at en global aktør innen bransjen gjenskaper vår flotte katedral til punkt og prikke og oppmuntrer til skytekamper i den, ja det er helt utrolig og uhyre uansvarlig, sier biskop Nigel McCulloch til BBC.

Den engelske kirke har truet med å gå rettens vei, men ser nå ut til å kunne godta en unnskyldning. En talsmann fra katedralen sier at man vil sende et brev til Sony med fire krav:

  • Sony må unnskylde for å ha brukt katedralen.
  • Resistance: Fall of Man må trekkes fra markedet, hvis ikke må innholdet med katedralen fjernes fra spillet.
  • Sony må gi en del av spilloverskuddet til katedralens utdanningsprogram rettet mot unge mellom 18 og 30 år.
  • Sony må også komme med støtte til andre grupper i Manchester som kjemper mot våpenkriminalitet.

Den japanske elektronikkgiganten har liten forståelse for alt oppstyret, selv om de tar katedralens bekymringer alvorlig.

– Resistance: Fall of Men er et science fiction-spill, og er ikke basert på virkeligheten. Vi mener at vi har hentet inn alle tillatelser som var nødvendig for å lage dette spillet, sier Sony i en pressemelding.

Sony vil likevel ta kontakt med katedralen for å få i stand en dialog. I mellomtiden kan du lese vår omtale av det omstridte spillet her.

Siste fra forsiden