Red Dead Redemption 2 - Pinkerton

Den virkelige utgaven av detektivgjengen som jager deg i Red Dead Redemption 2 har saksøkt Rockstar

Pinkerton er ikke fornøyde.

Rockstar

Spillverdenen er som kjent ikke fremmed for søksmål, og nå har det dukket opp et nytt et. Denne gangen er det storspillet Red Dead Redemption 2 som står i sentrum av stormen.

Som blant andre GameSpot melder har nemlig detektivbyrået Pinkerton saksøkt Rockstar-eieren Take-Two Interactive for måten navnet blir brukt i spillet.

Pinkerton figurerer i Red Dead Redemption 2 som antagonistene i spillet som jakter på Van der Linde-gjengen – den gjengen som hovedpersonen Arthur Morgan er en del av.

Pinkerton-byrået ble stiftet i 1850 og eksisterer altså den dag i dag som et stort, privat byrå som tilbyr vakt-, sikkerhets- og detektivtjenester over hele verden.

Tilbakevises av Take-Two

Rockstar

I søksmålet mot Take-Two hevder Pinkerton at de sitter på rettighetene til varemerket og at utgiveren av Red Dead Redemption 2 har brutt opphavsretten ved å benytte referanser til byrået i spillet.

Byrået har sendt et såkalt «cease and desist»-melding til Rockstar, som er et krav om å stanse den påstått ulovlige aktiviteten.

Take-Two sier på sin side at bruken av navnet faller inn under ytringsfriheten og at selskapet ikke kan bruke varemerke-lovgivningen til å «eie» fortiden og hindre skapere i å inkludere historiske referanser til Pinkerton i skildringen av sted og tid i spillet..

Spillutgiveren sier at historiske referanser er vevet inn i spillet på alle nivåer og at referansene til Pinkerton og dets agenter kun er én blant et stort antall måter Red Dead Redemption 2 på en historisk korrekt måte skildrer USA på 1800-tallet.

Take-Two går også til det skritt å beskylde Pinkerton for å være ute etter penger, da Red Dead Redemption 2 som kjent har blitt en stor økonomisk suksess.

Hvor det hele ender gjenstår å se.

LES OGSÅ: Et fenomenalt eksempel på hvor langt spillbransjen har kommet »

Siste fra forsiden