Telialigaen - Counter-Strike

– Denne gangen ender Apeks sin seiersrekke og jeg driter i hvem som står i veien

Apeks og Oilers er klar for Telialigaen-finalen etter to semifinale-thrillere.

Johann «Saasinho» Saasen i Oilers kunne juble etter en intens serie mot 777.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Apeks og Oilers er vårsesongens finalister i Telialigaen i Counter-Strike. Det ble klart etter to semifinale-thrillere hvor alle tre kartene var nødvendig for å skille lagene i begge semifinalene. Dermed får regjerende seriemester Apeks en mulighet til å sikre seg sin sjette strake tittel og Oilers får sjansen til å vippe Telialigaen-kongene av tronen.

I forkant av finalen er meldingen klar fra Oilers største showmann Johann «Saasinho» Saasen.

– Hver gang dere tipper mot meg så går spådommen dundas. Denne gangen ender Apeks sin seiersrekke og jeg driter i hvem som står i veien. Det her laget ryker, tro meg. Gled dere til i morgen, 2-0, var meldingen fra Saasen i intervjuet med TV 2 etter kampen.

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET I TELIALIGAEN

Vis mer

Fredag 23. april:
Apeks 2 - 1 Nordavind Talent
777 1 - 2 Oilers

Lørdag 24. april:
19:00: Finale

Se finalen mellom Apeks og Oilers gratis på TV 2 Sumo lørdag fra klokken 18:30 »

LES OGSÅ: Ekspertene uenige om utfallet

Nordavind imponerte

I den første semifinalen skulle sluttspillets største underdog Nordavind Talent måle krefter mot forhåndsfavoritten Apeks. Etter å ha avsluttet seriespillet strålende viste talentlaget at de var godt forberedt på den regjerende seriemesteren.

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Sander «Grus» Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman
Pål «Polly» Kammen
Fredrik «FREDDyFROG» Gustafsson

På det første kartet Inferno måtte alle 30 rundene til for å skille lagene, men Apeks trakk til slutt det lengste strået. På Overpass fortsatte oppgjøret i samme spor før Nordavind Talent reddet det inn til overtid. I overtiden rystet Nordavind Talent den regjerende seriemesteren og sendte oppgjøret ut i et tredje og avgjørende kart.

Til slutt beviste Apeks at utrykket de gamle er fortsatt eldst lever i beste velgående og overkjørte ungguttene i Nordavind Talent fullstendig med sifrene 16-1 på Train.

Apeks-trener Pål «Polly» Kammen, som forøvrig spiller sluttspillet for den regjerende seriemesteren, mener de ble tatt på senga av et svært forberedt Nordavind-lag.

Ole «Marcelious» Langan og Apeks våknet til slutt mot Nordavind Talent.
Eivind Von Døhlen/Good Game

– Det virket på kampen som om de var veldig klare for at det kom til å bli Inferno og Overpass og hadde gjort grundige forberedelser der. Kanskje gamblet de litt på at de skulle ta det 2-0, for på Train så virket de litt rådville. Jeg synes vi burde vunnet Inferno tidligere og vunnet Overpass også, men vi var litt uoppmerksomme og ble tatt litt på senga en del runder hvor vi var litt for spredt, og da snur det fort i Counter-Strike-kamper.

Les også
Apeks fortsetter dominansen i Norge

Kammen mener kampen var preget av et Apeks-lag som ikke var helt på topp.

– Nordavind viste at de kan skyte og at de har godt innøvde taktikker som de kan vinne runder på, men det var også mye slurv fra vår side. Vi gir veldig mange en mot en dueller og går oss litt bort, spesielt på Overpass. Vi forventer alltid å være gode nok til å slå alle vi møter i Telialigaen, så vi kan kanskje si at det var en god miks av at de var gode og godt forberedt og vi var noen prosent under det vi skal være.

Apeks-treneren mener laget må opp et hakk før finalen mot Oilers.

– Planen inn mot Oilers kampen blir egentlig bare å fokusere på oss selv, vi er i det store og hele en miks, så vi må bare prøve å luke bort en del av feilene vi gjorde mot Nordavind. Vi så naturligvis kampen mellom Oilers og 777, men vi så ikke noe som skremte oss nevneverdig der. Så om vi er fokuserte og lar vær å gi bort enkle runder så tror jeg det blir en tett og spennende finale som vi vinner til slutt, avslutter Kammen.

LES OGSÅ: Apeks er mer sårbare enn noen gang - fredag starter Counter-Strike-sluttspillet

– Klokken 19:00 slipper jeg halsbåndene på ulvene

DISSE SPILLER FOR OILERS

Vis mer

Jesper «Jimbo» Kamsrud
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Steffen «SLY» Amundsen
Johann «Saasinho» Saasen

Jesper «Jimbo» Kamsrud var tilbake for Oilers.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Semifinalen mellom 777 og Oilers ble spådd som det jevneste oppgjøret blant de to semifinalene. Og jevnt var nettopp nøkkelordet blant seriespillets nest- og tredje beste lag.

Det hele startet på Train, kartet 777 valgte. Det hele så ut til å gå 777 sin vei på stillingen 13-9, men så skrudde Oilers opp tempoet sikret syv strake runder og det første kartet.

Når turen bar videre på Overpass virket 777 nok en gang å ha stålkontroll før Oilers våknet på stillingen 13-5 i favør 777. I det Oilers skulle til å stjele med seg hele serien, vinner 777 den 30. og avgjørende runden og sender serien videre til Mirage.

På Mirage fulgte lagene hverandre som skygger. Til slutt var det Oilers som kapret den siste finalebilletten med en 16-13-seier.

Oilers fikk en lite optimal oppladning til da Jesper «Jimbo» Kamsrud ble skadet. Saasen fortalte litt om inngangen til sluttspillet i TV 2-intervjuet.

– Så klart vi har forberedt oss, men vi var uheldige med Jesper som var på sykehus en uke. Vi tok en ukes pause etter seriespillet, satte oss tre uker med fullt oppsett. Så plutselig røk en uke, altså 33 prosent. Da sa jeg til gutta, vi bringer 66 prosent på serveren også bringer vi «heart and soul» resten, så ordner vi det her. Og det gjorde vi.

Oilers-stjerna legger til at han i lang tid i forkant har forberedt mot nettopp lørdagens motstander.

– Vi er forberedt. Vi vet hvordan vetoen deres kommer til å være. Jeg har planlagt det her hele veien. Vi forventet Apeks og vet om tendensene deres. Det laget her, jeg er så evig takknemlig for at jeg sitter her, for nå skal vi vinne bøtta.

Til Gamer.no forteller Saasen litt om hvordan han opplevde thrilleren mot 777.

– Vi hadde en bra kampplan og hadde gjort forberedelsene våres. Vi var veldig klar for overraskelsen deres med Train. Dessverre gjør vi det vanskelig for oss selv på Overpass, mye på grunn av meg som følte vi hadde noe å tape som gjorde taktikkene for passive. Vi gjør et heroisk comeback som ikke går veien dessverre.

Oilers-spilleren trekker frem to lagkamerater som stod frem da det gjaldt som mest for Oilers.

– Vi har ett utrolig sterkt bånd som gjør at vi ikke knekker. Det var et surt tap på Overpass, men alle har hodet hevet og vi vet vi kommer til å gjøre det vanskelig for dem på Mirage. Jeg er stolt av alle i laget, spesielt bra spilt fra «kfreq» og «SLY» som virkelig leverer. Jeg føler «kfreq» blir satt litt i skyggen av «SLY» men jeg er så stolt av den karen. I dag viser han hvor mye som bor i han.

Den frittalende Oilers-spilleren var ikke beskjeden i intervjuet etter kampen. Til Gamer.no kommer han med følgende melding før Telialigaen skal avgjøres.

– Det blir en lang dag. Vi har forberedt oss i forkant og finpusser på dagen. Så når klokka blir 18:00 slipper jeg halsbåndene på ulvene. Gled dere, avslutter Saasen.

Siste fra forsiden