Denne gangen spiller du gratis

Dungeons and Dragons Online relanseres og amerikanske spillere slipper billig unna.

Flerspillerrollespillet Dungeons and Dragons Online, som først så dagens lys i 2006, er nå klar for relansering. Nytt denne gangen er at amerikanske spillere slipper å betale den månedlige abonnementssummen. Spillet blir altså gratis å spille.

De som fortsetter å abonnere vil bli såkalte VIP-spillere og får tilgang til alle områder pluss 500 Turbine-poeng i måneden. Disse poengene kan brukes til å kjøpe ting som vanligvis krever mye arbeid for å låse opp. De som ikke abonnerer må betale for disse poengene, og da kan de brukes til å kjøpe nye områder, flere spillbare raser og klasser, flere "character slots" og enkelte andre funksjoner.

Muligheten for å spille gratis åpnes i dag, og har tidligere bare blitt utforsket i beta. Adam Mersky, talsman fra Turbine, hevder at gjennom betatesten har denne ordningen vært en stor suksess. Han sier at selv om alle betatesterne fikk massevis av gratispoeng og tilgang til alle områder, har de likevel brukt opp poengene sine og betalt for å få nye. Salget av poengene har gått over all forventning, og nå håper og tror Turbine at denne finansieringsmodellen vil bety at Dungeons and Dragons Online forblir en god inntektskilde også i tiden fremover.

Dessverre får ikke vi her i Europa muligheten til å prøve ut dette systemet ennå. Dersom denne ordningen blir en like stor suksess som Turbine tror på, kan det likevel være at denne ordningen også vil åpnes for europeere, selv om ingen planer for dette foreløpig er lagt.

(Kilde: Eurogamer.)

Siste fra forsiden