Noen har mer tid enn andre.
Noen har mer tid enn andre. (Bilde: Хирукоs kontoside)

Denne karen har «rundet» World of Warcraft

Har sikret seg alle 2057 prestasjonene i nettrollespillet.

Én av grunnene til at de massive nettrollespillene er kjente for å kreve utallige timer av sine spillere er at de fleste teknisk sett ikke har en slutt. Nå har dog en ivrig spiller kommet så nært å runde sjangerkongen World of Warcraft som det antageligvis er mulig. 

100%.
100%.Bilde: Хирукоs kontoside

Spilleren Хируко har sikret seg alle de 2057 prestasjonene som det for øyeblikket er mulig å tilegne seg i spillet. I tillegg har han 205 såkalte Feats of Strength – spesialprestasjoner som man får ved å skaffe seg slikt som spesiale ridedyr, titler eller annet. 

Annet enn å sikre seg noen av de få ridedyrene han har igjen å samle på har han altså lite å gjøre i spillet frem til neste utvidelsespakke, Warlords of Draenor

Хируко er for øvrig ikke den første som har greid å skaffe seg alle prestasjonene i spillet tidligere, men det er ingen som har sikret seg alle som er knyttet til innholdet i tilleggspaken Mists of Pandaria før nå. Dette skal ha tatt over 700 dager med spilletid, ifølge han selv.

På diskusjonsforumet Reddit peker flere på at spilleren mest sannsynlig har kjøpt opp gamle spillkontoer for å oppnå statusen. Ingen legger frem helt konkrete bevist, men brukeren «CrystalTear» fremhever at spilleren har fått alle prestasjonene for å ha gjort alt innholdet i The Burning Crusade-utvidelsen, uten å ha kvittet seg med raidsjefen Archimonde. 

Lauget slaktet alle

Blant de mange Feats of Strength-prestasjonene finner vi også en drøss av de svært spesielle Realm First-prestasjonene. Disse får spillere dersom de er først ute med å nå noe på den aktuelle serveren, for eksempel å nå maksnivå med en figur. 

World of Warcraft: Warlords of Draenor kommer om ikke så alt for lenge.
World of Warcraft: Warlords of Draenor kommer om ikke så alt for lenge.Bilde: Blizzard

For å få til dette gikk spillerens laug angivelig rundt og slaktet alle andre på serveren som prøvde å nå nivå 90 før ham. Imens skal Хируко ha spilt på flere av kontoene samtidig for å jage mot målene. Slik kniving er nok én av grunnene til at Blizzard kommer til å fjerne disse ettertraktede prestasjonene i Warlords of Draenor. 

World of Warcraft har holdt koken siden spillet først ble sluppet for snart ti år siden, og selv om spillertallene skranter mer og mer er det fremdeles en hurv som koser seg med den store åpne verdenen. Fenomenet skal for øvrig foreviges i en spillefilm som etter planen skal komme i mars 2016.

Nylig fikk det kontroversielle Blizzard-spillet Diablo III en utvidelse.
Utvidelsen Reaper of Souls har forsøkt å endre på noen av kritikkpunktene »

(Kilde: Kotaku, MMO-Champion)

World of Warcraft: Mists of Pandaria

Windows
Slippdato: 25. september 2012
Sjanger: Massivt online
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Blizzard Entertainment

World of Warcraft: Cataclysm

Windows
Slippdato: 7. desember 2010
Sjanger: Massivt online, Rollespill
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Activision Blizzard

World of Warcraft: The Burning Crusade

Windows
Slippdato: 16. januar 2007
Sjanger: Massivt online, Rollespill
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Vivendi Universal Games

World of Warcraft

Windows
Slippdato: 11. februar 2005
Sjanger: Massivt online, Rollespill
Utvikler: Blizzard Entertainment
Utgiver: Vivendi Universal Games

Kommentarer (28)

Forsiden akkurat nå

Til toppen