Denne modden gjør at 24 spillere kan spille Super Mario 64 sammen

Totalt kaos.

Da Super Mario 64 ble sluppet til Nintendo 64 i 1997, var Marios første 3D-spill utelukkende et soloeventyr. I årene som fulgte, da man fikk på plass emulatorer og åpnet dørene for modifisering av ROM-en av spillet, fikk man kjapt på plass diverse løsninger for å spille sammen.

Nå har noen laget en hack som gjør at 24 personer kan spille Super Mario 64 sammen over nett. Prosjektet er laget av «Kaze Emanuar», «Melonspeedruns» og «Marshivolt», og kalles SM64 Online.

LES OGSÅ: Her setter han ny verdensrekord i Super Mario 64 »

En test av SM64 Online av skaperne. (Video: Kaze Emanuar, YouTube)

SM64 Online har ingen tydelige regler for hva man skal gjøre om man er 24 spillere, men man kan egentlig gjøre akkurat det man vil – daske til hverandre, sanke stjerner, prøve å være kjappest eller bare lage kvalm for hverandre. Noen eksempler på hvordan dette utarter seg ser du i videoene øverst og til høyre.

Om du er interessert i å prøve ROM-hacken bør du vite at trenger en ROM-fil av spillet, noe som man strengt tatt kun kan skaffe lovlig ved å rippe filen fra enten en Nintendo 64-kassett eller en nedlastet ROM-fil på en av de nyere konsollene. Det må også være NTSC-versjonen – med andre ord den amerikanske versjonen – av spillet. Dersom du har dette for hånden, kan du følge en guide som viser deg hvordan du setter opp sulamitten. Selve programklienten kan du laste ned fra en Google Drive-lenke.

LES OGSÅ: Modder har bygget Super Mario Odyssey-hatten inn i Super Mario 64 »

Siste fra forsiden