Derfor er ikke Nintendo interessert i VR eller 4K

Den japanske spillgiganten er skeptisk til begge teknologiene.

Nintendo, HTC, montasje Gamer.no

Nintendo er kjent for å prøve ut nye konsepter, hvorav deres populære Switch-konsoll er et godt – og vellykket – eksempel. Når det gjelder de nye teknologiene 4K og VR er selskapet imidlertid svært tilbakeholdne, og nå har selskapet på nytt bekreftet denne skepsisen.

Som nettstedet NintendoLife melder ble den franske Nintendo-sjefen Philippe Lavoué nylig intervjuet av et fransk magasin. Der utdypet han noen av grunnene til at Nintendo ennå ikke er interessert i 4K og VR.

– Når det gjelder VR-briller tviler jeg på at de kan appellere til massene. Forbrukere er ikke tålmodige når det gjelder underholdning om du ikke kan levere en komplett pakke, sa Lavoué til magasinet Les Numériques.

Miyamoto også skeptisk

Sony har satset på VR, men Nintendo er ennå ikke spesielt interessert.
Audun Rodem, Gamer.no

Uttalelsene underbygger det Nintendo-toppen Shigeru Miyamoto tidligere har sagt om VR. Som vi meldte i februar i fjor ga Miyamoto uttrykk for regelrett bekymring for VR-teknologien på grunn av det «usosiale» aspektet ved teknologien, og at teknologien har mange tekniske utfordringer som ennå ikke er løst.

Når det gjelder 4K mener den franske Nintendo-sjefen at denne teknologien også er for tidlig ute, og at det er vanskelig å tilføre noe «nytt» til denne teknologien.

– Er det nyttig å investere i en teknologi som ikke har blitt adoptert av majoriteten? Hvor er 4K-TV-ene nå? Er det en god idé å investere i en teknologi før forbrukerne gjør det? Vi kan ikke investere i alt. Og hva nytt kan vi komme med sammenlignet med konkurrentene?, spurte Lavoué retorisk i intervjuet.

Både Sony og Microsoft har som kjent satset på 4K med sine nyeste konsollutgaver, og førstnevnte har også posisjonert seg innen VR med sine PlayStation VR-briller. Det ser altså ikke ut til at vi kan forvente lignende satsinger fra Nintendo med det første, men all den tid publikum ser ut til å sette stor pris på deres siste konsoll er det kanskje ikke heller nødvendig.

Nintendo slapp nylig en haug med Switch-nyheter »

Siste fra forsiden