PlayStation 5

Derfor er PlayStation 5 så stor

Den nye konsollen får voksne dimensjoner, og nå har Sony kommentert hvorfor.

Sony

Vi har allerede fått rede på de viktigste spesifikasjonene til PlayStation 5, men en indikasjon på de ytre dimensjonene fikk vi først da Sony omsider avduket selve konsollen tidligere denne måneden.

De nøyaktige målene er riktignok ikke kjent, men som Business Insider nylig rapporterte har folk allerede kalkulert dimensjonene med utgangspunkt i de kjente størrelsene til diskdrevet og USB-portene som er plassert på konsollens front.

Det man har kommet frem til er at PlayStation 5 tilsynelatende blir blant de største spillkonsollene som er lansert hittil, med en omtrentlig høyde på mellom 15-16 tommer, ifølge ulike kilder.

– Små superdatamaskiner

Som nettstedet Comic Book meldte ble visesjefen for UX-design (user experience) hos PlayStation, Matt MacLaurin, nylig spurt om hva som er årsaken til at konsollen blir såpass veldimensjonert – og det viser seg å være relatert til varmehåndtering.

PlayStation 5 kommer i én versjon med diskdrev (t.v.), og én «heldigital» utgave.
Sony

– Termiske faktorer. Denne generasjonen er små superdatamaskiner. Selv om 7 nanometer-prosessen leverer fantastisk ytelse i forhold til energi, er energien veldig ekstrem, svarte MacLaurin på LinkedIn.

Publikum har vist seg å være noe delte i synet på PlayStation 5-designet, og det har allerede begynt å dukke opp mange «memes» og innspill på nettet som gjør narr av utseendet til konsollen – selv om mange også ser ut til å like det.

PlayStation 5 kommer i to versjoner ved lansering: en med diskdrev som leser Ultra HD Blu-ray-disker, og en konsoll uten noen form for fysisk diskdrev. Ellers er de to helt identiske, med små designforskjeller på utsiden.

Les også: Slik ser PlayStation 5 ut »

Siste fra forsiden