PlayStation 5

Slik ser PlayStation 5 ut

Kommer i to versjoner: en med diskdrev, og en uten.

Sony avsluttet sin PlayStation 5-deonstrasjon ved å trekke sløret av selve konsollen. Du kan se skjermbilder av konsollen nedenfor, og en trailer som viser konsollen fra flere vinkler over.

De fortalte samtidig at konsollen kommer i to versjoner ved lansering: en med diskdrev som leser Ultra HD Blu-ray-disker, og en konsoll uten noen form for fysisk diskdrev. Ellers er de to helt identiske, med små designforskjeller på utsiden.

Man skal kunne ha konsollen både stående og liggende.

Slik ser PlayStation 5 ut liggende.
Sony

I bildene og presentasjonsvideoen ser vi også DualSense-kontrolleren, som vi vet skal ha en del nytt, slik som en mer detaljert form for vibrering og er par andre funksjoner og grep. Men vi fikk også se noen andre tilbehør: et HD-kamera, et trådløst headsett og en fjernkontroll for det vi tipper er multimedia. Sony har ikke sagt noe om at disse er inkludert når man kjøper en PlayStation 5, men vi tipper at du må kjøpe de i tillegg.

Fra før av vet vi også at Sony satser mye på lydteknologi i PlayStation 5, som skal kunne stilles inn etter veldig personlige lytteprofiler. Kjapp lasting fra en lynkjapp spesial-SSD fremfor harddisker er også noe som de legger mye lit til. Og en robust bakoverkompatibilitet med PlayStation 4-spill skal være på plass.

En pris ble ikke lagt frem, så Sony holder fremdeles noen kort til brystene. PlayStation 5 slippes innen utgangen av 2020.

Dersom du vil ha varsel om når PlayStation 5 får norsk pris, kan du abonnere på prisvarsel via vår samarbeidspartner Prisguiden.no.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Gamer.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Siste fra forsiden