E3 2021

Det blir ikke en vanlig E3 i år heller

Vårens spillmesse blir i beste fall annerledes.

Los Angeles Convention Center står tom igjen i år.
Barone Firenze, Shutterstock

Også i år må spillpublikumet klare seg uten spillmessen E3 slik vi kjenner den. Det kommer frem av dokumentasjon fra Los Angeles' styre for messer og turisme som forumbrukere på ResetEra har greid å grave frem. Ifølge papirene åpnes det for en retur i 2022 eller 2023, men ingenting er fastslått ennå.

Alt er likevel ikke fullstendig grimt for E3, selv om en faktisk messe i Los Angeles er lagt død i år. For en måneds tid siden kunne nettstedet VGC melde at bransjeorganisasjonen ESA – som har arrangert E3 siden oppstarten på nittitallet – jobber med å bygge opp et heldigitalt arrangement i stedet som skal gå over tre dager, fra 15. til 17. juni.

Planen skal være å ha en miks av presentasjoner, og digitale møter mellom utviklere og andre. Forslag om å by på både nedlastbare og strømmede spilldemoer til publikumet har også blitt lagt frem. ESA har likevel ikke offentliggjort disse planene ennå, så ingenting er sikkert.

Dette blir det andre året på rad at E3 ikke avholdes som vanlig i Los Angeles Convention Center. I fjor ble arrangementet avlyst midt i den globale nedstengningen da koronaviruset endte opp med å resultere i en pandemi.

For et par uker siden ble det også klart at årets Game Developers Conference blir en digital affære. I det lengste håpet mange at bransjemessen skulle greie å sjonglere en blanding av fysiske og nettbaserte møter og konferanser nå i mars, men til syvende og sist ble det vurdert som en for stor risiko.

LES TILBAKEBLIKK: Dette er E3-høydepunktene fra 1995 og frem til 2014 »

Siste fra forsiden