Feature

E3 2021 – De største nyhetene

Dette er de største nyhetene fra E3 2021

Vi tar deg gjennom høydepunktene fra årets digitale spillmesse.

Elden Ring, Breath of the Wild 2, Battlefiels 2042 og Somerville.
Montasje, Gamer.no

Etter det som mildt sagt var en litt amputert utgave av verdens største spillmesse i fjor, er E3 tilbake i ny og moderne form i 2021. I mangel på fysiske messehaller med tonnevis av folk, spennende spilldemoer og overfylte goodie-bagger, har arrangementet blitt digitalt i år, og i løpet av den siste drøye uka utviklerne og utgivere stått i kø for å vise hvilke jern de har i ilden.

Det har i hvert fall gått skikkelig unna på nyhetsfronten, og vi skjønner godt at du ikke har klart å få med deg alt som har blitt vist og annonsert. Fikk du for eksempel med deg spillet hvor du skal gå tur med bestemor, den kaotiske presentasjonen av det Dark Souls-inspirerte Final Fantasy Origins eller denne nydelige hyllesten til Heroes of Might & Magic?

Derfor gjør vi slik vi har gjort før, og oppsummerer det hele med det vi anser som 15 av de største nyhetene fra årets E3.

Vi har endelig sett Elden Ring i aksjon, og fått dato

Det føles som en liten evighet siden FromSoftware annonserte at skaperhjernene til Hidetaka Miyazaki og George R. R. Martin var i ferd med å koke sammen en ny og spennende spillverden, men etter to år med venting, teoriskapning og lekkasjer, har vi endelig fått en smakebit på Elden Ring. Og for en smakebit det skulle vise seg å bli, med en fullstappet treminutters trailer som viser lekre omgivelser, bisarre sjefsfiender og mange av de spillelementene vi har i vente. Her snakker vi kamp fra hesterygg, ruiner som trasker rundt på det åpne verdenskartet og en salig blanding av magi, fekting, «summoning» og sniking. Og vi trenger ikke vente lenger enn til januar før vi får kaste oss ut i det selv.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Oppfølgeren til Breath of the Wild er i full utvikling

The Legend of Zelda: Breath of the Wild tok store deler av spillverdenen med storm da det ble lansert sammen med Nintendo Switch i 2017, og nå har vi endelig sett den tidligere annonserte oppfølgeren i aksjon. Denne gangen foregår deler av handlingen høyt til værs over Hyrule, hvor Link stiller med nye magiske evner, flammekaster og en slående ny lugg. Vi vet fortsatt ikke hva spillet skal hete eller hvordan Nintendo planlegger å forklare at Hyrule nok en gang er i trøbbel, men vi stoler på at Zelda-sjef Eiji Aonuma har stålkontroll også denne gangen. Vi har i hvert fall fått bekreftet at spillet faktisk finnes, og nå vet vi i tillegg at det har planlagt lansering i 2022.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Skaperen av Limbo og Inside viste fram sitt neste spill

Med kramgode spill som Limbo og Inside på baken, er det ingen tvil om at danske Dino Patti kan det å lage stemningsfulle og engasjerende spill. Nå har han forlatt skuta i Playdead, men hans neste prosjekt, Somerville, ser ikke ut til å ha tatt noen skade av dette. Fire år etter spillets annonsering, kunne utvikleren vise frem en blodfersk trailer under årets E3, og det ser aldeles nydelig ut. Mørkt, mystisk og hjemsøkende – traileren sier veldig mye og veldig lite på en og samme tid, og vi kan knapt vente med å sette klørne i spillet som nå har planlagt lansering på Xbox-plattformer og PC i 2022.

Les også
Redfall er det nye spillet til Prey-utviklerne

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Slik blir det å spille det neste Battlefield

Etter to spill satt til henholdsvis første og andre verdenskrig, vender Battlefield nok engang nesa mot fremtiden. Nærmere bestemt er det 2042 som står på tapetet denne gangen, for jaggu er det ikke kriging, vold og fandenskap på gang også drøyt 20 år fram i tid. Etter å ha avslørt spillet med en lite oppklarende CGI-kavalkade, kunne EA og DICE vise faktisk gameplay under Microsofts pressekonferanse, og det var langt mer matnyttig. Her fikk vi se lagkamper for opptil 128 spillere, vingedrakter, heisturer og en gedigen sandstorm som truet med å rive et av kartene i filler. Storslagent slik bare Battlefield kan, altså.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Two Point Campus lar deg bygge ditt eget universitet neste år

Two Point Hospital sjarmerte så å si alle i senk da det tok opp arven fra Theme Hospital og simulatorsjangeren som sådan i 2018. Neste år bytter utviklerne ut sykehus med universiteter, men den absurde kreativiteten og unektelige sjarmoffensiven ser ut til å leve videre også i Two Point Campus. Her strekker simuleringen seg utover ett enkelt bygg, slik at man i stedet må sette sammen flere unike bygninger og avdelinger for å lage et helhetlig utdanningstilbud til de mange rare spirene i Two Point-universet. Sangkurs, kokkelering og drapsrobotbygging er blant tingene man kan sette på timeplanen, og det gledes.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Netflix pumper ut stadig nye spillserier

Netflix fortsetter å lage spillbasert innhold, og under årets E3 annonserte de tre splitter nye serier, mens de viste små og store klipp fra et par som allerede er avslørt. Blant de nye seriene finner vi hele tre blad fra Ubisofts portefølje, med serier som henholdsvis baserer seg på Splinter Cell, Far Cry og Far Cry 3: Blood Dragon. Første- og sistnevnte blir begge animerte, mens vi foreløpig ikke vet noe som helst om Far Cry-serien. Ved siden av dette slapp de også klipp fra andre sesong av The Witcher, den kommende League of Legends-serien og Resident Evil: Infinite Darkness. Det er bare å ha popcornet klart.

Les mer i nyhetsartikkelen »

Nintendo vekker Metroid Dread fra de døde

Metroid Prime 4 lar vente på seg, men i mellomtiden byr Nintendo på en meget etterlengtet ventepølse i form av Metroid Dread. Det todimensjonale plattformspillet ble nemlig annonsert helt tilbake på begynnelsen av 2000-tallet, da som en oppfølger til Gameboy Advance-spillet Metroid Fusion. Moroa ble imidlertid kansellert, før det nå dukker opp, 16 år senere. Her får vi servert fartsfylt og verktøydreven utforskning slik nesten bare Metroid kan diske opp med, og vi trenger ikke vente lenger enn til oktober før spillet slippes på Nintendo Switch.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Starfield slippes i 2022 og kommer ikke til PlayStation 5

Siden Microsoft annonserte oppkjøpet av Bethesda i fjor høst, har det skurret rykter og stadige hint om at mange av studioets fremtidige spill nå er utelukket fra PlayStation-konsoller. Det var likevel ikke før under årets Microsofts-konferanse at det ble bekreftet at joda, Starfield blir selvfølgelig konsolleksklusivt og kommer bare til Xbox Series S/X og PC. I tillegg fikk vi se en litt mer omfattende trailer som viste litt av spillets verden uten å si så altfor mye, før Todd Howard sammenlignet spillet med «Skyrim i verdensrommet» i et intervju et par dager senere.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Vi har sett Stalker 2, som kommer neste år

Stalker-serien har rykte på seg for å være blant de mest realistiske og stemningsfulle actionskytespillene på denne siden av 2000-tallet, og dette ser ut til å godt være ivaretatt når Stalker 2: Heart of Chernobyl gjør seg klar til lansering i april neste år. Spillet, som er satt i den russiske postapokalypsen og stemmegitt på kav russisk, byr på like deler naturlig og overnaturlig motstand, når man må takle vær, menneskelige fiender og muterte skapninger som alle forsøker å ta deg av dage. For ikke å glemme de mystiske fenomenene som river alt og alle som kommer i nærheten i fillebiter.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Kazuya er neste Super Smash-figur

Det er alltid stas å se nye kamphaner bli annonsert for Super Smash Bros. Ultimate, og nestemann som kaster seg ut i basketak er ingen ringere enn Kazuya Mishima fra den årelange Tekken-serien. Som seg hør og bør tar Kazuya med seg en rekke angrep fra sin egen spillserie, med blant annet lange kombinasjonsangrep og djevelkrefter, mens vi også får servert en ny bane basert på Mishima-dojoen. Og Heihachi sitter selvfølgelig i bakgrunnen og dømmer alt man gjør.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Atomic Hearts ser stadig like vilt ut

Etter et avbrekk i Smash-land, vender vi en liten tur tilbake til Sovjetunionen, for det er noe definitivt østblokk over det merkverdige Atomic Heart. Spillet, som best kan beskrives som en blanding av Fallout og Bioshock, med en liten klype Prey på slep, har vært under utvikling i mange år og begynner nå å ta form for alvor. Vi vet fortsatt ikke nøyaktig når spillet skal lanseres, men det kommer i hvert fall til PC, PlayStation og Xbox, dukker opp på Game Pass på dag én og byr på russisk diskopop, bestemødre med enorme sleiver og den ene skapningen mer bisarr enn den neste.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Guardians of the Galaxy blir enspillerspill

Square Enix fortsetter å lage spill basert på det stadige populære Marvel-universet, og etter fjorårets Avengers-spill får vi nå stifte nærmere bekjentskap med Eidos Montreal og deres tolkning av Guardians of the Galaxy. I motsetning til det noe rotete opplegget vi fikk servert i Marvel's Avengers, vil Marvel's Guardians of the Galaxy være utlelukkende enspillerfokusert. Man spiller i hovedsak som Star-Lord, når han og teamet hans utforsker ulike planeter, løser gåter og tar opp kampen med forskjellige skapninger som truer galaksen.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Ubisoft lager mer Mario + Rabbids

Den underlige kombinasjonen av Mario og de merkelige Rayman-kaninene ga visst mersmak. Det har allerede rukket å gå fem år siden lanseringen av Mario + Rabbids: Kingdom Battle, men nå har Ubisoft annonsert og vist fram det neste spillet i rekken. Mario + Rabbids: Sparks of Hope ser ut til å by på mer av det samme, med turbasert strategilek, helsprø våpen og fargerike karakterer som enten er en Mario-figur, en bisarr tullekanin eller en salig blanding. Kanin-Rosalina kaster seg også med i kampen, og da det vel nesten bli bra.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Psychonauts 2 er like rundt hjørnet

Psychonauts har med tiden fått kultstatus takket være sitt besynderlige univers og merkverdige figurer. 16 år, en suksessfull folkefinansieringskampanje, tonnevis av utsettelser og et oppkjøp av Microsoft senere, er det omsider duket for en oppfølger. Psychonauts 2 lar spillere følge Raz' vei videre gjennom folk og fes underlige underbevissthet, i det som etter alle solemerker blir et helt unikt plattformspill den 25. august i år.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Halo Infinite kommer sent i år

Spillet skulle opprinnelig lanseres sammen med Xbox Series X da konsollen ble sluppet i fjor høst, men verden måtte pent vente på det neste prosjektet fra 343 Industries. Nå ser ventetiden snart ut til å være over, for ikke bare har utviklerne vist masse snacks fra spillet og dets flerspillerdel, men de har også bekreftet at Halo Infinite nå er like rundt hjørnet. Vi har fortsatt ingen konkret dato å forhold oss til, men «slutten av året» er vel en like god tid å leke Master Chief igjen som noen annen.

Les mer og se video i nyhetsartikkelen »

Siste fra forsiden