Momentum møter wOrldklAn - Telenorligaen

– Det blir tøft å møte tvillingene Kristengård og kompani

Christian «kSwitch» Lorange har tatt over Momentum og tar med seg det nye laget inn i kampen mot wOrldklAn.

Eivind Von Døhlen/Gamer,no

SLIK SPILLES FJERDE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2018:

Vis mer

Kl. 20:00: Momentum - wOrldklAn
Kl. 20:00: Nordic Warthogs - Kingpins
Kl. 20:00: Nordavind - Entelechy
Kl. 20:00: Demise - Bitfix

Alle kampene spilles mandag 12. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Tabell »

Mandag er det nok en runde i Counter-Strike-delen av Telenorligaen. Denne ukens hovedkamp spilles mellom Momentum og wOrldklAn, tidligere kjent som nDurance Gaming. Begge lagene har hatt en trøblete periode, hvor Momentum har byttet ut hele lagoppstillingen, og wOrldklAn har brutt med sin organisasjon.

En kamp går som vanlig ut denne runden, siden En av de lette ble trukket fra seriespill.

Kampen ser du direkte på mandag klokken 20:00 »

Fokuserer på lagspill

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Christian «kSwitch» Lorange
Christoffer «nilson» Nilson
Joachim «faks» With
Andreas «dem0» Aslaksrud
Jens «KneeLz» Skaret

Christian «kSwitch» Lorange, som før sesongen la våpenet på hylla, er tilbake. Han leder nå Momentum inn i de neste rundene i Telenorligaen etter at hele lagoppstillingen ble byttet ut.

– Etter at den forrige Momentum-lagoppstillingen forsvant, så tok jeg over for å danne et nytt lag for å hjelpe de med å spille ut sesongen. Laget ble startet rett før Nordic Warthogs-kampen og vi har lagt inn en grei mengde med trening. Forberedelsene til vi har gjort er ikke siktet mot akkurat denne kampen, men heller for å få et splitter nytt lag på beina. Vi har så vidt startet, så det blir tøft å møte tvillingene Kristengård og kompani.

Eivind Von Døhlen/Gamer,no

Lorange sier til Gamer.no han ikke kjenner til problemene wOrldklAn har hatt, og forteller at laget hans er satt sammen av fem sammensveiste gutter.

– Vet ikke hva slags problemer de har hatt, men vi er fem gode venner i laget og vi har ikke spilt lenge nok til at problemer har oppstått internt hos oss. De fire jeg spiller med nå er blant de mest innsatsvillige i Norge når det kommer til trening og kreativitet, noe som gjør det lettere for meg å være taktisk leder.

Kampplanen på mandag er å fokusere på eget spill og egne styrker.

– Jeg håper vi får en av de kartene vi har fått tid til å trene på, og gjør det bra der. Vi er fornøyd med ett poeng denne kampen.

På spørsmål om hvem som er lagets viktigste spiller, trekker Lorange frem hele laget som helhet først.

Les også
Riddle satte bremser på Demise sitt sluttspillhåp - tok tabelltoppen

– Vårt lag er orientert rundt lagspill, vi har ikke noen som står spesielt ut ettersom systemet og taktikken vår skal vinne for oss. «Nilson» har jo et stort potensiale som kan kan ta av når som helst, ellers er «KneeLz» som regel veldig stabilt god.

Om hvem de bør stoppe hos motstanderen, er også Lorange litt usikker, før han trekker frem en spiller.

– Føler de ikke er en spesiell spiller vi må stoppe, vi kommer til å fokusere på det vi har øvd på og at våre spillere leverer. Skal nå innrømme at «hEllberg» er veldig flink så de som ser på kampen burde holde øye med han.

Laget har imidlertid et moderat mål for sesongen, siden det ble store endringer etter bare få runder, men håper likevel på sluttspill.

– Målet vårt er å slå lag som er bedre enn oss på papiret, ved å sørge for at de går på en skikkelig smell når de møter oss. Er fortsatt realistisk for oss å komme til sluttspill så det er det vi sikter til, forteller Lorange.

Kapteinen vet ikke om laget holder sammen etter sesongen er over.

– Vi vet ikke enda, kommer an på resultater og om folk kan fortsette videre. Selv er det mulig jeg flytter til utlandet og studerer til høsten. vi får se, avslutter Lorange.

Sliter med motivasjonen

DISSE SPILLER FOR WORLDKLAN

Vis mer

Håvard «jolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikael «mikki» Gaup
Christian «dreamcatchR» Paulsen

Håvard «JolietoG» Kristengård i wOrldklAn sier laget har hatt det litt tøft i det siste, grunnet bruddet med nDurance Gaming.

– Det har seg sånn at vi nylig valgte å gå ut av samarbeidet vi hadde med nDurance, grunnet interne konflikter. Skal ikke gå konkret inn på hva dette handlet om, men det gjorde da at vi avsluttet samarbeidet umiddelbart. Angående det nye navnet, så er det egentlig bare midlertidig til vi finner en ny organisasjon.

Kristengård sier at laget allerede er i kontakt med en ny organisasjon om eventuell avtale.

– Vi har for øyeblikket en organisasjon vi har inngått smått dialog med. Men det er ingenting konkret, og vi har en usikker fremtid i vente.

Han forteller også at laget har forberedt seg lite, og at motivasjonen ikke helt er der for øyeblikket.

Fabian Fjeldvik/Gamer.no

– Vi har ikke forberedt oss noe særlig frem mot denne kampen. Vi har ikke trent mye sammen i det siste grunnet motivasjonsproblemer for flere, når det ble sagt at vi ikke fikk økonomisk støtte til å reise nedover til Copenhagen Games likevel.

Selv om motivasjonen ikke er på topp, sier Kristengård at det ikke er diskusjon om å splittes.

– Ja, det gjør vi. Vi kommer til å fortsette fremover, og forhåpentlig hente frem litt motivasjon igjen. Telenorligaen er fortsatt en prioritet for oss, og sluttspill er målet.

Momentum-laget er helt nytt, og Kristengård er usikker på hvordan kampen vil gå.

– Helt ærlig så er jeg veldig usikker. De har flere dyktige spillere, og en god taktisk leder i «kSwitch». Kan brått bli en veldig hard kamp. Kan muligens ende i en uavgjort her. Med våre ambisjoner er vi aldri fornøyd med uavgjort. Vi skal selvfølgelig spille vårt absolutt beste, og dra i land tre poeng.

Selv om laget som helhet ikke reiser på Copenhagen Games, blir det så tre av spillerne reiser nedover med et mikslag.

– For laget sin del er det nok kjørt. Tre av oss har bestemt oss for å reise nedover å spille som miks med «sim1» og «Logicx», avslutter Kristengård.

Siste fra forsiden