Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Det ene laget kjemper mot nedrykk, det andre om sluttspillplass

– Vi gjør det vi må for å få tre poeng fra hver av de to gjenstående rundene, sier lagleder hos Tien Len.

GamersLeague/Tien Len/Valve/Gamer.no

Vårens Telenorliga nærmer seg slutten, og denne helgen begynner den nest siste runden av det ordinære seriespillet. Konkurransen spisser seg til, spesielt for lag som Tien Len. For øyeblikket ligger de på en delt tredjeplass, sammen med Demise og Panters, kun to poeng unna Oslo Lions på førsteplassen.

Lørdag kveld møtes Tien Len og GamersLeague i en svært viktig kamp. Oppgjøret vises på GamerTV fra klokken 20:00.

Sjekk oppdaterte tabeller og kampoversikt for Telenorligaen her »

– Vi liker å spille mot folk som undervurderer oss

Tien Lens lagleder Minh «minhtwo» Pham.
Phong Vuoc Tran

Laglederen for Tien Len, Minh «minhtwo» Pham, forteller hvor viktige de siste to rundene i Telenorligaen er for lagkameratene og målsettingen deres.

– Alle gjenstående kamper er viktige dersom vi ønsker å vise oss på sluttspillet i mai. Tar vi tre poeng her og tre poeng mot Oslo Lions, så ser det veldig bra ut for oss. Blir det noe annet, er vi avhengig av at andre lag hjelper oss litt ved at resultatene i de gjenstående rundene blir preget av «upsets» og ikke det folk forventer.

– Alle lag trenger poeng nå. Alle vil til sluttspill for å vise seg fram. Vi gjør det vi må for å få tre poeng fra hver av de to gjenstående rundene.

– Du fortalte i et tidligere intervju at ingen visste hvem dere var og at flere av dere var «nonamers». Tror du de andre lagene har nå forstått hvor gode dere er og frykter dere mer?

DISSE SPILLER FOR TIEN LEN:

Vis mer

Khoi «BLU3» Pham
Phu «Krazyfo» Pham
Jan Erik «JANER1K» Tran
Henrik «Hnrk» Eriksen
Minh «minhtwo» Pham

DISSE SPILLER FOR GAMERSLEAGUE:

Kristian «Riksen» Henriksen
Paul «Vyp» Jensen
Martin «Barney» Evensen Bøhn
Lars Engen «K0na» Skadal
Erik «Simsy» Gravrok

– Vi håper at lagene har lagt merke til det i hvert fall, om ikke så er det bare en fordel. Vi liker å spille mot folk som undervurderer oss, men vi har merket at folk respekterer oss mer i spillet. Man ser det fort på spillestilen til motstanderlaget når det spilles en kamp.

– Kan du fortelle litt om hvordan treningen er for dere og om dere har forberedt dere noe spesielt før denne kampen?

– Mange har sikkert fått med seg at vi ikke trener. Vi griner ikke om det, vi er bare åpne om det. Vi tar alltid et par kamper på de gjeldende kartene før ligarundene slik at vi ikke er helt ute og kjører. Før vi spiller disse to treningskampene har vi alltid en prat om hvordan vi vil spille mot det laget som vi møter i Telenorligaen. På den måten spiller laget det samme spillet og vi er enige om hvordan ting skal gjøres i ulike situasjoner. Dette er en viktig del som har bidratt til de gode resultatene denne sesongen, men aller viktigst er kommunikasjonen, forteller laglederen.

– Alltid før kampstart presiserer vi til hverandre hvor god kommunikasjonen må være. Når man ikke trener går ikke ting automatisk, så vi er nødt til å kompensere med ekstremt god kommunikasjon. Vi tar oss en prat før kampen mot GamersLeague også.

Les også
De regjerende seriemesterne nådde ikke sluttspillet

– GamersLeague har nylig byttet to spillere hvor de brakte inn Lars Engen «K0na» Skadal og Erik «Simsy» Gravrok. Hva tror du om spillerbyttet og hvordan tror du det påvirker utfallet i kampen?

– Det er et godt bytte, helt klart. Nå vet jeg mer om Lars Engen «K0na» Skadal og Erik «Simsy» Gravrok enn det jeg gjør om Simon «Simma» Øvrevik og Andreas «b4t» Bergvik, derfor synes jeg det er et godt bytte. Lars Engen «K0na» Skadal er flink med AWP-en og Erik «Simsy» Gravrok er en god «rifler». Byttet må ha blitt gjort for å styrke laget, ikke for å gjøre det svakere, men vi gjør vårt beste for å komme seirende ut 2-0, sier en målrettet Pham.

– Vi stiller med høy ildkraft

Laglederen til GamersLeague, Martin «Barney» Evensen Bøhn.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

GamersLeague-gutta er for øyeblikket på en syvende plass, kun ett poeng bak Celestial Gaming. Laglederen, Martin «Barney» Evensen Bøhn, som ankom GamersLeague for kun en måned siden, uttalte seg også om lagets mål denne sesongen.

– Målet nå er å bli værende i førstedivisjon, så vi kan kjempe om sluttspillplass neste sesong.

Bøhn kommenterer også at han er usikker på hvordan kampens resultat blir påvirket etter å ha brakt inn Lars Engen «K0na» Skadal og Erik «Simsy» Gravrok.

– Vanskelig å si. Vi har naturligvis lite tid til å få samkjørt oss som et lag, men vi stiller med høy ildkraft, så forhåpentligvis går det i vår favør.Bøhn kommenterer også at han er usikker på hvordan kampens resultat blir påvirket etter å ha brakt inn Lars Engen «K0na» Skadal og Erik «Simsy» Gravrok.

– Hvilken av spillerne på motstanderlaget ville du si utgjør den største trusselen for dere?

– Khoi «BLU3» Pham eller Phu «Krazyfo» Pham, de er begge veldig sterke og en av dem møter som regel opp.

Kampen mellom Tien Len og GamersLeague sendes på GamerTV lørdag 9. april klokken 20:00.

Siste fra forsiden