Altibox Eserien

– Det er alltid litt mer press på oss siden vi er favorittene

Torsdag skal gruppe B avgjøres i Eserien. Start og Kasper Hornnes mener han ikke lar seg påvirke av favorittstempelet.

Kasper Hornnes (til venstre) og trener Georg Sautoglu i Start.
Kristian Fjeld/Good Game
Her er lagene som spiller i gruppe B.
Eserien.no

Brann vant, mens Jerv og Stabæk tok play-off-plassene da gruppe A ble avgjort sist torsdag. Denne torsdagen er det gruppe B som skal avgjøres. Storfavorittene Start stiller sterkt, mens gruppen er svært åpen bak dem.

Alle lagene utenom Kristiansund har gjort endringer, noe som skaper en herlig dynamikk og uforutsigbarhet i denne gruppen.

Se kampene i gruppe B torsdag 14. november fra klokken 14:00 »

LES OGSÅ: – Høyden er kanskje prinsen fra Bergen, men vi har kongen

– Å kunne gjøre noe av det jeg liker mest, på en så stor scene, er stort

Raufoss har gjort én endring til sesongstart i Eserien. Jonas Kvål - Eseriens yngste spiller - har blitt hentet inn som erstatter for Jusup Shakhbiev, som har gått til gruppefavoritt Start. Kvål snakker om at han ser fram til å endelig komme i gang.

Jonas Kvål.
Øystein Tommelstad

– Jeg gleder meg veldig til å debutere. Å kunne gjøre noe av det jeg liker mest, på en så stor scene, er stort. Jeg satt hjemme og så på forrige sesong, og tenkte at én dag vil jeg også spille der, og nå skjer det, forteller unggutten.

Raufoss-spilleren er optimistisk når han snakker om forventningene før sesongen:

– Vi kommer jo kanskje inn som en underdog med tanke på at det er min debutsesong, og Jusup som spilte mange av kampene til Raufoss forrige sesong, har gått til Start. Derimot har Mats og jeg har hatt god oppladning til sesongstart og har trent masse, så vi håper å gå så langt så mulig.

Kvål forteller til slutt at han ser på det defensive som sin styrke i FIFA.

– Mine styrker som FIFA-spiller er spesielt det defensive. Jeg har alltid stort fokus på å ikke slippe inn, og helst ikke slippe til farlige muligheter. Selv om jeg vinner, kan jeg ofte fortsatt være kritisk til meg selv, om jeg mener at jeg ikke presterte godt nok i det defensive, avslutter Kvål.

LES OGSÅ: Torsdag går startskuddet for andre sesong av Eserien - vi har oversikten

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

Hendseth skal lage show

Kristiansund var et av lagene som spilte bra, men havnet i en tøff gruppe med Brann og Ranheim forrige sesong. Denne sesongen ser gruppetrekningen lysere ut, men forberedelse til Kristiansund har visst ikke vært helt optimale skal vi tro Magnus Hendseth.

Magnus Hendseth.
Altibox Eserien

– Jeg har spilt en del, men ikke nok. Jobber hundre prosent utenom, så det blir ikke så mye forberedelser. Derimot føler jeg meg bedre før denne sesongen enn forrige. Sindre er jo konge i FIFA, så blir nok landslag på han, forteller Hendseth.

Play-off-plassen er noe Kristiansund absolutt skal klare å spille seg til, Hendseth ser også muligheter til nettopp det.

– Vi er jo fjerdeseedet så vi har alt å vinne. Vi liker oss som underdogs. Jeg tror vi har ok sjanser til å ta oss videre.

Hendseth sto for mange fine skåringer og morsomheter forrige sesong, og sier at han skal by på seg selv også denne sesongen.

– Selvfølgelig skal jeg showe, men jeg må også prøve å konsentrere meg mest mulig når jeg spiller.

LES OGSÅ: Amalie Snøløs blir programleder for Eserien

– Jeg vil si at den største utfordreren er Kristiansund

Start er favoritter til å leke seg videre fra gruppe B. Også forrige sesong ble de sett på som favoritter, men endte på andreplass. Kasper Hornnes forteller om et visst press som storfavoritt.

– Det er alltid litt mer press på oss siden vi er favorittene i gruppa. Men jeg er blitt litt vant til det, så jeg tror jeg takler det bedre, sier han.

Kasper Hornnes.
Kristian Fjeld/Gamer.no

Start har hentet inn Raufoss´ beste spiller fra forrige sesong, Jusup Shakhbiev og gjort om Georg Sautoglu til trener før denne sesongen. Hornnes sier at han har stor tro på den avgjørelsen.

– Jeg vil si at vi er bedre forberedt, vi har hatt litt mer spesifikk trening og føles mer som et team. Det er deilig å ha Georg som trener og han takler den rollen bra. Jusup er også i god form og var en god signering, forteller han.

På papiret ser man kanskje ikke en tydelig utfordrer til Start. Mange av lagene har gjort store utskiftninger, og man vet ikke helt hva man kan forvente. Laget som derimot ikke har gjort endringer, Kristiansund, er det Start-spilleren trekker fram som deres argeste konkurrent.

– Jeg vil si at den største utfordreren er Kristiansund. De viste at de hadde nivået inne og gjorde det bra forrige sesong i en god gruppe. Men jeg føler dette er en åpen gruppe og det er et par nye som jeg ikke vet så mye om, så tror det kan gå mange veier, avslutter han.

Siste fra forsiden