Delusive i King of Nordic

– Det er bedre å sette noen enkle delmål, og passe på at du fullfører de

Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen i Delusive mener nordmenn ikke er ydmyke nok før fredagens King of Nordic-sluttspill.

Valve

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Andre episode av King of Nordics tiende sesong skytes i gang på fredag. Forrige fredag var det svenskene som stjal tronen vekk fra Kingpins, som var regjerende norske mestere.

Denne uken er det 2. divisjonslaget Delusive som skal ut i dyst, etter å ha slått flere gode lag på veien til sluttspillet.

Håper å nå så langt som mulig

DISSE SPILLER FOR DELUSIVE

Vis mer

Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen
Elmer «zebino» Brunborg
Sander «Grusarn» Iversen
Kristian «Lux» Iversen
Vermund «Sa1reN» Skogland Høgset

Lagleder i Delusive, Arnfinn «theNe» Hagen Eriksen, forteller at laget bruker turneringen som en fin måte å spille sammen på.

– Vi har ingen konkrete planer for King of Nordic. Jeg meldte oss på turneringen med det formålet å få spilt noen offisielle kamper med laget før Telenorligasesongen sparkes i gang for fullt. Jeg tenkte det ville være en fin treningsarena, hvor vi har muligheten til å også øve på å vinne noen kamper før seriestart. Vi kom oss gjennom kvalifiseringen ved å spille mer sammen enn det motstanderne gjorde, et par av gutta smeller også veldig bra fra seg.

Eriksen sier også at laget har moderate mål i forkant av sluttspillet.

– Målet vårt på fredag er å nå så langt som mulig, vi ønsker selvfølgelig å gå hele veien men vil ikke å legge noe press på gutta. De vet hvor hardt de skyter fra seg når det gjelder, så det handler bare om å holde hodet kaldt og spille vårt spill.

Han forteller også om en lang prosess rundt valget av lagkamerater.

– Jeg har jobbet lenge med å prøve å sette sammen et godt lag som kan bli gode over tid. Det krever ekstremt mye av et umodent miljø, for å klare å holde sammen i langtidsprosjektene må man komme veldig godt overens, og være flinke når konflikter oppstår. Har selv vært leder siden 2006, og vet hvor vanskelig og demotiverende prosessen kan være.

Eriksen utdyper litt om hvorfor akkurat de spillerne han har på laget er med.

– «zebino» tok jeg med meg fra forrige sesong fordi jeg ville ha med litt av fundamentet fra tidligere, og jeg visste hvordan jeg skulle bruke han. Han er ikke den mest spektakulre AWP-spilleren, men noen av de «flick»-skuddene han setter som mer stasjonær i utgangspunktet er det høyt nivå på, sier han før han fortsetter.

– «Lux» skyter hardt, men mer enn det er han alltid rolig på TeamSpeak. Kommer med innspill og initiativ til å støtte lagkamerater, og er det en drittjobb som må gjøres stiller han opp uten å klage. «Grusarn» er lillebroren til «Lux», og skyter ekstremt hardt når han er i siget. Han er vår «entry»-spiller, og mange ganger trenger vi ikke sette han opp for suksess, siden han løser ting på egen hånd, sier han om søskenduoen før han fortsetter på sistemann.

Les også
Onsdag starter gigantturneringen i Dota 2

– «Sa1reN» er han jeg har spilt minst med i laget hittil, men han har bevist for meg at han kan når han vil. Han er vår «lurk»-spiller, og ingen i mitt lag har hatt den rollen siden jeg spilte med «Becker» for mange år siden.

På spørsmål om hvilke mål laget har satt for 2. divisjon i Telenorligaen, sier Eriksen at de tar det når sesongen har kommet skikkelig i gang.

– Vi har ikke satt oss noe konkret mål om hvor vi ønsker å havne på tabellen. Gutta vet at jeg har lyst på opprykk, men vi får se hvor vi ligger når tabellen er halvspilt.

Nordmenn burde vært mer ydmyke

De siste ukene har det vært mange lagendringer både i Norge og internasjonalt. Vi spurte Eriksen hva han mener om dette.

– Jeg tenker at det internasjonalt har blitt mye mer seriøst i løpet av de siste fem årene, spesielt på organisasjon- og kontraktsfronten. Jeg tror lagendringene som skjer internasjonalt kommer av at majoren er ferdigspilt, noe som gjør at lag som ønsker å gjøre oppgraderinger og spillerbytter har mulighet til det når kontraktene går ut. Ser det som veldig logisk at når et lag som blir lønna tusenvis i måneden ikke når sine respektive mål at noen må ta tak, eller at et spillerbytte kreves om det er lagets eller organisasjonens avgjørelse.

Selv om Eriksen forstår grunnene i de internasjonale lagendringene, trekker han frem et veldig lukket norsk miljø, med mye resirkulering av gamle spillere.

– Når det gjelder i Norge så synes jeg miljøet har vært lukket, veldig lenge. Det har hjulpet på de siste to åra hvor jeg ser et hav av nye navn komme inn og gjør det bra, så håper folk er blitt mer ydmyke til nye spillere. I toppen i 1.6 mot slutten var det kun interne kretser, og da får du ikke de mest seriøse og sultne spillerne her til lands.

Men han ser også forbedringer her til lands, spesielt de siste årene.

– Heldigvis så synes jeg at det er blitt mye bedre i de siste to årene. Det at lag ikke holder sammen over lengre tid er trist. Det er jo ofte sånn at folk ikke klarer å jobbe gjennom problemer som oppstår fordi de ikke føler andre personen lytter til det de sier. Det eneste jeg skal si her er at hadde vi, som «aNdz» sa i et intervju for lenge siden, vært litt mer ydmyke så tror jeg også lag hadde holdt sammen litt lengre.

Han tenker også at det kan være at norske lag setter seg alt for høye mål, og gir opp alt for fort om de ikke nås.

– Det kan også være det at lag ikke setter seg nok delmål. For eksempel når man øver til Telenorligaen eller en kvalifisering, så burde ikke alt stå og falle på det. Det kan bli litt mye press for noen. Det er bedre å sette av noen enkle delmål, og passe på at du fullfører de. Går ikke hovedmålet, splittes ofte laget, avslutter Eriksen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 2. februar.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden