Telialigaen - Leauge of Legends

– Det er ganske jevnt nivå i hele ligaen

Domino og Riddle deler foreløpig tabellens tredjeplsas. Nå kan ett av lagene stikke av.

«Håky» tror de kan ha en fordel mot Riddle.
Domino Esport

SLIK SPILLES FEMTE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

TORSDAG 25. FEBRUAR
18:00 - HyFerion5 - Bifrost
18:00 - Rich Gang - FloWenZ
18:00 - KAOS - Vanir
18:00 - Wizard - Nordavind
20:00 - Domino - Riddle

Se resten av kampene i terminlisten »

For å finne en jevnere åpning på Telialigaen er en nok nødt til å gjøre et dypdykk i arkivet. Kun tre poeng skiller brorparten av lagene, og på en delt tredjeplass finner vi Domino og Riddle.

I sesongens femte runde får begge lag muligheten til et aldri så lite forsprang i konkurransen om sluttspillplassene. Dominos ADC-spiller Håkon «Håky» Nodeland har troen på at de har en liten fordel i ukens hovedkamp.

– Jeg vil si at vi er like gode, og at begge kart kan gå begge veier, så jeg tror kampen kommer til å bli spennende. Så vidt jeg vet har ikke Riddle fått trent så mye før starten av sesongen, og det kan hende at det er en avgjørende faktor, sier han til Gamer.no.

Kampen ser du torsdag 25. februar klokken 20:00 på Twitch »

FEATURE: Dette tror vi blir utfallet i vårens League of Legends-sesong

LES OGSÅ: Disse spillerne må du vurdere til Fantasy-laget ditt

– Ser ingen grunn til å stoppe her

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

Storm «Woofer» Moyersoon (Top)
Thomas «Brorheim» Pesonen
Haug (Jungle)
Kristoffer «Fantasia kN» Voll Dahl (Mid)
Håkon «Håky» Nodeland (ADC)
Jesper «SleepWe» Ljung (Support)

DOMINOS SISTE RESULTATER

🔴 🟢 🟡 🟡

Domino har levert spill av varierende kaliber så langt i sesongen, med en sterk visning mot Rich Gang i andre runde etterfulgt av poengdeling mot både Wizard og FloWenZ.

I Telia Esports Series Norway (TESN) klarte laget å kvalifisere seg til sluttspillet, hvor de slo ut Riddles akademilag i første runde. Nodeland mener imidlertid at det ikke påvirker lagets mentalitet før Telialigaen-kampen mot Riddle.

– Vi møter et helt annet lag enn det vi møtte tidligere. Seieren mot Riddle i TESN har ingen påvirkning hva gjelder selvtilliten vår eller måten vi kommer til å spille på, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Bifrost vant mot KAOS: – HyFerion5 bringer nok mer kaos enn spillerne her

En såpass jevn tabell kan tyde på to ting - enten er det lag som over- eller underpresterer, eller så er det helhetlige nivået i førstedivisjon ekstremt jevnt. Noddeland utelukker hverken det ene eller det andre, men drar frem noen av lagets tidligere resultater som eksempler på underprestasjoner.

Les også
Disse spillerne må du vurdere til Fantasy-laget ditt

– Det er ganske jevnt nivå i hele ligaen, men selvfølgelig er det en del lag som har underprestert. Vi er ikke noe unntak der, med tanke på tapet vårt mot FloWenZ. Heldigvis er vi ikke de eneste som har tapt kamper vi ikke burde ha tapt. Rich Gang har heller ikke vært på toppnivå, og man blir jo nesten overrasket over å finne KAOS helt nederst på tabellen.

LES OGSÅ: «Noobwork» og Omaken kjøper et av verdens beste CS:GO-lag

Tross noe grums i sesongåpningen har Noddeland stor tro på at utviklingen går i riktig retning, og understøtter lagkamerat «Fantasia kN» sitt utsagn om lagets muligheter til å overgå Dominos fjorårsprestasjon.

– Fjorårets spillerstall hadde et mye bedre utgangspunkt, men jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være mulig å overgå deres nivå. Så lenge vi fortsetter å øve på det vi trenger å øve på, og fokuserer på oss selv gjennom prosessen, tror jeg mye kan skje. Vi har allerede overgått mange forventninger, og jeg ser ingen grunn til å stoppe her. Det er fortsatt et par uker til sluttspillet, og så lenge vi får like mye ut av hver uke som vi har gjort så langt, tror jeg mulighetene våre for å slå for eksempel Bifrost øker, sier han til Gamer.no.

Rot i Riddle-leiren

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Bor «Kektz» Jeršan (Top)
Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
Thomas «RIPPED IRL» Hau (Mid)
Endre «Slemdre» Luktvasslimo (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

RIDDLES SISTE RESULTATER

🟡 🟢 🔴 🟡

Riddle ble på forhånd av sesongen spådd til å være én av fem sluttspillskandidater. En noe snublete sesongåpning og noen utskiftninger senere ligger de på riktig side av streken, men uten noe særlig margin til lagene under.

LES OGSÅ: – Forhåpentligvis henter vi oss inn

Riddle-spiller Thomas «RIPPED IRL» Hau tror, tross den skuffende åpningen, at laget har det som trengs for å sikre seg sluttspillplass.

– Med tanke på at vi bytter ut Mid Lane- og Jungle-spiller hver kamp har det ikke vært den beste sesongstarten vi kunne ha hatt. Vi spiller heller ikke treningskamper, men jeg tror vi havner i sluttspillet uansett. Laget har jo absolutt lyst til å vinne, og etter endringene vi har gjort, har nok spillerstallen en større sjanse nå.

LES OGSÅ: Satser på e-sport i Trondheim sentrum

Hau har tidligere vært å finne i Top Lane, men mot Domino kommer han til å steppe inn i Mid Lane-rollen. Den nybakte Mid Lane-spilleren utelukker ikke at det kan by på utfordringer både for motstanderne og for han selv.

– Ettersom jeg kommer til å spille i Mid Lane blir det nok litt forskjell fra tidligere prestasjoner for min egen del. Jeg tror ikke folk kjenner til hvilke helter jeg spiller i denne rollen, så Domino kan bare kaste bort utestengelser på Riven, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden