– Det er høyt kvalitetsnivå i norsk spillbransje

Her er spillene som fikk støtte fra Norsk filminstitutt.

Fight, hvor man trener opp utøvere av et virtuelt slåssespill, var en av vinnerne denne gangen.
NFI

Norsk filminstitutt (NFI) deler med jevne mellomrom ut penger til norske spillprosjekter, og i en fersk pressemelding har instituttet nå kunngjort spillene som fikk støtte i mai måned. Denne gangen ble syv millioner skattekroner delt ut til åtte spilltitler.

Syv av de åtte spillene som tildeles midler er splitter nye, mens puslerollespillet Pode har fått støtte fra NFI tidligere. Til sammen 34 søknader kom inn denne gangen, og NFI var godt fornøyd med nivået i denne omgangen.

– Det var stor bredde i både søknadsbunken og i tildelingene. Det viser at det er stor aktivitet og høyt kvalitetsnivå i den norske spillbransjen, uttalte produksjonsrådgiver i i NFI, Kaja Hench Dyrlie i pressemeldingen.

IGI: Vi går inn! fikk mesteparten av støtten, med en sum på to millioner kroner.
NFI

Gammel skytespillserie gjenopplives

De to spillene som fikk mesteparten av potten var IGI- Vi går inn! og Fight, som fikk henholdsvis 2 millioner og 1,5 millioner i støtte. Førstnevnte er den tredje tittelen i den taktiske skytespillserien Project IGI, som har ligget brakk helt siden IGI: Covert Strike fra 2003. Fight er et mobilspill hvor man skal trene utøvere som slåss i et virtuelt slåsspill.

På tredjeplassen blant mottakerne finner vi Einherjar TTG, et taktisk brettspill som foregår i en spillverden basert på norrøn mytologi, hvor man blant annet skal utforske hendelsene som beskrives i Edda-diktene og andre kilder. Spillet fikk 800 000 kroner i støtte.

Det overnevnte puslerollespillet Pode fikk 700 000 kroner, mens fiskespillet Fishing: Barents Sea, skrekkspillet The Fold , strategispillet Mesmer og sjakkspillet Chess for kids with Magnus fikk 500 000 kroner hver i støtte fra NFI. Sistnevnte utviklet av selskapet Play Magnus AS, hvor verdens sjakk-ener Magnus Carlsen er hovedaksjonær.

Flere detaljer om spillene som har mottatt støtte finner du hos Norsk filminstitutt.

Disse spillene fikk støtte fra NFI i mars »

Siste fra forsiden