League of Legends / Telenorligaen

– Det er tre grunner til at vi ennå ikke har slått Lions

Har myXMG lært av tidligere feil i kampen mot løvene søndag kveld?

myXMG/Lions/Riot

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I LEAGUE OF LEGENDS:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner

2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Både myXMG og Lions er i en god posisjon før søndagens oppgjør i Telenorligaen. Med seier vil ett av lagene skaffe seg en luke ned til Celestal Gaming, som for øyeblikket er på femteplass – og det er bare de fire beste som kommer til sluttspillet.

Se oppdaterte tabeller, kampprogram og statistikk fra Telenorligaen her »

Dårlig odds for myXMG

Etter to strake seire mot SupaGoatSmuggla og Jevo, er myXMG i flytsonen, men motstanderne har vært enkle og det er mange tøffe kamper igjen. Dessuten har de aldri før slått Lions i en tellende kamp tidligere. Oddsen er med andre ord ikke på myXMGs side søndag kveld.

– Det er vel tre grunner til at vi ikke har slått Lions enda: Nettproblemer, uheldig spill og «Dipzey», forklarer kaptein Vebjørn «Donzii» Land til Gamer.no.

I de fleste av oppgjørene mot Lions har myXMG skaffet seg en fin ledelse tidlig i kampen, et moment som raskt kunne ballet på seg i deres favør. Likevel har Lions kommet tilbake gang på gang.

– Ja, jeg kjenner meg greit igjen i dette. Vi pleier som regel få tidlig ledelse mot Lions, men så har vi alltid skuslet det bort. Vi får se denne gangen om vi klarer å avslutte på en bedre måte, forteller Land.

Vebjørn «Donzii» Land.

Han håper laget nå har lært av tidligere feil.

– Det går mye på at vi må se på feilene vi har gjort tidligere, som gjør at vi kaster bort muligheten, og så må vi rett og slett prøve å unngå det.

Kapteinen tror mye vil avgjøres allerede før selve kampen kommer i gang.

– Tankesettet vårt før kampen, og hvordan vi håndterer «pick and ban»-fasen vil nok avgjøre det meste.

– «Team fights» kan bli veldig intense, men det blir nok et ganske tregt oppgjør. Mid Lane blir det som avgjør det hele, tror Land.

Les også
«cromen» og «TENZKI» ut av Dignitas

Lions: – Vi er sterkere i alle lanes

Lions har på sin side kun én seier så langt i ligaen, men har samtidig spilt uavgjort mot serieleder nDurance og sterke Celestial Gaming. Lagleder i Lions, Adrian «Dipzey» Kjellesvik, føler seg trygg på at de vinner mot myXMG.

– Vi spiller på lag og er bedre på å avslutte oppgjørene, noe myXMG sliter kraftig med. Hvis vi spiller som vi pleier å gjøre, så vinner vi. Vi er sterkere enn dem på de fleste deler av kartet, og har en sterkere jungler og jobber bedre sammen, forklarer han til Gamer.no.

– Det er veldig jevnt i ligaen i år. Fra andreplass til sjetteplass skiller kun to poeng etter tre runder. Hvordan opplever dere konkurransen denne høsten?

– Det er mer konkurranse, men det er på grunn av nDurance alene. Lagene kommer til å skille seg sterkere ut mot slutten, mener han.

Adrian «Dipzey» Kjellesvik i Lions.

Lions-spilleren Nikolai «Moodini» Martinsen (ADC) er på utlån til nDurance ut sesongen, mens Dennis «Denden» Bui (Support) har meldt overgang fra Team Convention til Lions.

Kjellesvik skryter av sin nye lagkamerat, og mener han blir en viktig brikke på laget i siste halvdel av sesongen.

– Denden har en del erfaring med «lane swaps», og det vil hjelpe mye siden vi vil se mer av det. Han er også en god «shot caller» og holder oss alltid positive, samtidig som han er en av Norges beste suppport-spillere.

– Kan du avslutningsvis si noe om hva slags kamp publikum kan forvente seg på søndag?

– Det blir mye action, som alltid når vi spiller mot myXMG. Begge sider spiller som regel aggressivt.

Kampen melllom myXMG og Lions ser du på GamerTV søndag 20. september klokken 18:00.

Siste fra forsiden