Sluttspillet i Telenorligaen - League of Legends

Det fyres fra alle kanoner før League of Legends-finalen i Telenorligaen

Mid Lane-spiller i nDurance, Øyvind «Erixen»  Saltrø Eriksen sparer verken på kruttet eller selvtilliten før årets viktigste kamp mot Riddle.

Nylig ble det publisert en videosnutt av Mid Lane-spiller i nDurance, Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen på Twitter-sidene til Telenorligean. På beskjedne 29 sekunder rakk spilleren både å fremheve lagets semifinale mot Fact som sluttspillets egentlige finale og å gi et lite stikk til motstanderens nylig innhentede Mid Lane-spiller Isak «Energy» Fjell. Til Gamer.no innrømmer Eriksen at videosnutten var noe overdrevent.

– Det var jo for å skape litt show, men på samme tid mente jeg det jeg sa. Vi kommer til å slå Riddle i denne finalen.

Litt show har nDurance-spilleren utvilsomt skapt på forhånd av sluttspillets finale. Det noe mer forrykende showet går av stabelen lørdag 26. mai klokken 13:30 i Maihaugsalen på Lillehammer. Dersom du ikke har mulighet til å ta turen til Lillehammer er det ingen grunn til bekymring, ettersom Nettavisen kommer til å vise sluttspillet direkte på sine sider.

– Det skal mye til for å slå oss i flere kamper på samme dag

DISSE SPILLER FOR NDURANCE:

Vis mer

Anders «Single Clap» Bjerkengen (Top)
Tri Tin «k0u» Lam (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Til tross for å ha gitt Fjell et stikk, er det tydelig at Eriksen ikke undervurderer sin motstander. Likevel mener nDurance-spilleren at laget i sin helhet er bedre enn hva Riddle klarer å hanskes med.

SNOWBALLING

Vis mer

Snowballing refererer til hendelser som kommer utav kontroll, i likhet med en snøball som ruller i en nedoverbakke. Et eksempel i League of Legends er helter som får så mye gull at de blir bortimot umulige å stoppe.

– Jeg forutser at Mid Lane kommer til å bli ganske passiv. Energy er ikke en dårlig Mid Lane-spiller, og jeg regner med at han kan holde seg relevant gjennom kampene, og ikke dø tilfeldig i en-mot-en-situasjoner eller til ganks fra Jungleren. Vi kommer nok til å vinne på resten av kartet, hvor Jungle og Bot Lane kommer til å ha mest potensiale til å snowballe, forteller han til Gamer.no.

At nDurance vil få mulighet til å skaffe seg store fordeler gjennom Jungle og Bot Lane begrunner Eriksen med bedre individuelle spillere, bedre samspill og mer erfaring innad i laget.

– Potensialet til å kunne snowballe er basert på både individuelt spill og vårt samspill sammenlignet med Riddle. Laget vårt har mye mer erfaring, og vi vil derfor ha bedre effektivitet når det kommer til å ta de små men viktige avgjørelsene som til slutt betyr vinn eller tap. Forskjellen i Bot Lane kommer også til å være ganske åpenbar, og det kommer vi til å utnytte fullt ut, sier han til Gamer.no.

– Hva må til for at Riddle slår dere i finalen?

– Da må Riddle ha noen veldig cheesy strategier for å overraske oss. Det skal mye til for å slå oss i flere kamper på samme dag.

– Av en eller annen grunn blir vi undervurdert noe veldig av nDurance

Les også
Faze henter superstjerne og stortalent

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Ruben «Rudolf» Eik (Top)
Andreas «Skude» Skude (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Når RIddle-trener Torbjørn Berg blir konfrontert med videosnutten av Eriksen, veksler han mellom diplomatiske svar og små stikk mot nDurance.

– Jeg skjønner hvorfor Eriksen sier det han sier, men jeg kan vel egentlig ikke si meg enig. Av en eller annen grunn blir vi undervudert noe veldig av nDurance. I de to første kampene våre av semifinalen mot Bitfix spilte vi ikke som vi vanligvis spiller. Den avsluttende kampen var derimot overbevisende, og er mer representativt for vårt nivå. Utsagnet om at Energy» er mer interessert i e-girls enn League of Legends er også interessant, med tanke på at de har «Touch» på laget, forteller han til Gamer.no.

– Opplevde du mangel på fokus fra «Touch» under din tid i nDurance?

– Jeg kan faktisk ikke si noe negativt om «Touch». Han har vært skikkelig profesjonell de gangene jeg har jobbet med han, men han liker jentene sine.

Torbjørn Berg mener de er bedre enn nDurance.
Mohammed Barzinje

Berg har tidligere vært trener for nDurance, og deriblant lagets Support-spiller Omid «Touch» Rosander. Berg påpeker at hans tidligere bånd ikke kommer til å ha noe å si før lørdagens finale. Dog virker det som at Berg kan sitte på kunnskap fra som tid i nDurance, som kan vise seg å være livsviktig for Riddle under oppgjørets time.

– Jeg tenker ikke spesielt over at det er en kamp mot min tidligere organisasjon. Det. er mer en fun-fact enn noe annet. Sjansene våre for å vinne er vel rundt 55 prosent. nDurance er gode, men jeg føler vi er godt forberedt og at vi har en god forståelse for hvordan de spiller, sier han til Gamer.no.

Riddles nye Mid Lane-spiller er også en spiller Berg har vært trener for tidligere. Å bytte lagoppstilling like før en viktig kamp kan være risikabelt i noens øyne, men Berg avviser at det kommer til å by på problemer for laget.

– «Energy» er også en spillerjeg har jobbet med tidligere. Han er meget god mekanisk, og i de treningskampene vi har hatt har han kommunisert godt med laget. Vi har hatt rundt to uker mer «Energy», så jeg tror han kommer til å prestere. Dessuten er han også komfortabel med å spille på en scene, noe som er et stort pluss, sier han selvsikkert til Gamer.no, før han avslutter.

– Jeg håper så mange som mulig tar turen til Lillehammer for å se oss vinne.

Telenorligaens finale i League of Legends ser du direkte på Nettavisens egne hjemmesider »

Siste fra forsiden