Det neste Final Fantasy nærmer seg

"Premierefest" gir mer info om spillets lanseringsdato.

Final Fantasy-serien er legendarisk. Knapt et spill i serien er det som ikke den dag i dag fortsatt er elsket av rollespillfans verden over, og serien står nesten like sterkt blant kritikerne.

Med unntak av seriens mange spinoffer, er Final Fantasy-spill kjent for å være ekstremt tidkrevende og dyre. For eksempel fikk Final Fantasy XII guinessrekord for lengst tid i full utviklingsfase, fra 2001 til 2006.

Tiden spillet bruker på tegnebrett og i kodeprosesser er bare én del av ventetiden. Spillene er beryktet for å dukke opp det amerikanske kontinentet en mange måneder etter den japanske versjonen. I Europa kan det være snakk om år. Denne tendensen skal det nå bli slutt på, i følge Square selv. En talsmann for selskapet uttalte nylig på ”premierefesten” til det kommende Final Fantasy XIII at dette er et område utvikleren ønsker å forbedre.

Det ble i forkant av festen spekulert i om Squareenix endelig kom til å røpe lanseringsdatoen for det neste innslaget i serien. Kløktige fans, som undersøkte den ferskeste japanske reklamen for spillet, oppdaget at ved å skifte parameteret til "etter" i stedet for "før" i reklamens URL dukket det opp en dato. 12.17, altså 17. desember, og denne kunne Square selv bekrefte på premierefesten.

Men hva med USA og enda viktigere, Europa? Som nevnt har det tidligere tatt nesten flere år å få spillet til Europa, verdensdelen med så forbannet mange morsspråk. ”Squeenix” har ingen dato til oss enda, men de håper på å få til en samtidig lansering på X360 og PS3 i løpet av våren 2010 for våre amerikanske onkler og tanter. I pressemeldingen snakker talsmannen om at en internasjonal versjon forhåpentligvis skal være klar til våren 2010.

Hvorvidt det snakkes om en virkelig internasjonal lansering, som vil si både i USA og Europa, eller om det bare menes at amerikansk lansering er ikke helt godt å si. Undertegnede krysser fingrene for førstnevnte alternativ. Det eneste som er mer eller mindre sikkert er at vi skal få spillet i løpet av året 2010.

(Kilde: 1up)

Siste fra forsiden