E3 2021 - Icarus

Det neste spillet fra DayZ-skaperen blir likevel ikke gratis å spille

Icarus har fått slippdato.

Nøyaktig ett år har gått siden DayZ-pappa Dean Hall avduket sitt neste overlevelsesspill, Icarus. Søndag var spillet tilbake på PC Gaming Show, med både ny trailer og slippdato.

Icarus.
RocketWerkz

Som traileren over forteller kommer Icarus til Steam på PC den 11. august. Spillet er riktignok ikke lenger gratis, en beslutning som ifølge Hall ble tatt for å unngå farene ved «free to play»-modellen.

– Vi ville ikke at forretningsmodellen skulle komme i veien for spillopplevelsen. Vi hørte også klart å tydelig fra våre fans at de ønsket å unngå farene ved «free to play». Vi vil at Icarus skal utvikle seg over tid som et levende spill, som alltid får nye utfordringer og moduser. Vi tror at vanlige kapitler og innholdsoppdateringer er en god måte å levere det på, sa Hall i en pressemelding.

Icarus koster deg 186 kroner med en nåværende rabatt på ti prosent. For Deluxe-pakken med spillets to første utvidelser inkludert må du ut med 621 kroner.

Tidsbegrenset oppdagelsesferd

I Icarus besøker spillere en fremmed planet, der målet er å utvinne diverse eksotiske materialer og komme seg unna så fort som mulig. Man velger seg oppdrag som må utføres innen en gitt tid – alt fra en halvtime til to døgn i virkelig tid. Fikser du biffen er det tilbake til moderskipet for å oppgradere utstyr og evner. Går du derimot tom for tid er figuren din og all fremdriften tapt for alltid.

Under avdukingen i fjor sa Hall at spillet skulle by på den samme opplevelsen som den første timen i DayZ eller Minecraft – der man begynner tomhendt og raskt må finne ut hvordan man skal overleve. Icarus kan spilles alene eller i grupper på opptil åtte spillere.

Les alt vi skriver fra E3 2021 her »

Siste fra forsiden