Counter-Strike: GO / ESL One Cologne

Det norske eventyret er over

Ingen av nordmennene nådde sluttspillet.

Ingen nordmenn blir å se i årets finale av ESL One Cologne. Her fra fjorårets finale.
Helena Kristiansson/ESL

Major-turneringen i Counter-Strike: Global Offensive går i likhet med fotball-EM mot slutten. Dessverre blir det ingen nordmenn å se blant deltakerne i sluttspillet, da de norske spillerne Joakim «jkaem» Myrbostad, Håvard «rain» Nygaard og Ruben «Rubino» Villarroel, i FaZe Clan og Dignitas, røk ut i avgjørende kamper før sluttspillet.

Turneringens avsluttende runder spilles lørdag og søndag, og strømmes på ESLs offisielle strømmekanal.

Måtte gi tapt for skadepreget motstander

Ruben «RUBINO» Villarroel i Dignitas. Her avbildet under DreamHack Zowie Open, 2016.
Adela Sznajder/DreamHack

Allerede i første runde av gruppespillet spilte Villarroel og Dignitas mot en av turneringens favoritter, Astralis. Nordmannen og resten av Dignitas tapte åpningskampen, men fikk muligheten til revansj på torsdag, da de igjen møtte Astralis, denne gang i kampen om en plass i kvartfinalen i en best-av-tre-kamp.

På onsdag kunne Gamer.no melde at Astralis måtte fullføre major-turneringen uten den danske spilleren Peter «Dupreeh» Rothmann. Med et Astralis-lag uten to nøkkelspillere i Rothman og danske Markus «Kjaerbye» Kjærbye lå alt til rette for at Villarroel og resten av Dignitas skulle kjempe seg til et sluttspill i turneringen. Til tross for dette måtte nordmannen og hans lagkamerater se seg slått i to av tre kart, og dermed også slått ut av turneringen.

Villarroel kan fortelle til Gamer.no at tapet var ekstra tungt, tatt omstendighetene i betraktning.

— Det var selvfølgelig kjedelig å gå på tap når vi følte at vi hadde fått kampen servert på sølvfat og at alt var tilrettelagt for avansement. Når vi taper de viktigste rundene, fungerer det dessverre ikke sånn. Dette er selvsagt noe vi drar lærdom av til neste gang, men akkurat nå kjennes det veldig kjipt.

Klarte ikke å gjenta den store bragden

Joakim «jkaem» Myrbostad og Håvard «rain» Nygaard i FaZe Clan. Her avbildet under DreamHack Zowie Open, 2016.
Adela Sznajder/DreamHack

I sin åpningskamp i major-turneringen sikret FaZe Clan seg en knepen seier over den svenske stormakten Fnatic. Myrbostad var en avgjørende brikke i seieren mot svenskene, men verken han, Nygaard eller resten av FaZe Clan hadde nok å stille opp med da de møtte svenskene til en ny kamp om en plass i sluttspillet. Svenskene fikk sin revansj, og avgjorde kampen etter de to første kartene.

Gamer.no har ikke lyktes i å komme i kontakt med verken Myrbostad eller Nygaard for en kommentar om kampen.

Resten av turneringen kan du følge på ESLs offisielle strømmekanal på lørdag fra klokken 15:00.

Siste fra forsiden