Pode - Nordic Game Awards

Det norske gåtespillet Pode vant pris på Nordic Game Awards

Danket blant annet ut Battlefield V og Unravel 2.

Henchman & Goon

Norske Henchman & Goon ble torsdag hedret av en samlet nordisk spillbransje, i forbindelse med årets Nordic Game Awards. Studioet fra Bergen vant pris i kategorien Beste kunst for gåtespillet Pode, som ble lansert i fjor sommer.

Les også: Vår anmeldelse av Pode »

Pode fikk ingen lett vei til toppen, og måtte kjempe mot felles nominerte som Battlefield V, Fe og Unravel 2. Juryen mente imidlertid at spillet fra Henchman & Goon var et perfekt eksempel på spill som kunst.

– Mørke temaer eller lyse tanker, kunst vekker følelser. I Pode vokser skjønnheten frem fra ufruktbare omgivelser, og bringes til live med frodig planteliv og blanke krystaller. Spill er en kunstform som krever et samarbeid mellom spiller og spill. Det demonstreres på perfekt vis i Pode, hvor man skaper noe sammen.

Les også: Ville lage et spill som både hun og sønnen kunne få like mye ut av »

Pode var også nominert i kategoriene Årets spill, Beste design og Beste moro for alle. Norge var videre representert av Sarepta Studio og Teknopilot, med nominasjoner til Årets spill på liten skjerm og Beste teknologi for My Child Lebensborn, samt Joakim Sandberg, som høstet en Beste design-nominasjon for Iconoclasts.

Det var for øvrig samarbeidsspillet A Way Out, fra svenske Hazelight, som stakk av med prisen for Årets spill.

Stadig flere norske spill gjør seg bemerket internasjonalt.
Tidligere i år vant My Child Lebensborn en BAFTA-pris »

Siste fra forsiden